محققان مرکز رشد دانشگاه شریف موفق به ساخت ارزیاب هوشمند سرعت خودرو با قابلیت پردازش بر روی کامپیوتر شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس خسرو عقیل خسروشاهی مجری طرح در این باره گفت: این سنسور که سرعت خودرو را تست  می کند  در واقع وسیله ای است که سرعت گردش گیربکس را که متناسب با سرعت خودرو است به فرکانس تبدیل می کند تا در رایانه ای خاص مورد پردازش قرار گیرد.

وی افزود: این تستر با قابلیتهای سخت افزاری و نرم افزاری خود امکان ارزیابی تمام قطعات مرتبط با سرعت خودرو را داشته و می تواند در صورت وجود نقص آن را ثبت و به صورت خودکار اعلام اخطار کند.

خسرو شاهی از استقبال خودروسازان کشور از این تستر خبر داد و اظهار داشت: با توجه به مزیتهایی که این تستر نسبت به نمون های مشابه خارجی خود دارد، شرکتهای داخلی خودروسازی تمایل زیادی به استفاده از آن در تولید محصولات خود نشان داده اند.

به گفته مجری این تستر بر اساس الگوهای دستیابی به سیستمها با رویکرد مهندسی سیستم طراحی و ساخته شده است.


دسته ها : صنعت
سه شنبه ششم 12 1387
شرکت تحقیقاتی حکیمان شرق از شرکتهای خصوصی مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت نخستین کیت کنترل و ارزیابی هیدروکسی پرولین به عنوان شاخص پوکی استخوان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم مصلحی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: روش رایج برای بررسی پوکی استخوان، انسیتومتری و عکسبرداری از استخوانها است.

وی افزود: دقت این روش برای پیگیری وضعیت بیماری و نحوه پاسخ به درمان به نحوی است که زمان مناسب برای هر آزمون، حداقل یک سال بعد از شروع درمان است.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: همچنین دقت این روش ابداع شده که هزینه کمتری را نیز به دنبال دارد به گونه ای است که با فواصل زمانی دو ماهه می توان وضعیت بیمار را سنجید.

مصلحی مدت زمان انجام شده برای طراحی و ساخت نخستین کیت کنترل هیدروکسی پرولین را بیش از چهار هزار و 500 نفر ساعت اعلام کرد.

به گفته مصلحی هزینه بسیار کمتر، زمان تشخیص بسیار سریع و دقت بسیار بالا نسبت به روش های معمول از ویژگی های بارز و منحصر به فرد این کیت طراحی شده در شرکت حکیمان شرق است.

به گزارش مهر، شرکت تحقیقاتی حکیمان شرق در سال 1382 تاسیس و با استقرار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به دستیابی به دانش فنی استخراج لاکتوفرین از شیر، تولید داروهای ضد سرطان از خون و کیت اندازه گیری کلر آزاد شده است.


دسته ها : پزشکی
سه شنبه ششم 12 1387
دستگاه تشخیص هوشمند خرابی رویه آسفالت توسط پژوهشگران دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فریدون مقدس نژاد عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست با اشاره به این که هر سال بیش از صدها میلیارد تومان صرف تعمیر و نگهداری رویه های آسفالتی می شود گفت: با تشخیص و ترمیم زود هنگام می توان بخش قابل ملاحظه ای از هزینه های نگهداری را کم کرد.

وی افزود: در این طرح پژوهشی سامانه نرم افزاری و سخت افزاری جدیدی برای این منظور ابداع شده است.

حمزه ذاکری پژوهشگر طرح، روشهای کنونی تشخیص و ترمیم رویه آسفالت را شامل سه شیوه دستی، خودکار و نیمه خودکار ذکر کرد و گفت: ضعف این روشها در جمع آوری داده های زیاد، نیاز به سخت افزار گران قیمت و همچنین دخالت کاربر در تحلیل بررسی داده ها است که ما در دستگاه ساخته شده این مشکلات را برطرف کرده ایم.

وی افزود: در این طرح، تصویر سطح آسفالت با استفاده از دوربین دیجیتال وارد نرم افزار طراحی شده و در آنجا با چند الگوی مختلف و توسط هوش مصنوعی بررسی می شود.

