پژوهشگران اصفهانی موفق به ساخت داربست نانو الیاف پلی‌کاپرولاکتون به ‌‌عنوان ماتریکس خارج سلولی برای ‌کاربردهای مهندسی بافت شدند که در مقایسه با محصولات مشابه از موقعیت مناسبی برخوردار بوده و هیچ اثر سمی و منفی بر سلولها ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، لاله قاسمی مبارکه مجری طرح هدف از انجام این پژوهش را به کارگیری نانو الیاف در مهندسی بافت بیان کرد و گفت: یکی از معضلات بزرگی که علم پزشکی از دیر باز با آن درگیر بوده ارائه درمان قطعی برای بازسازی بافتهای از کار افتاده و معیوب است. متداول ترین شیوه در درمان این نوع بافتها روش پیوند است که خود با مشکلات عدیده ای از جمله کمبود عضو اهدایی، هزینه بالا و اثرات جانبی حاصل از پیوند بافت بیگانه مواجه است. مهندسی بافت روشی نوید بخش جهت بازسازی بافتهای آسیب دیده ارائه کرده است.

وی ادامه داد: داربستهای نانو الیاف گزینه مناسبی برای اتصال تکثیر و عملکرد سلولها نسبت به سایر داربستهایی است که به طور رایج مورد استفاده قرار می گیرند. داربستهای نانو الیاف دارای نسبت سطح به حجم بالا و تخلخل زیادی هستند که این امر باعث افزایش چسبندگی سلولها به سطح آنها می شود. همچنین نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که سلولها به خوبی در اطراف الیافی با قطری کمتر از سلول (در حد نانومتر) چسبیده و ارگانیزه می‌شوند.

به گفته قاسمی در این پژوهش از پلیمر پلی کاپرولاکتون (پلیمری زیست سازگار و زیست تخریب پذیر در بدن) و روش الکترو ریسی برای تهیه داربست نانو الیاف استفاده شده است.

مجری طرح ادامه داد: در این تحقیق رفتار سلولهای Vero بر داربست نانوالیاف بررسی و نتایج حاکی از آن است که این سلولها به خوبی روی داربست نانو الیاف رشد و تکثیر پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: جزئیات این پژوهش در مجله Yakhteh Medical Journal(جلد10، صفحات 184-179، سال2008) منتشر شده است.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
ساختار آلومینیم خالص تجارتی با روش "بالا به پایین" به همت پژوهشگران ایرانی و ژاپنی به نانوساختار تغییر یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسن ریحانیان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه برای تولید مواد با ساختار نانو دو دیدگاه "پایین به بالا" و "بالا به پایین" وجود دارد، گفت: در روشهای "پایین به بالا" مواد نانو ساختار را از کنار هم قرار دادن و چیدمان اتمها یا مولکولها و یا تجمع ذرات نانو پودری تولید می کنند ولی در روشهای "بالا به پایین" با اعمال فرایندهای خاص ساختار یک قطعه نسبتا بزرگ را به ساختار نانو تبدیل می‌کنند.

وی ایجاد ساختار نانو در آلومینیم خالص تجارتی با استفاده از فرایند اکستروژن در کانالهای هم مقطع زاویه دار(ECAE) و مدلسازی ریاضی فرایند به کمک تئوری "حد بالایی" را از اهداف اصلی انجام این پژوهش عنوان کرد.

ریحانیان با اشاره به اینکه بخش اول این پژوهش در ایران و بخش دیگر آن طی یک دوره‌ شش ماهه در دانشگاه اوزاکای ژاپن انجام شده است، اظهار داشت: در بخش اول ابتدا قالب ECAE طراحی و ساخته شد. سپس آلومینیم خالص تجارتی تا 8 مرحله تحت فرایند ECAE قرار گرفت. علاوه بر این به کمک تئوری "حد بالایی" فرایند ECAE نیز به صورت ریاضی آنالیز و در بخش دوم ریزساختار ماده به کمک آنالیز پراش الکترونهای تفرق یافته (EBSD) و آنالیز میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) به صورت کیفی و کمی آنالیز شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران به بیان قابلیتهای این نانو ساختار پرداخت و خاطرنشان کرد: در این پژوهش استحکام آلومینیم پس از ایجاد ساختار نانو با دانه بندی بسیار ریز تقریبا تا چهار برابر افزایش یافت. همچنین قابلیت سوپر پلاستیک این مواد در نرخ کرنشهای بیشتر و دماهای کمتر تا حد قابل قبولی رشد یافت. بنابراین این مواد در صنایعی که به قطعاتی با استحکام بالا نیاز دارند همانند هوا فضا و همچنین تولید قطعات سوپر پلاستیک کاربرد دارند.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
محققان پژوهشگاه نفت با استفاده از مدل سازی ریاضی موفق به جلوگیری از اتلاف بخار در پالایشگاهها شدند.

