پژوهشگران اصفهانی موفق به ساخت داربست نانو الیاف پلی‌کاپرولاکتون به ‌‌عنوان ماتریکس خارج سلولی برای ‌کاربردهای مهندسی بافت شدند که در مقایسه با محصولات مشابه از موقعیت مناسبی برخوردار بوده و هیچ اثر سمی و منفی بر سلولها ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، لاله قاسمی مبارکه مجری طرح هدف از انجام این پژوهش را به کارگیری نانو الیاف در مهندسی بافت بیان کرد و گفت: یکی از معضلات بزرگی که علم پزشکی از دیر باز با آن درگیر بوده ارائه درمان قطعی برای بازسازی بافتهای از کار افتاده و معیوب است. متداول ترین شیوه در درمان این نوع بافتها روش پیوند است که خود با مشکلات عدیده ای از جمله کمبود عضو اهدایی، هزینه بالا و اثرات جانبی حاصل از پیوند بافت بیگانه مواجه است. مهندسی بافت روشی نوید بخش جهت بازسازی بافتهای آسیب دیده ارائه کرده است.

وی ادامه داد: داربستهای نانو الیاف گزینه مناسبی برای اتصال تکثیر و عملکرد سلولها نسبت به سایر داربستهایی است که به طور رایج مورد استفاده قرار می گیرند. داربستهای نانو الیاف دارای نسبت سطح به حجم بالا و تخلخل زیادی هستند که این امر باعث افزایش چسبندگی سلولها به سطح آنها می شود. همچنین نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که سلولها به خوبی در اطراف الیافی با قطری کمتر از سلول (در حد نانومتر) چسبیده و ارگانیزه می‌شوند.

به گفته قاسمی در این پژوهش از پلیمر پلی کاپرولاکتون (پلیمری زیست سازگار و زیست تخریب پذیر در بدن) و روش الکترو ریسی برای تهیه داربست نانو الیاف استفاده شده است.

مجری طرح ادامه داد: در این تحقیق رفتار سلولهای Vero بر داربست نانوالیاف بررسی و نتایج حاکی از آن است که این سلولها به خوبی روی داربست نانو الیاف رشد و تکثیر پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: جزئیات این پژوهش در مجله Yakhteh Medical Journal(جلد10، صفحات 184-179، سال2008) منتشر شده است.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
اختصاصی مهر / موفقیت محققان کشور در تولید نانوکامپوزیت آلومینا مولیبدن نانو کامپوزیت آلومینا مولیبدن به روش آلیاژسازی مکانیکی توسط محققان کشورمان در دانشگاه صنعتی اصفهان تولید شد. اکبر حیدرپور مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، آلومینا را نوعی سرامیک دانست و گفت: مشکل اصلی سرامیک ها، استحکام پایین آنها در برابر ضربه است که با ایجاد ساختار کامپوزیتی و ریز کردن ساختار تا حد نانومتر این محدودیت اصلاح می شود.حیدرپور با بیان اینکه در این طرح نانو کامپوزیتهای آلومینا-مولیبدن با استفاده از روش آسیاب کاری مکانیکی تولید شد، افزود: برای این منظور پودر آلومینیم واکسید مولیبدن آسیاب شد تا از واکنش بین آنها نانو کامپوزیت مذکور بدست آید. مجری طرح با اشاره به این مطلب که توزیع نانو ذرات فلزی در کامپوزیتها موجب افزایش بهبود خواص مکانیکی می شود، افزود: سختی، چقرمگی مناسب، چگالی نسبتا کم، مقاومت در برابر حرارت و دیرگداز بودن از ویژگیهای این ماده است ضمن آنکه دارای خاصیت کاتالیستی است و می تواند در برخی از صنایع مورد استفاده قرار گیرد.حیدری ادامه داد: این ماده برای مصارفی از قبیل ساخت اجزای موتور اتومبیل، توریبن‌های گازی، مبدل‌های حرارتی و سیستم‌های احتراق مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تفاضای زیادی برای مصرف پوشش‌ها و کامپوزیت‌های سرامیکی سخت و مقاوم به دماهای بالا و اکسیداسیون در صنایع هوا فضا نیز وجود دارد. وی همچنین از چاپ کتابی در زمینه نانومواد خبر داد و گفت: جلد اول این کتاب منشر شده و جلد دوم آن نیز در حال چاپ است.

