رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع از راه اندازی 5 ماهواره راداری در فضا خبر داد و گفت: این ماهواره ها قادرند از بخش های تاریک و ابری زمین نیز تصویر برداری کنند که یکی از این پنج ماهواره، ماهواره سینا است که به عنوان اولین ماهواره ایرانی در مدار زمین قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسن نامی امروز در جمع خبرنگاران افزود: این ماهواره ها برخلاف ماهواره های سنجش از راه دور که فقط از قسمت های روشن زمین تصویربرداری می کنند، قادرند در زمانی که زمین پوشیده از ابر و یا تاریک است، تصویربرداری کنند.

نامی با بیان اینکه در حال حاضر 5 ماهواره راداری به طور روزانه تصاویر را ارسال می کنند، اظهار داشت: این ماهواره ها امواج راداری را به سطح شی ارسال می کنند که در زمان بازگشت، این امواج به دیتا تبدیل می شود. این دیتاها از طریق سایت های ماهواره ای دریافت که پس از پردازش در 4 سطح بین المللی، قابل بهره برداری خواهد بود.

رئیس سازمان جغرافیایی ماموریت این ماهواره ها را عمرانی و توسعه ای ذکر کرد و ادامه داد: ماهواره "سینا" نیز جزء این پنج ماهواره است که برای دریافت تصویر از آن استفاده می شود.

طبق گفته وی، این ماهواره با تلاش محققان داخلی و توسط پژوهشگران سازمان جغرافیایی ساخته شده است.

نامی فضا را بعد چهارم قدرت دانست و تاکید کرد: بر اساس اصول 15 گانه "آسمان باز"، کشورهایی که دارای توانایی ماهواره ای هستند می توانند از فضای ماورای جو از سطح کشورهای
مورد علاقه شان تصویربرداری کنند.

وی به اصل 7 این اصول اشاره کرد و گفت: طبق این اصل، فضا جز میراث بشری است و همه کشورها حق استفاده از آن را دارند.

رئیس سازمان جغرافیایی با بیان این که کشورهایی که فاقد ماهواره اند، کشورهای کور هستند، اظهار داشت: ایران با توجه به توانایی بسیار خوبی که در زمینه ماهواره دارد، قادر است در جهت ماموریت هایی چون توسعه و عمران کشور، دفاعی، مدیریت کشف، منابع آبی و آمایش کشور را یاری دهد.

نامی به سه لایه مختلف فضا پرداخت و ادامه داد: لایه اول در فاصله 2 هزار و 400 کیلومتری زمین است که ماهواره های سنجش از راه دور برای ماموریت های گشت، مدیریت منابع آب، جنگلداری، بیابان زدایی، توسعه شهر نشینی و ماموریت های دفاعی در این محدوده قرار می گیرند. لایه دوم در 2 هزار و 400 تا 24 هزارکیلومتری است که ماهوراه های ناوبری
  GPS، گلوناس و گالیله در این فاصله قرار دارند.

وی لایه سوم را لایه حاکمیتی دانست و گفت: این لایه در محدوده 24 هزار تا 60 هزار کیلومتری از زمین است و عمدتا ماهواره های مخابراتی در این محل مستقر می شود که ایران نیز ماهواره مخابراتی برای ارسال تصاویر در این محدوده قرار داده است.


دسته ها : هوافضا
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386
X