مهدی گوگل مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح تحت عنوان "جلوگیری از اتلاف انواع سطوح بخار در پالایشگاهها و مجتمع های پتروشمی" اجرا شد گفت: عمده عملیات جداسازی و تولید برق در صنعت نفت از طریق سیار بخار انجام می شود.

وی افزود: بخار مازاد حاصل از انجام عملیات در پالایشگاهها به دلیل عدم موازنه به هدر می رود. از این رو پالایشگاههای نفت و گاز و مجتمع های پتروشیمی همواره در ابری از بخار پنهان شده اند.

گوگل راهکار حل این مشکل را در استفاده مجدد و موازنه بخار در صنعت نفت دانست و به مهر گفت: در این روش با استفاده از دانش بهره برداری در کنار مدل سازی ریاضی روشی ارائه شد که می توان با استفاده از آن بخار مازاد را استفاده مجدد کرد.

مجری طرح با بیان اینکه این پروژه در مرکز تحقیقات انرژی پژوهشگاه صنعت نفت اجرا شده است، اضافه کرد: این طرح در حال حاضر در مجتمع پتروشیمی رازی و پالایشگاه هاشمی نژاد اجرا شده است.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پیوند موفقیت آمیز کبد در بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی روز گذشته توسط دکتر سیدمحمدرضا نجات اللهی و زیر نظر دکتر ایرج فاضل انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، با انجام این عمل پیوند، بخش پیوند کبد بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز آغاز به کار کرد.

نارسایی پیشرفته کبد از امراض کشنده ای است که با انجام پیوند کبد قابل درمان است و بیماران با این عمل و جایگزینی کبد از بین رفته با یک کبد طبیعی به زندگی سالم بازمی گردند.

نخستین بخش پیوند کبد در ایران در سالهای گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز به کار کرده اما با وجود موفقیت تحسین برانگیز این مرکز به دلیل کثرت بیماران، تعداد قابل توجه بیمارانی که در فهرست انتظار باقی می ماندند.

از این رو برای پاسخ به نیاز شدید بیماران و افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به مردم و با توجه به فراهم شدن مقدمات انجام پیوند کبد در بخش پیوند اعضای بیمارستان آیت الله طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از دو سال گذشته، نخستین پیوند کبد در این بیمارستان انجام شد.

این پیوند کبد با موفقیت توسط تیم جراحی پیوند اعضا و بیهوشی روز گذشته 6 بهمن در بیمارستان آیت الله طالقانی انجام شد.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: سیستمهای هوشمند مبتنی بر پایه بینایی ادراکی ماشین توسط یکی از موسسات فناور مستقر در پارک علم وفناوری خراسان ساخته شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سعید صمدی ظهر امروز در نشستی خبری در محل پارک علم و فناوری خراسان افزود: طراحی و تجاری سازی این محصول در حالی در پارک علم و فناوری خراسان انجام شده است که سیستمهای جهانی مطرح در این زمینه به دلیل ابعاد امنیتی پروژه برای تست و بررسی قابل دسترس نبوده اند.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: امکانات این سیستم شامل یابش و شناسایی اتوماتیک چهره انسان، سامانه کنترل تردد و شمارش عابرین بر مبنای بینایی ماشین، سیستم ماوس بدون دخالت دست و از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر است.

وی در خصوص کاربردهای این سامانه تصریح کرد: جستجوی پرونده مجرمین با استفاده از چهره متهم در اداره آگاهی و سازمان زندانها، کنترل تردد و دسترسی در مراکز حساس صنعتی، سیستم حضور و غیاب پرسنلی و کنترل تردد پرسنل و عابرین در اماکن پر رفت و آمد، بهزیستی و اماکن مترکه برای پیدا کردن افراد گمشده از جمله مهمترین کاربردهای این سامانه است.