 
سه شنبه ششم 12 1387
رئیس مؤسسه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: محققان موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به طراحی و تولید نانوالیاف زیست سازگار برای کاربردهای صنعتی و شیلات شدند.
دکتر مجتبی خیام نکویی در گفتگو با خبرنگار مهر به تاثیرات فناوری نانو در آینده اقتصادی کشورها و جایگاه آن در جهان اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر تحرکات شدیدی از طرف دولتها برای سرعت بخشیدن به توسعه نانوتکنولوژی صورت گرفته است.وی با بیان اینکه به کمک این فناوری می توان محصولات جدید و با کارایی بالا تولید کرد، افزود: از جمله این محصولات می توان به تهیه نانو الیافها اشاره کرد که در این زمینه موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی با استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی "کتین"، " کیتوسان"، "آگار" و ژلاتین ماهی اقدام به تولید الیاف زیست سازگاز کرده است.خیام نکویی قطر این الیاف را 500 نانو متر ذکر کرد که با به شیوه الکتروریسی تولید شده است و توضیح داد: هنگامی که قطر الیاف از میکرون به چند صد نانومتر کاهش می یابد، خواص شگفت انگیزی نظیر انعطاف پذیری مناسب، کارایی بالای مکانیکی و نسبت سطح به حجم بسیار بالا را به دست آورد.به گفته رئیس مؤسسه بیوتکنولوژی کشاورزی، نانو الیاف تولید شده به روش الکتروریسی نسبت به الیاف معمول که در صنایع مختلف به کار می رود دارای سطح جانبی بسیار بالایی است که این امر موجب افزایش مقاومت در الیافها می شود.وی به کاربردهای این نانوالیافها اشاره کرد و ادامه داد: نانوالیاف الکتروریسی شده کاندیدای بسیار مناسبی برای بسیاری از کاربردها مانند ساخت فیلترها، الیاف هادی، سنسورهای بسیار حساس بیولوژی، آتل بافت، حمل دارو، پوشش محصولات شیلاتی، پوشش غذا و داروی آیزیان خصوصا میگو و آنزیمها است.
سه شنبه ششم 12 1387
اختصاصی مهر / تولید نانو پودر شیشه زیست فعال سازگار با بافت بدن توسط محققان کشور نانو پودر شیشه زیست فعال به منظور جایگزینی استخوانچه های گوش میانی توسط محققان کشورمان در دانشگاه صنعتی اصفهان تولید شد. دکتر محمد حسین فتحی مجری طرح و رئیس دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر، شیشه زیست فعال (Bioactive glass) را نوعی از بیو سرامیکها تعریف کرد و گفت: بیو سرامیکها برای ترمیم و بازسازی بافت و تعویض یا جایگرینی اندام و بافتهایی که دچار بیماری یا سانحه شده اند در بدن موجود زنده بکار می روند.وی پایه ترکیب شیمیایی شیشه های زیست فعال را موادی چون اکسید سیلسیوم، پنتا اکسید فسفر، اکسید کلسیم و اکسید سدیم ذکر کرد و افزود: شیشه زیست فعال می تواند به صورت تکه ای برای ترمیم بافتهای استخوانی غضروفی مانند پروتزهای گوش و یا به صورت پوشش بر روی کاشتنی (ایمپلنت) ارتوپدی و معالجه استخوان و همچنین کاشتنی داندانی بکار رود.