ذاکری ویژگی دستگاه را در ترکیب چند نوع روش تحلیلی مختلف و هوشمند کردن تشخیص در مقایسه با خودکار بودن آن ذکر کرد و گفت: این امر موجب شده است تا با کاستن حجم داده های مختلف نیاز به داده های بسیار کمتری برای تشخیص داشته باشیم.

پژوهشگر طرح همچنین با اشاره به این که نرم افزار زمین پیمای گوگل (گوگل ارث) قرار است که تا سال 2011 جزئیات بسیار دقیقی از زمین را تا حد طرح یک سکه در اختیار کاربران عادی قرار دهد گفت: در نرم افزار این دستگاه پیش بینی شده است تا با اتصال به گوگل ارث بتواند اطلاعات آسفالت را مستقیم و بدون نیاز به عکس برداری دریافت و تحلیل کند.

وی افزود: این سامانه تشخیص خود را به صورت شنیداری اعلام می کند و این امر می تواند برای افراد غیر متخصصی که با دستگاه کار می کنند مفید باشد.

براساس این گزارش این طرح در رساله کارشناسی ارشد مهندسی عمران و محیط زیست گرایش راه و ترابری دانشگاه صنعتی امیر کبیر انجام شده است.


دسته ها : صنعت
سه شنبه ششم 12 1387
محقق دانشگاه صنعتی شریف که فناوری نوینی را در قالب دستگاه تخلیص طلا ارائه کرده که قادر است با کمترین هرینه طلا را تا 99/99 درصد خالص کند گفت: با ساخت این دستگاه زمینه ارائه سود بالغ بر 150 میلیون دلار در سال برای شرکتهای فعال در کشور فراهم خواهد شد.

دکتر مجتبی صفدری مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طلا به عنوان یک فلز گرانبها نقش بسزایی در تعاملات اقتصاد جهانی ایفا می کند، گفت: دولتها همواره یافتن معدن طلا، استخراج سنگ معدن و استحصال این فلز ارزشمند را مدنظر داشته اند.

وی حلقه آخر زنجیره استحصال طلا تا ورود به بازار را تخلیص طلا و رساندن عیار آن به بالاترین مقدار خود یعنی 99 /99 درصد دانست و افزود: این فرآیند به چند روش متداول در دنیا صورت می گیرد که علاوه بر ضرورت استفاده از ترکیبات خطرناکی چون سیانور، گاز کلر و تیزاب هزینه بالایی (به طور میانگین 65 دلار به ازای هر کیلو طلای تخلیص نشده) را بر تولید کننده تحمیل می کند.

صفدری با بیان اینکه این عمل در ایران از گذشته تا به حال به روشهای سنتی که قالبکاری و تیزابکاری نامیده می شود صورت می گیرد، ادامه داد:این روشها نه تنها در مقیاس وسیع قابل انجام نیست بلکه خلوص طلا را حداکثر تا 96% می‌رسانند که با طراحی و ساخت این دستگاه توانستیم با بکارگیری فناوری نوین اقدام به تخلیص طلا به بالاترین مقدار خود یعنی 99 /99 درصد کنیم.

این محقق هزینه پایین تخلیص را مهمترین مزیت این طرح ذکر کرد و به مهر گت: در این طرح هزینه تخلیص به ازای هر کیلوگرم طلای تخلیص نشده حدود 12 دلار است این در حالی است که میانگین این مبلغ در دنیا بالغ بر حدود 65 دلار می شود.

صفدری با بیان اینکه با ساخت این دستگاه زمینه ارائه سود سالیانه بالغ بر 150 میلیون دلار در سال برای شرکتهای فعال در کشور فراهم خواهد شد، اضافه کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، نیاز داخل کشور به تامین شمش طلا حداقل 200 کیلوگرم در روز است. سود سالیانه پیش بینی شده از این طرح فقط از منبع کاهش هزینه تولید، حداقل حدود 2 میلیون دلار خواهد بود. با توجه به ظرفیت بسیار بالای برخی کشورها در این زمینه، علاوه بر تولید داخلی می‌توان به صادرات این محصول نیز امیدوار بود.