صمدی ادامه داد: در ایران فعالیتهای تحقیقاتی پراکنده ای در این زمینه صورت گرفته است که بیشتر آنها نیز بر پایه الگوریتمهای غیر تجاری بوده است ولی این سامانه ها برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در قالب یک محصول تجاری توسط این شرکت طراحی و تولید شده است.

وی ادامه داد: سیستم ماوس بدون دخالت دست که از طریق بینایی ادراکی کامپیوتر کار می کند برای جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی طراحی شده که به عنوان موشواره می توانند از این محصول استفاده کنند.

در ادامه حمیدرضا ابریشمی مدیر عامل موسسه فناور ارائه دهنده این سیستم گفت: دلایل انتخاب تولید سیستمهای هوشمند مبتنی بر بینایی ادراکی ماشین به عنوان ایده محوری این موسسه نیاز گسترده مراکز داخل کشور به سیستمهای امنیتی منطبق بر علم روز و فناوری جدید دنیا، تحریمهای موجود و قیمت بسیار بالای خرید محصولات خارجی و همچنین بعد علمی آن که امکان دسترسی به تکنولوژی جدید بینایی ادراکی ماشین را که قله علم الکترونیک و کامپیوتر است را در کشور فراهم می آورد .

وی با اشاره به اینکه این محصول برای اولین بار در سطح خاورمیانه در قالب یک محصول عرضه شده است افزود: هنوز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا به این ابزار مجهز نیستند و همچنین رشد چشمگیر فروش این محصولات بر اساس آمار انجمن بین المللی امنیت رایانه ای و انجمن بیومتریک بر ضرورت طراحی و تولید انبوه این سامانه در داخل کشور برای  صادرات آن می افزاید.

ابریشمی با بیان اینکه هزینه نصب و راه اندازی این محصولات حدود 60درصد کمتر از نمونه های مشابه خارجی است، تاکید کرد: این مجموعه با حمایت پارک علم و فناوری خراسان و پس از هفت سال فعالیت مداوم و تولید محصولات مختلف بر پایه بینایی ماشین ، که کلیه معیارها و استانداردهای جهانی در آنها رعایت شده موفق شده است نام ایران را در ردیف کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار دهد .

ابریشمی گفت: سیاستهای حمایتی دولت از موسسات دانش بنیان در قالب فرآیندهای پارک علم و فناوری و مراکز وابسته بسیار موثر است.

وی عدم آگاهی مدیران و مسئولان سازمانها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی از وجود سیستمهای بیومتریک و کاربردهای فراوان آن در کشورهای توسعه یافته، عدم تعامل بین دستگاههای حمایت کننده دولتی و سازمانهایی مانند امور مالیاتی، بیمه برای تعدیل تعرفه های محصولات Hi- Tech  و حمایت از فناوریهای نوین در جهت گسترش صنایع مبتنی بر فناوریهای نوین در سطح کشور و همچنین موانع دسترسی به اعتبارات صندوقهای دولتی برای حمایت از طرحهای توسعه ای محصولات مذکور را از مهمترین مشکلات پیش رو عنوان کرد.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
کرج - خبرگزاری مهر: محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برای اولین بار در کشور، موفق به تهیه پروتکل تکثیر و تجاری سازی پیازهای ارقام گل سوسن در سطح انبوه از طریق کشت بافت شدند.

مجری این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت:  این روش امکان تولید پیازهای انواع مختلف ارقام تجاری در داخل کشور را فراهم کرده و در آینده نزدیک موجب قطع واردات پیازهای ارقام تجاری به داخل کشور و جلوگیری از خروج ارز خواهد شد.

نرگس مجتهدی افزود: از خصوصیات مهم این پروتکل، تولید پیازهای سالم در زمان کوتاه تر، قیمت کمتر و قابلیت تعمیم پروتکل برای ارقام جدید تولید شده در کشورهای صادر کننده پیاز است.