رئیس دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه در این طرح با تهیه، ساخت، ارزیابی و مشخصه یابی نانو پودر شیشه زیست فعال زمینه ساخت استخوانچه های گوش میانی برای جایگزینی و درمان بیماری فراهم شده است، اضافه کرد: در این پروژه نانو پودر شیشه زیست فعال مورد نظر با استفاده از تکنیک سل-ژل تهیه شد.وی اندازه ذرات نانو پودر شیشه را 30 نانومتر ذکر کرد و گفت: آزمونهای استاندارد و ویژه آزمایشگاهی نشان داد که با کنترل پارامتر در محدوده نانو می توان به خواص مطلوب مواد سرامیکی مصرفی در بدن دست یافت.دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان به مزیتهای نانو پودر شیشه زیستی اشاره کرد و به مهر گفت: این ماده به دلیل داشتن سطح به حجم زیاد و خاصیت ذاتی زیست فعالی، قادر به ارائه برهمکنش ها و پیوند زیست فعال با بافت نرم و سخت بدن بوده و رفتار مطلوب تری در مقایسه با پودرهای میکرو سایز دارد و می تواند جایگرینی و ترمیم را میسر می سازد.وی دسترسی به خصوصیات سازگارتر با بافت بدن و امکان ترمیم و جایگرینی موفقیت آمیز را از دستاوردهای مهم این پروژه نام برد و افزود: این دستاورد با دلیل تازگی و پیشبرد مرزهای دانش مورد توجه قرار گرفته به طوری که در 3 ژورنال بین المللی و در دو ژورنال علمی-پژوهشی داخلی به چاپ رسیده است.
سه شنبه ششم 12 1387
دستگاه الکتروریسی مذاب نانو الیاف با کاربرد ریسندگی نانوالیاف آنتی باکتریال پلی پروپیلن توسط معاون اول رئیس جمهوری رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، این دستگاه توسط شرکت کارا پالایه مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ساخته شده و داشتن سه جزء اصلی از جمله فرستنده ویژه، لوله مویین، شبکه جمع کننده فلزی از بخش های مهم این دستگاه محسوب می شود.این دستگاه بهره وری نانوالیاف را 10 تا 500 برابر افزایش می دهد. عدم استفاده از حلال و طراحی عمودی دستگاه برای نگهداری هوای داغ و محفظه قیفی از مزایای این دستگاه است.دستگاه الکتروریسی مذاب نانو الیاف با کاربرد ریسندگی نانوالیاف آنتی باکتریال پلی پروپیلن امروز توسط پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهوری در نمایشگاه جامع 30 ساله دستاوردهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
ساختار آلومینیم خالص تجارتی با روش "بالا به پایین" به همت پژوهشگران ایرانی و ژاپنی به نانوساختار تغییر یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسن ریحانیان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه برای تولید مواد با ساختار نانو دو دیدگاه "پایین به بالا" و "بالا به پایین" وجود دارد، گفت: در روشهای "پایین به بالا" مواد نانو ساختار را از کنار هم قرار دادن و چیدمان اتمها یا مولکولها و یا تجمع ذرات نانو پودری تولید می کنند ولی در روشهای "بالا به پایین" با اعمال فرایندهای خاص ساختار یک قطعه نسبتا بزرگ را به ساختار نانو تبدیل می‌کنند.