مجری طرح به بیان مزایای دیگر این طرح پرداخت و خاطر نشان کرد:در این روش از ترکیباتی مانند سیانور، تیزاب و گاز کلر که اثرات مخرب و خطرناکی برروی انسان و محیط زیست دارند استفاده نمی شود و تمام مواد شیمیایی لازم در این طرح در داخل کشور تولید می شوند و نیاز به وارد کردن آن نیست.

به گفته وی این طرح مراحل مقدماتی و آزمایشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته و به زودی نسبت به به ساخت این دستگاه برمبنای روشهای جدید اقدام می شود.


دسته ها : صنعت
سه شنبه ششم 12 1387
محققان پژوهشگاه نفت با استفاده از مدل سازی ریاضی موفق به جلوگیری از اتلاف بخار در پالایشگاهها شدند.

مهدی گوگل مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح تحت عنوان "جلوگیری از اتلاف انواع سطوح بخار در پالایشگاهها و مجتمع های پتروشمی" اجرا شد گفت: عمده عملیات جداسازی و تولید برق در صنعت نفت از طریق سیار بخار انجام می شود.

وی افزود: بخار مازاد حاصل از انجام عملیات در پالایشگاهها به دلیل عدم موازنه به هدر می رود. از این رو پالایشگاههای نفت و گاز و مجتمع های پتروشیمی همواره در ابری از بخار پنهان شده اند.

گوگل راهکار حل این مشکل را در استفاده مجدد و موازنه بخار در صنعت نفت دانست و به مهر گفت: در این روش با استفاده از دانش بهره برداری در کنار مدل سازی ریاضی روشی ارائه شد که می توان با استفاده از آن بخار مازاد را استفاده مجدد کرد.

مجری طرح با بیان اینکه این پروژه در مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه صنعت نفت اجرا شده است، اضافه کرد: این طرح در حال حاضر در مجتمع پتروشیمی رازی و پالایشگاه هاشمی نژاد اجرا شده است.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پیوند موفقیت آمیز کبد در بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی روز گذشته توسط دکتر سیدمحمدرضا نجات اللهی و زیر نظر دکتر ایرج فاضل انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، با انجام این عمل پیوند، بخش پیوند کبد بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز آغاز به کار کرد.

نارسایی پیشرفته کبد از امراض کشنده ای است که با انجام پیوند کبد قابل درمان است و بیماران با این عمل و جایگزینی کبد از بین رفته با یک کبد طبیعی به زندگی سالم بازمی گردند.

نخستین بخش پیوند کبد در ایران در سالهای گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز به کار کرده اما با وجود موفقیت تحسین برانگیز این مرکز به دلیل کثرت بیماران، تعداد قابل توجه بیمارانی که در فهرست انتظار باقی می ماندند.

از این رو برای پاسخ به نیاز شدید بیماران و افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به مردم و با توجه به فراهم شدن مقدمات انجام پیوند کبد در بخش پیوند اعضای بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از دو سال گذشته، نخستین پیوند کبد در این بیمارستان انجام شد.

این پیوند کبد با موفقیت توسط تیم جراحی پیوند اعضا و بیهوشی روز گذشته 6 بهمن در بیمارستان آیت الله طالقانی انجام شد.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: سیستمهای هوشمند مبتنی بر پایه بینایی ادراکی ماشین توسط یکی از موسسات فناور مستقر در پارک علم وفناوری خراسان ساخته شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سعید صمدی ظهر امروز در نشستی خبری در محل پارک علم و فناوری خراسان افزود: طراحی و تجاری سازی این محصول در حالی در پارک علم و فناوری خراسان انجام شده است که سیستمهای جهانی مطرح در این زمینه به دلیل ابعاد امنیتی پروژه برای تست و بررسی قابل دسترس نبوده اند.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: امکانات این سیستم شامل یابش و شناسایی اتوماتیک چهره انسان، سامانه کنترل تردد و شمارش عابرین بر مبنای بینایی ماشین، سیستم ماوس بدون دخالت دست و از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر است.