وی، امکان تولید پیازچه از ارقام مختلف هیبریدهای تجاری سوسن، تولید پیازچه ها در فصل سرما، کاهش هزینه تولید به نصف، همزمانی تولید پیازچه ها و ریشه ها در محیط کشت و استفاده از محیط کشت مایع جهت افزایش حجم پیازچه ها را از خصوصیات مهم این روش عنوان کرد.

عضو هیئت علمی بخش کشت بافت و انتقال ژن پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: در بعد تحقیقاتی، تقریبا 80 درصد کار انجام شده و از جنبه گلخانه ای پیازچه های کشت بافتی، مراحل افزایش حجم و سازگاری و چرخه های شکستن خواب و ورود به فاز رویشی جدید را طی کرده اند.

مجتهدی عنوان کرد: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در زمینه تولیدات داخلی، استقبال گلکاران و تولید کنندگان در بخش خصوصی را درپی خواهد داشت.

این پژوهشگر یادآور شد: ایران یکی از زادگاه های طبیعی گیاهان زینتی است، از این رو توجه بیشتر به تولید گیاهان زینتی می تواند علاوه بر خودکفایی در سطح ملی، ارز آوری را نیز برای کشور به دنبال داشته باشد.


دسته ها : کشاورزی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پژوهشگران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با دستیابی به دانش فنی انتقال دارو موفق به تولید داروهای هوشمند شدند.

مصطفی رحیم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین دستاورد این دانشگاه را در زمینه انتقال دارو Drug Delivery ذکر کرد و گفت: داروهای برخی از بیماریها مانند سرطان علاوه بر مبارزه علیه عامل بیماری زا، مشکلات دیگری را ایجاد می کنند.

وی افزود: بیمارانی که مبتلا به سرطان هستند برای از بین بردن سلولهای سرطانی نیاز به شیمی درمانی دارند که این امر باعث  می شود کلیه سلولهای مفید و غیر مفید از بین برود ولی با استفاده از داروهای هوشمند می توان تنها سلولهای سرطانی را از بین برد. 

رحیم زاده با اشاره به اینکه داروهای هوشمند تنها برای اهداف خاصی طراحی و تولید می شوند، اظهار داشت: پژوهشگران این دانشگاه موفق به تولید داروهای هوشمند شدند که قادر است دارو را دقیقا به نقطه هدف برساند. با این روش علاوه بر اینکه از عوارض جانبی داروها کاسته می شود، می توان با میزان و دوز کمتر دارو به نتایج مطلوب و مورد نظر رسید.

این محقق به کاربردهای این دارو اشاره و اضافه کرد: این دارو برای درمان انواع بیماریهای انسانی کاربرد دارد ضمن آنکه می توان به عنوان انتقال سموم آفات نباتی در امور کشاورزی از آن استفاده کرد.

وی در این باره توضیح داد: با استفاده از این شیوه می توان سموم را به نقطه مورد نظر رساند. این امر باعث می شود که از ورود مواد آلاینده به محیط زیست جلوگیری کرد.

تولید پلیمر رادار گریز

رحیم زاده به فعالیتهای این دانشگاه در زمینه پلیمرهای اشاره کرد و به مهر گفت: در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل آزمایشگاه پلیمر تاسیس شده است که در زمینه پلیمرهای "هادی" فعالیتهای علمی زیادی انجام شده است که حاصل این فعالیتها انتشار مقالات علمی و تولید بیش از 20 نوع محصول در این زمینه است.

وی به تولیدات علمی این آزمایشگاه اشاره کرد و از تولید پلیمرهای رادار گریز خبر داد و گفت: محققان موفق به تولید پلیمرهایی شدند که رادارها قادر به تشخیص و ردیابی آنها نیستند

دسته ها :
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پژوهشگران پارک فناوری همدان موفق به طراحی و ساخت ماسک تصفیه هوا شدند که قادر است علاوه بر تصفیه کامل هوا، دمای آن را نیز مطلوب کند.

میلاد آزاد منش مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: این ماسک دارای دو فیلتر است که یکی الکتریکی و دیگری کربنهای فعال است که با استفاده از این دو فیلتر، ذرات معلق در هوا را دریافت می کند. همچنین این ماسک قادر است بوی موجود در هوا را جذب کند.