وی ایجاد ساختار نانو در آلومینیم خالص تجارتی با استفاده از فرایند اکستروژن در کانالهای هم مقطع زاویه دار(ECAE) و مدلسازی ریاضی فرایند به کمک تئوری "حد بالایی" را از اهداف اصلی انجام این پژوهش عنوان کرد.

ریحانیان با اشاره به اینکه بخش اول این پژوهش در ایران و بخش دیگر آن طی یک دوره‌ شش ماهه در دانشگاه اوزاکای ژاپن انجام شده است، اظهار داشت: در بخش اول ابتدا قالب ECAE طراحی و ساخته شد. سپس آلومینیم خالص تجارتی تا 8 مرحله تحت فرایند ECAE قرار گرفت. علاوه بر این به کمک تئوری "حد بالایی" فرایند ECAE نیز به صورت ریاضی آنالیز و در بخش دوم ریزساختار ماده به کمک آنالیز پراش الکترونهای تفرق یافته (EBSD) و آنالیز میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) به صورت کیفی و کمی آنالیز شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران به بیان قابلیتهای این نانو ساختار پرداخت و خاطرنشان کرد: در این پژوهش استحکام آلومینیم پس از ایجاد ساختار نانو با دانه بندی بسیار ریز تقریبا تا چهار برابر افزایش یافت. همچنین قابلیت سوپر پلاستیک این مواد در نرخ کرنشهای بیشتر و دماهای کمتر تا حد قابل قبولی رشد یافت. بنابراین این مواد در صنایعی که به قطعاتی با استحکام بالا نیاز دارند همانند هوا فضا و همچنین تولید قطعات سوپر پلاستیک کاربرد دارند.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه شریف از ساخت حسگرهای گاز با ساختار نانو در این پژوهشکده خبر داد و گفت: این حسگرها قابلیت تشخیص گاز متان،‌ H2S و هیدروژن را دارند.

دکتر اعظم ایرجی زاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: این حسگر گاز با ساختار نانو قابلیت تشخیص گاز متان،‌ H2S و هیدروژن را دارد که با توجه به استفاده گسترده از گاز متان در مصرف خانگی و لزوم یافتن به موقع و رفع عیوب شبکه گاز رسانی کشور ساخت آن ضروری به نظر می رسد.

به گفته وی تشخیص گاز H2S به دلیل خطرناک بودن و گاز هیدروژن به عنوان سوخت آینده نیز در این پروژه مورد توجه قرار گرفته است.

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف ساخت سلولهای خورشیدی ناشناخته نانو را از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده نام برد و افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و بهره مندی از نور خورشید به عنوان منبع انرژی و نیاز به استفاده بهینه از سوختهای فسیلی این پژوهشکده مبادرت به تحقیق و ساخت این سلولها با ساختار نانو کرد که در صورت تولید انبوه می تواند به صورت ارزان تری در دسترس باشد.

ایرجی زاد همچنین از ارائه 180 مقاله این پژوهشکده در ISI خبر داد و خاطرنشان ساخت : این پژوهشکده در سال جاری موفق به دستیابی به سه عنوان برتر پژوهش در زمینه نانو از طرف ستاد توسعه فناوری نانو شده است.

وی در ادامه به تلاشهای صورت گرفته در زمینه گسترش پژوهشهای نانو اشاره کرد و اظهار داشت: برای این منظور پژوهشکده در حال حاضر با هشت دانشکده مختلف دانشگاه صنعتی شریف در ارتباط است و به منظور ارتقای دانش نیروی انسانی گامهای موثری برداشته شده است که از آن میان می توان به چهارمین دوره پذیرش دانشجو در مقطع دکترای علوم و فناوری نانو اشاره کرد.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
اختراعی با موضوع ساخت گوتاپرکای پوشش‌داده شده به ‌کمک نانو ذرات نقره در ایران به ثبت رسیده است که می‌تواند به عنوان ماده پرکننده دندان با قابلیت ضدخوردگی و خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی در درمان ریشه دندان مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید امید دیانت مجری طرح در این باره گفت: پر کردن کانال ریشه دندان یکی از پارامترهای تعیین کننده و کلیدی در موفقیت درمان ریشه دندان است. فرآیندهای شیمیایی- مکانیکی پاک سازی و شکل دهی کانال دندان باعث ایجاد یک فضای غیر استریل می‌شود. از این رو جهت جلوگیری از اتصال و رشد باکتریها و ایجاد عفونت، مواد پر کننده ریشه باید خاصیت ضد باکتریایی داشته باشند.

وی با بیان اینکه "گوتاپرکا" ماده رایجی است که از سالها قبل به‌ عنوان ماده اصلی پرکننده ریشه دندان استفاده می شده و خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی محدودی دارد گفت: با توجه به معرفی نانو ذرات نقره و خاصیت ضدباکتریایی و کاربرد فراوان آن در حوزه پزشکی در این طرح گوتاپرکا به کمک لایه نازکی از نانو ذرات نقره پوشش داده شد و سپس مورفولوژی سطح به کمک میکروسکوپ روبشی SEM و خاصیت ضدباکتریایی آن به روش محیط کشت "آگار" بررسی شد.