وی در خصوص کاربردهای این سامانه تصریح کرد: جستجوی پرونده مجرمین با استفاده از چهره متهم در اداره آگاهی و سازمان زندانها، کنترل تردد و دسترسی در مراکز حساس صنعتی، سیستم حضور و غیاب پرسنلی و کنترل تردد پرسنل و عابرین در اماکن پر رفت و آمد، بهزیستی و اماکن مترکه برای پیدا کردن افراد گمشده از جمله مهمترین کاربردهای این سامانه است.

صمدی ادامه داد: در ایران فعالیتهای تحقیقاتی پراکنده ای در این زمینه صورت گرفته است که بیشتر آنها نیز بر پایه الگوریتمهای غیر تجاری بوده است ولی این سامانه ها برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در قالب یک محصول تجاری توسط این شرکت طراحی و تولید شده است.

وی ادامه داد: سیستم ماوس بدون دخالت دست که از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر کار می کند برای جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی طراحی شده که به عنوان موشواره می توانند از این محصول استفاده کنند.

در ادامه حمیدرضا ابریشمی مدیر عامل موسسه فناور ارائه دهنده این سیستم گفت: دلایل انتخاب تولید سیستمهای هوشمند مبتنی بر بینایی ادراکی ماشین به عنوان ایده محوری این موسسه نیاز گسترده مراکز داخل کشور به سیستمهای امنیتی منطبق بر علم روز و فناوری جدید دنیا، تحریمهای موجود و قیمت بسیار بالای خرید محصولات خارجی و همچنین بعد علمی آن که امکان دسترسی به تکنولوژی جدید بینایی ادراکی ماشین را که قله علم الکترونیک و کامپیوتر است را در کشور فراهم می آورد .

وی با اشاره به اینکه این محصول برای اولین بار در سطح خاورمیانه در قالب یک محصول عرضه شده است افزود: هنوز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا به این ابزار مجهز نیستند و همچنین رشد چشمگیر فروش این محصولات بر اساس آمار انجمن بین المللی امنیت رایانه ای و انجمن بیومتریک بر ضرورت طراحی و تولید انبوه این سامانه در داخل کشور برای  صادرات آن می افزاید.

ابریشمی با بیان اینکه هزینه نصب و راه اندازی این محصولات حدود 60درصد کمتر از نمونه های مشابه خارجی است، تاکید کرد: این مجموعه با حمایت پارک علم و فناوری خراسان و پس از هفت سال فعالیت مداوم و تولید محصولات مختلف بر پایه بینایی ماشین ، که کلیه معیارها و استانداردهای جهانی در آنها رعایت شده موفق شده است نام ایران را در ردیف کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار دهد .

ابریشمی گفت: سیاستهای حمایتی دولت از موسسات دانش بنیان در قالب فرآیندهای پارک علم و فناوری و مراکز وابسته بسیار موثر است.

وی عدم آگاهی مدیران و مسئولان سازمانها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی از وجود سیستمهای بیومتریک و کاربردهای فراوان آن در کشورهای توسعه یافته، عدم تعامل بین دستگاههای حمایت کننده دولتی و سازمانهایی مانند امور مالیاتی، بیمه برای تعدیل تعرفه های محصولات Hi- Tech  و حمایت از فناوریهای نوین در جهت گسترش صنایع مبتنی بر فناوریهای نوین در سطح کشور و همچنین موانع دسترسی به اعتبارات صندوقهای دولتی برای حمایت از طرحهای توسعه ای محصولات مذکور را از مهمترین مشکلات پیش رو عنوان کرد.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
کرج - خبرگزاری مهر: محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برای اولین بار در کشور، موفق به تهیه پروتکل تکثیر و تجاری سازی پیازهای ارقام گل سوسن در سطح انبوه از طریق کشت بافت شدند.

مجری این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت:  این روش امکان تولید پیازهای انواع مختلف ارقام تجاری در داخل کشور را فراهم کرده و در آینده نزدیک موجب قطع واردات پیازهای ارقام تجاری به داخل کشور و جلوگیری از خروج ارز خواهد شد.

نرگس مجتهدی افزود: از خصوصیات مهم این پروتکل، تولید پیازهای سالم در زمان کوتاه تر، قیمت کمتر و قابلیت تعمیم پروتکل برای ارقام جدید تولید شده در کشورهای صادر کننده پیاز است.

