پژوهشگران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با دستیابی به دانش فنی انتقال دارو موفق به تولید داروهای هوشمند شدند.

مصطفی رحیم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین دستاورد این دانشگاه را در زمینه انتقال دارو Drug Delivery ذکر کرد و گفت: داروهای برخی از بیماریها مانند سرطان علاوه بر مبارزه علیه عامل بیماری زا، مشکلات دیگری را ایجاد می کنند.

وی افزود: بیمارانی که مبتلا به سرطان هستند برای از بین بردن سلولهای سرطانی نیاز به شیمی درمانی دارند که این امر باعث  می شود کلیه سلولهای مفید و غیر مفید از بین برود ولی با استفاده از داروهای هوشمند می توان تنها سلولهای سرطانی را از بین برد. 

رحیم زاده با اشاره به اینکه داروهای هوشمند تنها برای اهداف خاصی طراحی و تولید می شوند، اظهار داشت: پژوهشگران این دانشگاه موفق به تولید داروهای هوشمند شدند که قادر است دارو را دقیقا به نقطه هدف برساند. با این روش علاوه بر اینکه از عوارض جانبی داروها کاسته می شود، می توان با میزان و دوز کمتر دارو به نتایج مطلوب و مورد نظر رسید.

این محقق به کاربردهای این دارو اشاره و اضافه کرد: این دارو برای درمان انواع بیماریهای انسانی کاربرد دارد ضمن آنکه می توان به عنوان انتقال سموم آفات نباتی در امور کشاورزی از آن استفاده کرد.

وی در این باره توضیح داد: با استفاده از این شیوه می توان سموم را به نقطه مورد نظر رساند. این امر باعث می شود که از ورود مواد آلاینده به محیط زیست جلوگیری کرد.

تولید پلیمر رادار گریز

رحیم زاده به فعالیتهای این دانشگاه در زمینه پلیمرهای اشاره کرد و به مهر گفت: در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل آزمایشگاه پلیمر تاسیس شده است که در زمینه پلیمرهای "هادی" فعالیتهای علمی زیادی انجام شده است که حاصل این فعالیتها انتشار مقالات علمی و تولید بیش از 20 نوع محصول در این زمینه است.

وی به تولیدات علمی این آزمایشگاه اشاره کرد و از تولید پلیمرهای رادار گریز خبر داد و گفت: محققان موفق به تولید پلیمرهایی شدند که رادارها قادر به تشخیص و ردیابی آنها نیستند

دسته ها :
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
خط تولید باطری های بدون نیاز به نگهداری (MF) با استفاده از پیشرفته ترین فناوری روز دنیا و با تنوع تولید باطری هایی با توان 38 تا 100 آمپر ساعت در شرکت باطری سازی نیرو وابسته به وزارت دفاع به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، برای راه اندازی خط تولید این باطری ها در کشور 7 میلیون و 700 هزار یورو سرمایه گذاری ارزی و صد میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی انجام شده است.

با راه اندازی خط تولید باطری های جدید MF ظرفیت تولید باطری این شرکت به سه میلیون دستگاه در سال خواهد رسید که یک میلیون دستگاه از این ظرفیت از نوع باطری های جدید MF خواهد بود.

شرکت باطری سازی نیرو در سال 1362 با هدف تامین نیاز باطری های خودرویی کشور اقدام به راه اندازی خط تولید باطری های استارتری با ظرفیت 300 هزار دستگاه کرد و در حال حاضر با در اختیار داشتن گسترده ترین شبکه توزیع باطری خودرو در ایران توان تولید 3 میلیون دستگاه باطری در سال را دارد. 


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
تلاش دو تن از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف با ارائه عملی فناوری دزدگیر ماهواره ای به بار نشسته است تا بدین وسیله گام بلندی در راستای قطع وابستگی کشور به فناوریهای تولید شده در کشور برداشته شود.

مهندس محمدرضا زمانی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فناوری دزدگیر ماهواره ای موجود در کشور بر اساس بهره برداری از نمونه های خارجی و عمدتا گران قیمت شرکتهای مطرح بین المللی ارائه می شود، گفت: مدلهای خارجی که هم اکنون در کشور مورد استفاده قرار می گیرند مشکلات کاربردی خاص خود را دارند و از این رو در پروژه ای که با همکاری رضا فرشی، از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده است، بخش قابل توجهی از این نارسایی برطرف شده و در عین حال تلاش شده تا کارآیی های آن نیز افزوده شود.