دیانت به نتایج این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: گوتاپرکای پوشش‌ داده شده با نانونقره فعالیت قابل ملاحظه ای در مقابل چهار میکروارگانیسم "استاف اورئوس"، "اشرشیاکلی"، "انتروکوک فکالیس" و "کاندیدا آلبیکانس" دارد و این ماده پس از انجام تستهای آزمایشگاهی و حیوانی به عنوان ماده پرکننده دندانی مورد استفاده قرار می گیرد.

مجری طرح ادامه داد: این طرح که با همکاری پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و با هدایت دکتر محمد عطایی صورت انجام شد در کشور به ثبت رسیده است.


سه شنبه ششم 12 1387
محققان مرکز رشد پارک فناوری سمنان با استفاده از فناوری نانو موفق به مهار "زنگ زرد" و "زنگ سیاه" گندم شدند.

سید مسعود آقایانی مدیر روابط عمومی پارک فناوری سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این پارک سه واحد فناور در حوزه نانو فعال هستند، گفت: یکی از شرکتهای مستقر در این پارک با استفاده از فناوری نانو موفق به مهار دو آفات مهم گندم شد.

وی افزود: این محققان با استفاده از نانو ذرات سلیس و سیلور موفق به مهار "زنگ زرد" و "زنگ سیاه" گندم شدند. این دو بیماری از جمله آفات مهلک در مزارع به ویژه مزارع گندم هستند.

آقایانی تاکید کرد: در آزمایشهایی که انجام شد نتایج قابل توجهی در زمینه مهار این آفات به دست آمد.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
پژوهشگران کشور با استفاده از فناوری نانولوله های کربنی فیلتر هوشمندی ساختند که قابلیت جذب آلاینده های زیست محیطی را دارد و قابل بازیافت به دوده صنعتی ممتاز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسول نوروزیان مجری طرح با بیان اینکه این اختراع قابلیت نصب در محیطهای باز (سر چهارراهها) و بسته (سر دودکش کارخانجات و منازل و اگزوز خودروها) را دارد، گفت: نانو فیلتر تولید شده از دو قسمت مجزا تشکیل شده است. قسمت اول برای جذب آلاینده های محیط ‌زیست بوده که کاملا هوشمند و بر اساس فناوری نانولوله کربنی ساخته شده است.

وی به جزئیات بخش دوم اشاره کرد و افزود: در قسمت دوم طرح عملیات بازیافت بر روی مواد آلاینده صورت می گیرد که با انجام 14 فرآیند شیمیایی خاص، مواد جذب شده به دوده صنعتی فوق ممتاز با خلوص کربن فعال 9/98 درصد و اندازههای 25 تا 60 نانو متری تبدیل می‌شود.

نوروزیان در خصوص مزایای این نانو فیلتر اظهار داشت: این نانو فیلتر قادر است بیش از 97 درصد از مواد آلاینده هیدروکربنی را جذب و بخشی از مواد مونو کسید کربن سمی را به کمک فناوری ‌نانو به دی اکسید کربن مصرفی تبدیل کند.

مجری طرح با اشاره به این مطلب که این طرح به همت سازمان محیط ‌زیست استان چهارمحال و بختیاری اجرا شد خاطرنشان کرد: این طرح موفق به کسب عنوان دوم و مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات سوئیس، کسب رتبه اول و مدال طلای مسابقات خاورمیانه بخش محیط ‌زیست کویت، کسب مقام اول جهانی و دریافت جایزه ویژه گرندپریکس و مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات کره جنوبی SIIF2008 و کسب رتبه برگزیده ششمین جشنواره مخترعین و مبتکرین بسیجی کشور شد.


دسته ها : نانوتکنولوژی
سه شنبه ششم 12 1387
X