وی به مشکلات تنفسی مبتلایان به آلرژیهای تنفسی و جانبازان شیمیایی اشاره کرد و افزود: این افراد زمانی که هوای سرد را استنشاق می کنند مجاری تنفسی آنها دچار سوزش می شود. از این رو این ماسک مجهز به بخاری الکتریکی است و می تواند هوای سرد موجود در محیط بیرون را گرم کند تا مشکلات این افراد در روزهای سرد رفع شود.

آزادمنش به کاربردهای این سیستم اشاره کرد و اظهار داشت: مبتلایان به آلرژیهای تنفسی، بیماران آسمی، جانبازان شیمیایی، کارگران معادن و گلخانه ها و افرادی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند می توانند از این ماسک استفاده کنند.

مجری طرح به مزایای این ماسک اشاره کرد و ادامه داد: تمام ماسکهای موجود در بازار تنها هوا را تصفیه می کند ولی این ماسک قادر است علاوه بر اینکه ذرات معلق در هوا را دریافت و تصفیه می کند بوهای مختلف در محیط را جذب و هوای عاری از بو را به استفاده کننده ارائه دهد. این مزیت برای افرادی که مبتلا به حساستهای تنفسی هستند مفید خواهد بود.  

وی با تاکید بر اینکه نمونه این طرح با حمایت پارک فناوری همدان ساخته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم نمونه صنعتی آن را با همکاری و حمایت مرکز رشد دانشگاه بوعلی تولید کنیم.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سیستم بازرسی سطح محصولات مسطح را طراحی و پیاده سازی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین صیادزاده مدیر عامل شرکت دیده پرداز صبا و مجری طرح گفت: این سیستم که برای تشخیص عیوب سطح محصولات مسطح تولیدی به کار می رود، قادر به نمایش اتوماتیک عیوب موجود در محصولات مسطح است.

وی افزود: هم اکنون اپراتور کنترل کیفی به صورت چشمی به شناسایی محصولات معیوب تولیدی می پردازند که با طراحی و ساخت این سیستم، علاوه بر شناسایی و جداسازی محصولات معیوب، عیوب سطح زیرین محصولات تولیدی نیز به صورت واضح نمایش داده می شود.

صیادزاده با بیان اینکه در حال حاضر تکنولوژی و دانش فنی سیستم بازرسی سطح محصولات در کشورمان بومی شده است، اظهار داشت: این سیستم علاوه بر تشخیص و شناسایی عیوب سطح ورق فولاد، قابلیت تشخیص عیوب دیگر محصولات مسطح را نیز دارد و در صنایع فولاد سازی، کاغذ، مقوا، نساجی، کاشی، سرامیک و انواع کف پوش کاربرد دارد.

مجری طرح امکان فشرده سازی و آرشیو تصاویر گرفته شده از سطح محصولات و قابلیت بیش از 95 درصدی در شناسایی و تشخیص عیوب را از مزیتهای بارز سیستم نهایی عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت صیادزاده از راه اندازی این سیستم در مجتمع فولاد مبارکه خبر داد و ادامه داد: هم اکنون این سیستم به بازرسی سطح کلاف فولادهای تولیدی این مجتمع می پردازد.

وی انعطاف پذیری سیستم تولیدی این شرکت از لحاظ نصب در خط تولید بدون نیاز به تغییر در خطوط تولید را از دیگر ویژگیهای این سیستم نسبت به نمونه مشابه خارجی عنوان کرد و بیان داشت: هزینه تولید این سیستم یک دهم مشابه خارجی آن است که از دیگر برتری های سیستم شناسایی عیوب تولیدی واحد فناوری دیده پرداز صبا است.

شرکت دیده پرداز صبا در سال 1381 تاسیس و با استقرار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید سیستم اندازه گیری پارامترهای ترافیکی، دوربین تصویر برداری خطی هوشمند و دستگاه درجه بندی دانه های ریز و سیستم بازرسی اتوماتیک سطح لوله های پلیمری با استفاده از ماشین بینایی شده است.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از طراحی هواپیماهای رادار گریز و همچنین آزمایش موشک جدید هوا به هوا در ارتش خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر امیر سرتیپ خلبان شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص دستاوردهای این نیرو گفت: با توجه به فرمان مقام معظم رهبری مبنی برسال نو آوری وشکوفایی ، ما در مرحله پایان طراحی هواپیماهای رادار گریز در ایران وهمچنین آزمایش موشک جدید هوابه هوا در ارتش هستیم  که تاکنون مرحله طراحی هواپیمای رادار گریز ایران به پایان رسیده و این هواپیماها اکنون در مرحله ساخت نمونه اولیه ،البته در حجم کوچکتر می باشند.