وی با اشاره به اینکه این فناوری در دو نسخه ارائه شده است، افزود: نسخه اول این فناوری به صورت آنلاین و قادر است گزارش لحظه به لحظه از محل قرار داشتن خودرو و هر سامانه ای که این فناوری در آن نصب شده است را ارائه کند. پردازشگر اطلاعات را از GPS دریافت کرده و به سامانه  GSM منتقل می کند و داده های پردازش شده به شماره های تلفن همراهی که برای سامانه از پیش تعریف شده است نظیر پلیس، بیمه و از همه مهمتر مالک خودرو ارسال می کند.

زمانی با بیان اینکه نسخه دوم به صورت آفلاین عمل می کند، خاطر نشان کرد: در این نسخه حرکت خودرو و سامانه های مشابه بر روی کارت حافظه قابل انتقال سامانه و داده های مرتبط با موقعیت لحظه به لحظه خودرو بر روی کارت حافظه ثبت می شود و پس از قرار دادن آن در دستگاه کارت خوان، افراد از موقعیت و محل تردد خودرو در ساعات گذشته مطلع می شوند.

این محقق به جزئیات این فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این دستگاه شامل سامانه "GPS" و یک پردازشگر مرکزی است. پردازشگر اطلاعات دریافتی از سامانه GPS را که شامل موقعیت لحظه به لحظه خودرو است در قالب اعداد و ارقام و مختصات و جغرافیایی دریافت می کند. این داده ها در ادامه به سامانه GSM نصب شده در دستگاه منتقل شده و در نهایت کاربر می تواند گزارش لحظه به لحظه ای از وضعیت خودروی خود داشته باشد.

وی در خصوص کاربردهای دزدگیر ماهواره ای خاطر نشان کرد: این دزدگیر برای محافظت از خودروها به کاربرده می شود ضمن آنکه برای نظارت بر فعالیت خودروهای دولتی، تانکرهای حامل سوخت و مواردی نظیر آن نیز کاربرد دارد. همچنین مراکزی چون شرکتهای حمل و نقل جاده ای و درون شهری و شرکتهای خدمات رسان آمبولانس می توانند از خدمات این فناوری برای مأموریتهای مورد نظر بهره مند شوند. 

مجری طرح به برنامه های آتی برای تکمیل این فناوری اشاره کرد و ادامه داد: به منظور توسعه این فناوری قرار است حسگرهای  ضربه ای در این طرح نصب شود. با نصب این حسگرها، فناوری ابداعی عملا به دزدگیر خبررسان قابل اطمینان تبدیل می شود.

وی با اشاره به اینکه تلاشهایی برای ثبت این فناوری آغاز شده، افزود: این طرح را به وزارت صنایع که باید حامی محققان جوان باشد، ارائه کردیم اما تا کنون هیچ پاسخی نگرفتیم با این حال به آینده امیدواریم.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان پارک علم و فناوری خراسان موفق به تولید قفل نرم افزار شدند که به صورت تحت وب و کاربردی می توان از آن استفاده کرد.

رامین فریور محقق این پارک در گفتگو با خبرنگار مهر، در این باره گفت: نرم افزارهایی که تولید می شود باید دارای قفل سخت افزاری و نرم افزاری باشند تا از کپی آن جلوگیری شود و چون در کشور قانون کپی رایت رعایت نمی شود استفاده از این قفلها ضروری است.

وی به جرئیات این قفل اشاره کرد و افزود: برای این منظور توانستیم قفلهای سخت افزاری تولید کنیم که همراه نرم افزار یک USB ارائه می شود این USB به کاربر امکان کپی کردن و استفاده از این نرم افزار را می دهد.

فریور ادامه داد: این USB دارای حافظه است که برای خود سیستم استفاده می شود در این حافظه جانبی تنها الگوریتمها و اطلاعات نرم افزار ذخیره می شود و تنها افرادی که Usernam و  Password داشته باشند می توانند به این اطلاعات دست یابند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این محققان این طرح موفق به تولید قفلی شدند که قادر است کل سخت افزار ویندوز را قفل  کند. این قفل دارای  Username و  Password است و اجازه ورود به ویندوز را به فرد دیگری غیر از کاربر نمی دهد.