وی، امکان تولید پیازچه از ارقام مختلف هیبریدهای تجاری سوسن، تولید پیازچه ها در فصل سرما، کاهش هزینه تولید به نصف، همزمانی تولید پیازچه ها و ریشه ها در محیط کشت و استفاده از محیط کشت مایع جهت افزایش حجم پیازچه ها را از خصوصیات مهم این روش عنوان کرد.

عضو هیئت علمی بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: در بعد تحقیقاتی، تقریبا 80 درصد کار انجام شده و از جنبه گلخانه ای پیازچه های کشت بافتی، مراحل افزایش حجم و سازگاری و چرخه های شکستن خواب و ورود به فاز رویشی جدید را طی کرده اند.

مجتهدی عنوان کرد: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در زمینه تولیدات داخلی، استقبال گلکاران و تولید کنندگان در بخش خصوصی را درپی خواهد داشت.

این پژوهشگر یادآور شد: ایران یکی از زادگاه های طبیعی گیاهان زینتی است، از این رو توجه بیشتر به تولید گیاهان زینتی می تواند علاوه بر خودکفایی در سطح ملی، ارز آوری را نیز برای کشور به دنبال داشته باشد.


دسته ها : کشاورزی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پژوهشگران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با دستیابی به دانش فنی انتقال دارو موفق به تولید داروهای هوشمند شدند.

مصطفی رحیم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین دستاورد این دانشگاه را در زمینه انتقال دارو Drug Delivery ذکر کرد و گفت: داروهای برخی از بیماریها مانند سرطان علاوه بر مبارزه علیه عامل بیماری زا، مشکلات دیگری را ایجاد می کنند.

وی افزود: بیمارانی که مبتلا به سرطان هستند برای از بین بردن سلولهای سرطانی نیاز به شیمی درمانی دارند که این امر باعث  می شود کلیه سلولهای مفید و غیر مفید از بین برود ولی با استفاده از داروهای هوشمند می توان تنها سلولهای سرطانی را از بین برد. 

رحیم زاده با اشاره به اینکه داروهای هوشمند تنها برای اهداف خاصی طراحی و تولید می شوند، اظهار داشت: پژوهشگران این دانشگاه موفق به تولید داروهای هوشمند شدند که قادر است دارو را دقیقا به نقطه هدف برساند. با این روش علاوه بر اینکه از عوارض جانبی داروها کاسته می شود، می توان با میزان و دوز کمتر دارو به نتایج مطلوب و مورد نظر رسید.

این محقق به کاربردهای این دارو اشاره و اضافه کرد: این دارو برای درمان انواع بیماریهای انسانی کاربرد دارد ضمن آنکه می توان به عنوان انتقال سموم آفات نباتی در امور کشاورزی از آن استفاده کرد.

وی در این باره توضیح داد: با استفاده از این شیوه می توان سموم را به نقطه مورد نظر رساند. این امر باعث می شود که از ورود مواد آلاینده به محیط زیست جلوگیری کرد.

تولید پلیمر رادار گریز

رحیم زاده به فعالیتهای این دانشگاه در زمینه پلیمرهای اشاره کرد و به مهر گفت: در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل آزمایشگاه پلیمر تاسیس شده است که در زمینه پلیمرهای "هادی" فعالیتهای علمی زیادی انجام شده است که حاصل این فعالیتها انتشار مقالات علمی و تولید بیش از 20 نوع محصول در این زمینه است.

وی به تولیدات علمی این آزمایشگاه اشاره کرد و از تولید پلیمرهای رادار گریز خبر داد و گفت: محققان موفق به تولید پلیمرهایی شدند که رادارها قادر به تشخیص و ردیابی آنها نیستند

دسته ها :
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پژوهشگران پارک فناوری همدان موفق به طراحی و ساخت ماسک تصفیه هوا شدند که قادر است علاوه بر تصفیه کامل هوا، دمای آن را نیز مطلوب کند.

میلاد آزاد منش مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: این ماسک دارای دو فیلتر است که یکی الکتریکی و دیگری کربنهای فعال است که با استفاده از این دو فیلتر، ذرات معلق در هوا را دریافت می کند. همچنین این ماسک قادر است بوی موجود در هوا را جذب کند.