وی افزود: این هواپیماها پس از انجام آزمایش های لازم وارد بخش واقعی تر خواهند شد و امیدواریم بخش تحقیقاتی این کار تا پایان امسال انجام شود و سپس وارد بخش تولید شویم.تلاشگران جهادخودکفایی نیروی هوایی ا.ج.ا.ایران هم اکنون در حال ساخت نمونه کوچک این هواپیماهای رادار گریز هستند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین درباره موشک حرارتی هوا به هوای جدید که ساخت ایران است و مورد آزمایش قرار گرفته نیز گفت: یکی از موشکهای هوا به هوای حرارتی که ساخت آن در نیروی هوایی انجام شده ،آزمایش شده و تست گرم این موشک در یکی از میادین نظامی ما صورت گرفته است . پرتاب این موشک به این صورت است که از طریق یکی از هواپیماها به سمت هدفی شلیک می شود و موشک هدف را تعقیب می کند،این موشک در رزمایش اخیر در شمال غرب کشور به گونه دیگری آزمایش شد و اکنون تست گرم آن انجام شده است ،کار ما در بخش تحقیقات انجام شده و تولید انبوه این موشک به بخش صنایع داخلی وزارت دفاع سپرده خواهد شد .برد نهایی این موشک حرارتی هوا به هوا  بیش از 100 کیلومتر است ،برد این موشک حرارتی در این پرتاب بیش از 40 کیلومتر است که با توجه به ،ارتفاع ،تغییر  تا برد کیلومتر100هم ارتقا ءپیدا می کند.

وی در خصوص اینکه نوع و شکل جنگها بویژه با حمله آمریکا به عراق، عوض شده است، در پاسخ به این سئوال که نیروی هوایی چه تمهیداتی برای رویارویی احتمالی با این نوع جنگها اندیشیده است، اظهار داشت: نیروی هوایی  یک نیروی واکنش سریع است و ارتباطی با نوع و شکل جدید جنگها در عصر حاضر ندارد. در دوران جنگ تحمیلی نیز از این بعد و ویژگی نیروی هوایی ،  بارها استفاده شد. در جنگهای امروزی هم قدرت و مزیتهای نیروی هوایی موجب توجه بیشتری است.

شاه صفی خاطر نشان کرد: نیروی هوایی ا.ج.ا ایران به دلیل سوق الجیشی بودن و حساسیتی که منطقه  خاورمیانه دارد و وجود منافع ما در این منطقه، بویژه در خلیج فارس و نیز نیاز دنیای غرب به انرژی موجود در این منطقه و همچنین حضور ایران در این منطقه حساس و سیاست مستقلی که در پیش گرفته و الگوی جهانی از یک کشور مستقل ارائه کرده ، سعی دارد با تکیه بر خودکفایی و خود اتکایی ، خود را در حد امکان به بهترین سامانه های آفندی و پدافندی روز دنیا مجهز کند . ما معتقدیم به دلیل حساسیت هایی که گفته شد ، نه تنها نیروی هوایی بلکه کل آحاد کشور و قسمتهای گوناگون فنی ، دفاعی و حتی سیاسی ما باید خود را با شکل و نوع جدید جنگها و تحولات روز دنیا آشنا و هماهنگ کنند.

این فرمانده ارشد ارتش در باره وضعیت گذشته ، حال و آینده ی نیروی هوایی نیز گفت: امروز با انجام 120سورتی پرواز،آزمایش های بی سابقه ،محول کردن ماموریتهای جدید به انواع مختلف هواپیما و انجام پروازهای بلند مدت به مسافت 2هزار کیلومتر نشان میدهد که آمادگی نیروی هوایی ارتش بالاست،هم اکنون در شرایط بسیار حساسی قرار داریم واز بعد نظامی باید آمادگی ما صد چندان شود.