این محقق به مزایای این قفل اشاره و خاطر نشان کرد: با استفاده از این قفل می توان کل سیستم را Lock کرد، ضمن آنکه می توان برای شناسایی امضای دیجیتال از آن استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه این قفل برای کلیه نرم افزارها کاربرد دارد، گفت: این قفل را می توان برای کلیه زبانهای برنامه نویسی از جمله زبانهای ویژوال بیسیک و C الگوریتمهای خاص آن را  تعریف و استفاده کرد.

فریور این قفل را جدیدترین  فناوری در این حوزه ذکر کرد و ادامه داد: قفل به صورت تحت وب و کاربردی تولید شده است ضمن آنکه می توان به صورت شبکه نیز از آن استفاده کرد. علاوه بر اینها این نرم افزار قابلیت آن را دارد که دائما به روز شود.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: سه دستگاه زنده یاب فوق پیشرفته برای نخستین بار در کشور در نمایشگاه دستاوردهای سی ساله خراسان رضوی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر مهدی علیزاده بیرجندی ظهر امروز در حاشیه رونمایی از سه دستگاه زنده یاب پیشرفته افزود: این دستگاهها شامل بیورادار، زنده اندسکوپ و دلسارتری بوده که توسط وزارت کشور خریداری و در اختیار هلال احمر قرار گرفته است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی تصریح کرد: این دستگاهها در هنگام وقوع حوادثی نظیر زلزله، سیل و حوادث خاص به نوعی کاربرد تخصصی داشته و قادر است مصدومین گرفتار در زیر آوار را شناسایی کند.

وی در خصوص بیورا دار گفت: توان عملیاتی تیم های امداد و نجات در این استان با بهره گیری از این دستگاه افزایش می یابد.

علیزاده افزود: بیورادار برای عملیات زنده یابی در عمق هفت متر، سطح 30 متر و در بتن یک متر بوده و در برف و باران نیز کارایی دارد.

دکتر علیزاده بیرجندی بیان کرد: بیوردار مجهز به آنالیز فرکانس قلب و انسان بوده و قادر به تشخیص مصدوم زیر آوار فاقد هوشیاری ولی دارای حیات است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: دستگاه زنده اندسکوپ نوع دیگری از دستگاه های زنده یاب است که قابلیت تصویربرداری با کیفیت عالی حتی در تاریکی و در عمق 5/7 متری زمین و آب را دارد.

علیزاده بیان کرد: این دستگاه دارای کابل مجهز به دوربین و چراغ بوده و می تواند تصاویر زیر خاک را ضبط و عکسبرداری کرده و بر روی صفحه مانیتور تایپ و در اختیار کاربر قراردهد.

دکتر علیزاده بیرجندی گفت: دستگاه زنده یاب، دلسارال دی تری قادر است با استفاده از شش گیرنده صوتی افراد زیر آوار را ردیابی کند.