وی به مشکلات تنفسی مبتلایان به آلرژیهای تنفسی و جانبازان شیمیایی اشاره کرد و افزود: این افراد زمانی که هوای سرد را استنشاق می کنند مجاری تنفسی آنها دچار سوزش می شود. از این رو این ماسک مجهز به بخاری الکتریکی است و می تواند هوای سرد موجود در محیط بیرون را گرم کند تا مشکلات این افراد در روزهای سرد رفع شود.

آزادمنش به کاربردهای این سیستم اشاره کرد و اظهار داشت: مبتلایان به آلرژیهای تنفسی، بیماران آسمی، جانبازان شیمیایی، کارگران معادن و گلخانه ها و افرادی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند می توانند از این ماسک استفاده کنند.

مجری طرح به مزایای این ماسک اشاره کرد و ادامه داد: تمام ماسکهای موجود در بازار تنها هوا را تصفیه می کند ولی این ماسک قادر است علاوه بر اینکه ذرات معلق در هوا را دریافت و تصفیه می کند بوهای مختلف در محیط را جذب و هوای عاری از بو را به استفاده کننده ارائه دهد. این مزیت برای افرادی که مبتلا به حساستهای تنفسی هستند مفید خواهد بود.  

وی با تاکید بر اینکه نمونه این طرح با حمایت پارک فناوری همدان ساخته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم نمونه صنعتی آن را با همکاری و حمایت مرکز رشد دانشگاه بوعلی تولید کنیم.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سیستم بازرسی سطح محصولات مسطح را طراحی و پیاده سازی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین صیادزاده مدیر عامل شرکت دیده پرداز صبا و مجری طرح گفت: این سیستم که برای تشخیص عیوب سطح محصولات مسطح تولیدی به کار می رود، قادر به نمایش اتوماتیک عیوب موجود در محصولات مسطح است.

وی افزود: هم اکنون اپراتور کنترل کیفی به صورت چشمی به شناسایی محصولات معیوب تولیدی می پردازند که با طراحی و ساخت این سیستم، علاوه بر شناسایی و جداسازی محصولات معیوب، عیوب سطح زیرین محصولات تولیدی نیز به صورت واضح نمایش داده می شود.

صیادزاده با بیان اینکه در حال حاضر تکنولوژی و دانش فنی سیستم بازرسی سطح محصولات در کشورمان بومی شده است، اظهار داشت: این سیستم علاوه بر تشخیص و شناسایی عیوب سطح ورق فولاد، قابلیت تشخیص عیوب دیگر محصولات مسطح را نیز دارد و در صنایع فولاد سازی، کاغذ، مقوا، نساجی، کاشی، سرامیک و انواع کف پوش کاربرد دارد.

مجری طرح امکان فشرده سازی و آرشیو تصاویر گرفته شده از سطح محصولات و قابلیت بیش از 95 درصدی در شناسایی و تشخیص عیوب را از مزیتهای بارز سیستم نهایی عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت صیادزاده از راه اندازی این سیستم در مجتمع فولاد مبارکه خبر داد و ادامه داد: هم اکنون این سیستم به بازرسی سطح کلاف فولادهای تولیدی این مجتمع می پردازد.

وی انعطاف پذیری سیستم تولیدی این شرکت از لحاظ نصب در خط تولید بدون نیاز به تغییر در خطوط تولید را از دیگر ویژگیهای این سیستم نسبت به نمونه مشابه خارجی عنوان کرد و بیان داشت: هزینه تولید این سیستم یک دهم مشابه خارجی آن است که از دیگر برتری های سیستم شناسایی عیوب تولیدی واحد فناوری دیده پرداز صبا است.

شرکت دیده پرداز صبا در سال 1381 تاسیس و با استقرار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید سیستم اندازه گیری پارامترهای ترافیکی، دوربین تصویر برداری خطی هوشمند و دستگاه درجه بندی دانه های ریز و سیستم بازرسی اتوماتیک سطح لوله های پلیمری با استفاده از ماشین بینایی شده است.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
X