وی افزود: روند گذشته نیروی هوایی یک روند درخشان و پربار ، چه در زمان انقلاب و چه در زمان جنگ تحمیلی بوده و این بر کسی پوشیده نیست . شهامت ، شجاعت ، ایثار و ازخودگذشتگی که کارکنان شریف نیروی هوایی در زمان انقلاب از خود نشان دادند ، درواقع باعث کسب افتخار برای این نیرو شد.

شاه صفی خاطر نشان کرد: نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس نیز با رشادتهای فراوانی که از خود نشان دادند، به افتخارات خود که در زمان پیروزی انقلاب کسب کرده بودند، افزودند. همچنین در جریان جنگ تحمیلی و بعد از آن نیز شاهد بودیم ، کارکنان نیروی هوایی با تعمیر ، نگهداری و به روز نگه داشتن ادوات و تجهیزات خود و سازماندهی مجدد آنها و همچنین در بعد آموزشی ، تلاش بسیار وسیعی انجام دادند. در بعد سازندگی، کارکنان شریف این نیرو، خودشان، فکر و خلاقیت را باور کردند و با عملکرد خود این امر را به منصه ی ظهور رساندند که علی رغم تحریم، می توان روی پای خود ایستاد و نیازها را برآورده کرد.

این فرمانده ارشد ارتش افزود: به نظر بنده در طول مدت بعد از پیروزی انقلاب و با وجود جنگ تحمیلی هشت ساله ، عزیزانمان در نیروی هوایی توانسته اند رسالت بزرگ خود را به نحو احسن به اجرا برسانند . این کار با وجود کمبودهایی که در این زمینه وجود داشته انجام شده و ارزش کار را بیشتر کرده است.

به گفته شاه صفی نیروی هوایی در گذشته پرونده درخشانی داشته و مدارک و اسناد موجود بیانگر این موضوع است . اما امروز تمامی ساخت و سازها و آموزشهای نیروی هوایی در داخل کشور انجام می شود و این روند ادامه دارد . با این مزیت که در حال حاضر برنامه ریزی و سازندگی در نیروی هوایی به صورت کاملا علمی ونهادینه در حال انجام می باشد و کارها همگی بر روی اصول علمی و عملی استوار شده و نتیجه اش نیز خوب و راضی کننده بوده است. ما امروز دانشگاه هوایی شهید ستاری را داریم که کار دانش آموزان جوان و آینده ساز نیروی هوایی در آن ، با کمک سایر دانشگاهها و الگو گیری علمی از آنها  به نحو احسن در حال اجراست.

وی خاطر نشان کرد: ما در این دانشگاه با انجام کار علمی و بر اساس نیاز نیروی هوایی به تربیت افراد در ابعاد مختلف خلبانی و ، فنی ، مدیریتی و ... می پردازیم. همچنین فرماندهی آموزشهای هوایی شهید خضرایی نیز با استفاده از امکانات موجود واساتید مجرب ، تلاش وافری در جهت تامین و آموزش کارکنان جوان در سطوح مختلف که مورد نیاز نیروی هوایی است، انجام می دهد. بنابراین در حال حاضر ، آموزش و بازسازی با روند خیلی خوبی در حال اجراست. برای آینده هم با توجه به اینکه نیروی جوان ، پر انرژی و تحصیل کرده ی فارغ التحصیل از دانشگاه هوایی شهید ستاری و آموزشهای هوایی شهید خضرایی به بدنه ی نیروی هوایی اضافه خواهد شد، من آینده بسیار خوبی را برای نیروی هوایی پیش بینی می کنم. جوانان تحصیل کرده عزیز ما پس از ورود به نیروی هوایی، در کنار پیشکسوتان این نیرو قرار گرفته و از تجربه ی آنها در کنار تحصیلات علمی و آکادمیک خود استفاده کرده و ما به این عزیزان بسیار امیدوار هستیم. انشاء ا... آینده ی نیروی هوایی متعلق به جوانان این نیرو است وبا تلفیق علم و تجربه ، آینده ی نیروی هوایی ، آینده ای روشن خواهد بود.