وی اظهار داشت: این دستگاه با بهره گیری از میکروفن های خیلی حساس می تواند ارتباط دو سویه ای با فردی که در زیر آوار بوده و حیات دارد در منطقه وسیعی برقرار کند.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مخترعان ایرانی با کسب رتبه نخست رقابت های بین المللی زنان مخترع جهان دوشنبه شب به میهن بازگشتند.
نماینده فدراسیون جهانی مخترعان در ایران در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر در فرودگاه امام خمینی گفت : دراین مسابقات که با شرکت 400 مخترع از 25 کشور جهان در سئول پایتختکره جنوبی برگزارشد، تیم ایران با دریافت 12نشان طلا ، 5 نقره و شش برنز رتبه نخست را کسب کرد. رستگار همچنین گفت : تیم ایران با 20 مخترع درنخستین دوره مسابقات زنان مخترع جهان در سئول بیشترین شرکت کننده را داشت .وی افزود : مهرناز گلچین فرد مخترع ایرانی با اختراع دستگاه تولید برق در کشورهای جهان سوم ، برترین مخترع شناخته شد.سرپرست تیم مخترعان کشورمان با اشاره به موفقیت سونیا صابری دیگر مخترع ایرانی با اختراع نانو کامپوزیت گفت : این مخترع جایزه ویژه فدراسیون جهانی اختراعات را کسب کرد که این جایزه را دبیر کل این فدراسیون به وی اهداء کرد. وی تصریح کرد: مریم اسلامی با اختراع ابزاری برای جراحی بیماری های استخوانی ، عنوان برترین مخترع سال 2008 را از سوی سازمان جهانی مالکیتهای فکری ملل متحد ( wipo) همراه با مدال طلای wipo و جوایز ویژه به خود اختصاص داد.مریم اسلامی در فروردین 2008 در سی و ششمین دوره مسابقات اختراعات ژنو سوئیس نیز از سوی wipo به عنوان برترین مخترع زن 2008 و عالی ترین اختراع را کسب کرده بود که دریافت 2 مدال طلای wipo پدیده نادری در طول تاریخ تاسیس سازمان مالکیتهای فکری ملل متحد بوده است.بر اساس این گزارش ،در این رقابتها مرضیه مرسل پور با اختراع محصولات پمادی برای کاهش فشار خون، رقیه هاشمی در زمینه تأثیر دانه های کسی پیوم ناباروری، مهناز سعیدی دلچه مخترع پوشش ژله ای برای کاهش درد و برقراری تعادل، زهرا ساجدی با اختراع سامانه خودکار تصفیه هوا، سحر سپهر با پلیس رباط مدرسه و همچنین زینب عبدالزهرایی با اختراع دستگاه برق بیسیم برای چرخ اسکیت در نمایشگاه مخترعان سئول شرکت و نشان دریافت کردند.لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی از استقبال کنندگان زنان مخترع ایران در فرودگاه امام خمینی در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به حضور بانوان محجبه ایران در عرصه های مختلف بین المللی و کسب افتخارات گوناگون را از دست آوردهای نظام اسلامی برشمرد و گفت : مجلس با کمک دولت از این مخترعان حمایت می کند .رئیس فراکسیون حمایت از مخترعان مجلس افزود : مجلس 10 هزار مخترع را تحت پوشش قرار داده است و قصد دارد پس از شناسایی برای ایجاد حلقه های تولید و عرضه دست آوردهای آنان به بازار بیش از پیش کوشا باشد .
دسته ها :
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387

ایران ؛ قهرمان مسابقات مخترعان جهان

تیم‌پژوهشگران‌و مخترعان‌جوان‌جمهوری اسلامی ایران قهرمان یازدهمین‌دوره‌مسابقات‌اختراعات‌‌

 دستاوردهای‌علمی‌و فن آوری های جدید رومانی‌شد

تیم ایران در این مسابقات با شعار حق‌دستیابی‌به‌فن آوریهای‌نوین‌علمی‌برای‌همه‌کشورها‌با ‌‌اختراع

 موفق‌به‌‌‌مدال‌طلا ‌‌مدال‌نقره‌و ‌‌مدال‌برنز شد همچنین‌ جایزه‌ویژه‌وزارت علوم رومانی به‌دانشگاه‌آزاد 

 اسلامی‌قزوین‌برای ارائه‌طرح‌ بتن‌گرمازا اعطا‌شد‌همچنین‌جوانترین‌شرکت‌کننده‌این‌دوره‌از مسابقات

 یک‌ دوشیزه‌مخترع‌ایرانی‌بود در ضمن‌شاهکار این‌دوره‌از مسابقات ‌طرح‌موتور هواسوز ساخته‌

آقای‌نعیمیان‌منفرد نابغه‌ایرانی‌بود که‌بسیار مورد توجه‌قرار گرفت‌‌این نابغه ایرانی در مصاحبه‌با

 واحد مرکزی‌خبر گفت‌‌: مراحل‌اولیه‌ ساخت‌این‌موتور که‌قابلیت‌حرکت‌با سرعت180‌کیلومتر در

 ساعت‌را دارد ، ‌انجام‌شده‌و چند کشور خارجی‌نیز پیشنهاد همکاری‌برای ساخت‌این‌موتور را

اعلام‌کرده‌اند‌در این مسابقات که از دوم تا ششم اکتبر" دهم تا چهاردهم مهر " در رومانی

 برگزار شد مخترعان‌و پژوهشگران‌بیش‌از ‌‌کشور جهان‌از جمله‌آلمان‌ ،‌مجارستان‌، کرواسی‌‌،

 چین‌،‌مالزی‌،‌فرانسه‌‌، سوئیس‌‌‌، رومانی‌و ایران‌با بیش‌از ‌‌اختراع‌شرکت‌کرده‌بودند

دسته ها :
دوشنبه جهاردهم 8 1386
X