پژوهشگران کشور با استفاده از فناوری نانولوله های کربنی فیلتر هوشمندی ساختند که قابلیت جذب آلاینده های زیست محیطی را دارد و قابل بازیافت به دوده صنعتی ممتاز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسول نوروزیان مجری طرح با بیان اینکه این اختراع قابلیت نصب در محیطهای باز (سر چهارراهها) و بسته (سر دودکش کارخانجات و منازل و اگزوز خودروها) را دارد، گفت: نانو فیلتر تولید شده از دو قسمت مجزا تشکیل شده است. قسمت اول برای جذب آلاینده های محیط ‌زیست بوده که کاملا هوشمند و بر اساس فناوری نانولوله کربنی ساخته شده است.

وی به جزئیات بخش دوم اشاره کرد و افزود: در قسمت دوم طرح عملیات بازیافت بر روی مواد آلاینده صورت می گیرد که با انجام 14 فرآیند شیمیایی خاص، مواد جذب شده به دوده صنعتی فوق ممتاز با خلوص کربن فعال 9/98 درصد و اندازههای 25 تا 60 نانو متری تبدیل می‌شود.

نوروزیان در خصوص مزایای این نانو فیلتر اظهار داشت: این نانو فیلتر قادر است بیش از 97 درصد از مواد آلاینده هیدروکربنی را جذب و بخشی از مواد مونو کسید کربن سمی را به کمک فناوری ‌نانو به دی اکسید کربن مصرفی تبدیل کند.

مجری طرح با اشاره به این مطلب که این طرح به همت سازمان محیط ‌زیست استان چهارمحال و بختیاری اجرا شد خاطرنشان کرد: این طرح موفق به کسب عنوان دوم و مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات سوئیس، کسب رتبه اول و مدال طلای مسابقات خاورمیانه بخش محیط ‌زیست کویت، کسب مقام اول جهانی و دریافت جایزه ویژه گرندپریکس و مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات کره جنوبی SIIF2008 و کسب رتبه برگزیده ششمین جشنواره مخترعین و مبتکرین بسیجی کشور شد.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
رئیس قطب روباتیک و اتوماسیون دانشگاه صنعتی شریف از راه اندازی آزمایشگاه نانوروباتیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی مقداری با اعلام این خبر گفت: با توجه به لزوم انجام تحقیقات بیشتر در زمینه روباتیک در مقیاس نانو، آزمایشگاه نانو روباتیک این دانشگاه شروع به فعالیت کرده است.

وی با بیان اینکه در این آ‍زمایشگاه بر پژوهشهای بنیادی متمرکز شده است و به ارائه روشهای علمی در این زمینه می پردازد، اظهار داشت: در آزمایشگاه نانو روباتیک گروهی از محققان و دانشجویان مقاطع تحصیلی تکمیلی مشغول به انجام تحقیقات هستند و تاکنون چند پایان نامه دانشجویی نیز با این موضوع تعریف شده است.

مقداری طراحی و ساخت روباتهای امدادگر، ستون پیما، پرستار بیماران نخاعی و روبات دستیار جراح را از دستاوردهای این آزمایشگاه ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر محققان این دانشگاه بر پروژه استفاده از سیستم "هبتیک" در آموزش خطاطی فارسی کار می کنند.

به گفته رئیس قطب روباتیک و اتوماسیون دانشگاه صنعتی شریف بهره گیری از سیستم هبتیک در آموزش خطاطی فارسی می تواند در پروژه های آینده کاربردی و راهگشا باشد.

مقداری با اشاره به برداشتهای نادرست موجود از قطب روباتیک و اتوماسیون صنعتی شریف تاکید کرد: قطب روباتیک کارخانه نیست، بلکه محلی برای پرورش و شکوفایی استعدادها و ایجاد پیش زمینه های لازم برای ورود به بازار کار با امکانات محدود است که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
محققان گروه شیمی‌فیزیک دانشگاه تربیت مدرس طی پژوهشی تأثیر ناخالصی کربن را بر خواص الکترواستاتیکی نانولوله آلومینیوم نیترید زیگزاگ (0و10) با روش نظریه تابعی چگالی مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محمود میرزایی مجری طرح هدف اصلی انجام این پژوهش را بررسی نقش ناخالصی کربن در خواص ساختار الکترونی نانولوله آلومینیوم نیترید ذکر کرد و گفت: نانولوله ها دارای اهمیت بسیار زیادی به عنوان عضوی از خانواده نانو مواد در فرایندهای مختلف هستند. از بین نانولوله ها، نانولوله های کربنی با توجه به اینکه از دیگر انواع نانولوله ها زودتر معرفی شده اند از اهمیت بسزایی برخوردار هستند اما عملکردهای متفاوتی که با تغییر ساختار از خود نشان می‌دهند، محققین را بر آن داشت تا انواع دیگری از نانولوله ها را پیشنهاد کنند که نوسانات عملکردی کمتری نسبت به نانو لوله های کربنی از خود نشان دهند.

وی نانولوله های آلومینیوم نیترید را از جمله نانولوله های جایگزین نانولوله های کربنی دانست و افزود: در این کار تحقیقاتی ساختاری از نانو لوله آلومینیوم نیترید (0و10) در دو مدل نانولوله آلومینویم نیترید خالص و نانولوله آلومینیوم نیترید با ناخالصی کربنی انتخاب شد. ابتدا هر یک از ساختارها به میزان حداقل سطح انرژی بهینه شدند. سپس پارامترهای طیف سنجی تشدید مغناطیس هسته در ساختارهای بهینه شده محاسبه شد.

میرزایی اظهار داشت: نتایج حاکی از آن است که اتمهای آلومینیوم و نیتروژنی که در دهانه نانو لوله قرار دارند به ترتیب کمترین و بیشترین مقادیر پارامتر پوشش شیمیایی هسته را در بین اتمهای دیگر دارا هستند. در مدلی که کربن جایگزین شده است پارامترهای طیف سنجی تشدید مغناطیس‌ هسته های آلومینیوم و نیتروژنی که مستقیم به کربن متصل هستند دچار تغییرات زیادی می‌شوند در حالی‌ که در مورد سایر اتمها تغییرات ناچیز است.

به گفته مجری طرح بررسیهای انجام شده در زمره تحقیقات محاسباتی شیمی کوانتومی دسته بندی می‌شود و کلیه محاسبات کوانتومی به کمک کد محاسباتی گاوسین انجام شد.

میرزایی تاکید کرد: جزئیات این پژوهش در مجله Chemical Physics Letters، (جلد 46، صفحات 248-246، سال 2008) منتشر شده ‌است.

دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
X