شاه صفی در پاسخ به این سئوال که یکی ازعوامل مهم ا فزایش بهره وری در یک نیرو یا سازمان نیروی انسانی است، شما به عنوان فرمانده نیروی هوایی چه راهکارهایی برای جایگزینی کارکنان بازنشسته و استفاده از تجارب نیروهای کیفی که در حال انجام خدمت هستند، دارید اظهار داشت: در این زمینه معتقدم که نیروهای جوانی که به بدنه ی نیروی هوایی اضافه می شوند ، نیروهای کیفی و قابل اتکایی هستند. در کنار آنها نیز متخصصین پیشکسوت که انسانهایی خوشفکر و زحمتکش بوده و دوران دفاع مقدس را نیز پشت سرگذاشته اند وجود دارند. قبل از پیروزی انقلاب ، به دلایل خاص در یک برهه از زمان استخدامهای زیادی انجام شد و حالا که سی سال از آن زمان گذشته ، کارکنان آن سالها در حال بازنشستگی هستند. البته  نیروهای جوان کیفی ما جای خالی آنها را پر خواهند کرد و ما از نیروهای کیفی قدیمی که به وجود آنان نیاز است  خواهیم خواست که در کنار جوانها بمانند و تجربیات خود را به آنها منتقل کنند. در حال حاضر ، تدبیری اندیشیده شده است مبنی بر اینکه جوانان در کنار افراد قدیمی ، در قسمتهای مختلف نیروی هوایی قرار داده شوند تا از تجربیات افراد قدیمی تر در کارهایشان استفاده کنند.

فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش در ادامه سخنان خود گفت: جوانان فارغ التحصیل در نیروی هوایی جوانهایی بسیار فکور و دارای پشتکار و لایق هستند که علم خود را با تجربه  قدیمی ها تلفیق کرده و نتیجه و بازده خوبی از آن بدست خواهند آورد. همچنین برای جبران کمبود احتمالی نیرو از بحث خرید خدمت نیروهای کیفی بازنشسته یا خارج از بدنه  نیروی هوایی نیز می توانیم استفاده کنیم. در ضمن از توانمندیهای صنعتی و علمی دانشگاههای خارج از ارتش نیز برای جبران کمبودهای احتمالی و افزایش سطح بهره وری در نیروی هوایی استفاده خواهیم کرد. در این زمینه ، یک مثلث علمی از کارکنان ورزیده و خوش فکر و مبتکر نیروی هوایی ، علم و دانش اساتید و دانشگاهها و ظرفیت صنعتی موجود در صنایع کشور بوجود آمده و الحمد ا... امروز با استفاد ه از تعامل میان اضلاع این مثلث ما پیچیده ترین سامانه ها را در داخل خود نیرو طراحی کرده و از آنها در جهت اهداف عالی نیروی هوایی استفاده می کنیم.

این فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش در پایان سخنان خود با بیان اینکه دشمن در حال حاضر نگاه دزدانه به کشور دارد، گفت: در صورتی که آمادگی خود را حفظ نکرده و تساهل کنیم، دشمن کار خود را انجام خواهد داد، دشمنان پرواز هواپیماهای ما را زیرنظر دارند تا ببینند چه ماموریتهایی به آنها محول می‌شود .نشاندن هواپیماهای بیگانه وهواپیماهای دیگری که در یکی از یگانهای جنوبی ما نشست ،باعث شد حساب دیگری روی نیروی هوایی باز شود ،نیروی مسلح قوی باعث می‌شود انرژی هسته ای و سایر پروژه های بزرگ کشور به سرانجام برسد.نیروی هوایی ارتش با همسویی کامل با راهبرد دفاعی کشور از جمله تفکیک پدافند از آفند،در کنار سایر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آماده تر از هر زمان ممکن ،از اصول خود که دفاع از اسلام و تمامیت ارضی ایران است ،کوتاه نخواهد آمد وبا قدرت هرچه تمام تر از این اصول دفاع و حمایت می‌کند وما به عنوان بخشی ازنیروهای مسلح بدون توجه به شعارها و تهدیدات،بایستی از آمادگی کامل برخورداربوده  تا بتوانیم با توانایی های تجهیزاتی و تاکتیکی خود در مقابل هر گونه تهدیدی که امنیت کشور را به خطر می انداز مقابله کنیم.

دسته ها : نظامی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
X