تجهیزات لابراتواری مربوط به ساخت پروتزهای "ترموپلاستیک" برای نخستین بار در کشور طراحی توسط مهرداد دری طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نسل جدید مواد ترموپلاستیک به دلیل نشکن بودن، پیدا نبودن فلز در ظاهر دندان و سبک بودن، تحولی نوین در ساخت پروتزهای متحرک پدید آورده است.

در ساخت پروتزهای متحرک قدیمی از فلز (آلیاژ کروم و کوبالت) و آکریل استفاده می شد که وجود فلزات باعث منظره بد در ظاهر دندان و وجود آکریل به دلیل شکستنی بودن سبب کاهش استحکام پروتزهای متحرک می شد.

دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

بیش از 92 مورد فراورده بیولوژیک در کشور تولید و محصول مورد نظر در بازار عرضه و یا خدمات مربوطه در کشور راه‌اندازی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، در گزارشی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده، آخرین وضعیت زیست فناوری کشور ارائه شده که بر اساس آن دستاوردهای کشور در زمینه های پزشکی، دامپزشکی، کشاورزی، محیط زیست و صنعت تشریح شده است.

بر اساس این گزارش، هم اکنون 120 دانشگاه و 40 پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی و 81 مرکز خصوصی در حوزه زیست فناوری مشغول تحقیق و تولید در کشور هستند.

همچنین تا پایان سال 85 تعداد مقالات علمی و پژوهشی داخلی در زمینه زیست فناوری 1427 مقاله و تعداد مقالات ISI این حوزه 633 مقاله بوده است و بیش از 92 مورد فراورده بیولوژیک در کشور تولید و محصول مورد نظر در بازار عرضه و یا خدمات مربوطه در کشور راه‌اندازی شده است.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

نرم افزار استراتژیک دستیابی به سرعت عمل رایانه در لایه هسته سیستم عامل برای اولین بار توسط پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ساخته شد.

به گزارش خبرنگار مهر،  دکتر محسن شریفی مجری طرح و رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت امروز در یک نشست خبری گفت : نرم افزار استراتژیک مذکور منحصرا در سطح دنیا در لایه سیستم عامل بنا شده و ایجاد و مدیریت خوشه های تشکیل شده از هر تعداد کامپیوتر معمولی را برای دستیابی به سرعت معادل ابر رایانه به صورت ممتاز فراهم می کند.

وی افزود: در حالی که در شیوه دستیابی به سرعت عمل ابر رایانه به طریق نرم افزاری، در لایه هسته سیستم عامل با استفاده از کامپیوترهای معمولی طراحی و پیاده سازی شده است، توان پردازش آن 3 برابر نرم افزارهای موجود در دنیا است.

رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت که نام این نرم افزار را
Csharifi گذاشته است، در خصوص ویژگیهای آن اظهار داشت : انجام محاسبات پیچیده، تبدیل سیستم عامل شبکه متداول مورد استفاده جامعه به یک سیستم عامل مدیریت کلاستر، انجام تعداد بی شماری عملیات پردازشی در کمترین زمان و ایجاد شبکه های کامپیوتری خاص با استفاده از کامپیوترهای موجود در بازار از مهمترین ویژگیهای نرم افزار C شریفی است. شریفی تسهیل برنامه سازی سیستمهای کلاستر همگون و ناهمگون، حل بخشی از چالشهای بشر در زمینه ایجاد یک سیستم کلاستر با توان محاسباتی بالا و ایجاد مکانیزمی ساده و بر پایه دستورالعملهای موجود برای برنامه سازی در اسن سیستم را از ویژگیهای بنیادی این نرم افزار دانست و گفت: وزارت دفاع، سازمان هواشناسی، مراکز تحقیقاتی فیزیک، مراکز داده ای، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت نفت، نظام بانکی و سازمان سنجش از راه دور از بهره برداران بالقوه نرم افزار سیستمی Csharifi هستند.

به گفته مجری طرح، پروژه مذکور در مقایسه با نمونه های خارجی مقرون به صرفه است، ضمن آنکه کنترل و نظارت بیشتری بر فعالیتهای حساس و استراتژیک کشور را توسط نیروهای متخصص بومی فراهم می کند.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

دستگاه میکروسکوپ تصویربرداری با وضوح اتمی در مرکز تحقیقات علوم و تحقیقات پزشکی و با همکاری ستاد فناوری نانو طراحی و تولید شد.

دکتر رضا صابر مجری طرح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در ابن باره گفت: میکروسکوپ STM که با حمایتهای مادی و معنوی ستاد فناوری نانو ساخته شد، قادر است با عبور بر روی یک سطح، تصویر اتمها و مولکولهای آن سطح را در اندازه اتمیک ارائه دهد.

صابر افزود: این دستگاه با اعمال ولتاژ به سوزن شروع بکار می کند. این سوزن با عقب و جلو رفتن بر روی سطح مورد نظر، اطلاعاتی که از هر سطر دریافت می کند را به تصویر تبدیل می کند.

وی اضافه کرد: این دستگاه بین 10 تا 20 بار از روی
یک اتم عبور می کند و وضوح تصویری که ارائه می دهد در حد یکصدم نانومتر یعنی یک دهم آنگستروم است.

مجری طرح تصویربرداری از اتمها و ملکولها را فاز اول این پروژه دانست و گفت: طیف نگاری، جابجایی اتمها، لیتوگرافی و تصویر برداری در محیط آب در فازهای بعدی این پروژه هستند.

طبق گفته وی طیف نگاری در فاز دوم قرار دارد که کارهای مطالعاتی آن شروع شده است و تا سال آینده به بهره برداری می رسد.

صابر تاکید کرد : کشورهای روسیه، آمریکا، آلمان، دانمارک، اسپانیا، کره و ژاپن دارای این سیستم هستند ضمن آنکه وضوح تصاویری که ما به آن رسیدیم به دلیل ترکیب الکترونیک و نرم افزاز بی همتاست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران کاربرد این دستگاه را در حوزه های فیزیک، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و مواد عنوان کرد و به مهر گفت : از آنجا که اساس تولید میکرو و نانوچیپ ها این سیستم است، در آینده می تواند در این حوزه نیز استفاده شود.

مجری طرح، تولد این تکنولوژی را در دنیا مربوط به سال 1990 دانست و گفت : با اختراع این تکنولوژی بشر برای اولین بار توانست تصویر اتم را مشاهده کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: علاوه بر آنکه جند سفارش از مراکز تحقیقاتی داخل داشتیم کشور مالزی نیز خواستار این دستگاه ابداعی ایران شده است.

مجری طرح گفت: میکروسکوپ ساخته شده در خارج کشور بین 65 تا 85 هزار دلار است اما دستگاه ساخته شده در داخل نصف قیمت کشورهای اروپایی را داراست.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

نوعی پلیمر ضد خراش توسط استاد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ناصر محمدی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی پلیمر و مجری طرح به کاربردهای مهم پلیمرهای ضد خراش در صنعت خودرو اشاره کرد و افزود: ایجاد خراش در رنگ خودرو جلوه ظاهری آن را تحت تاثیر قرار می دهد. ضمن اینکه مواد خورنده از طریق خراش به فصل مشترک لایه رنگ و فلز بدنه خودرو نفوذ می کنند و باعث ایجاد خورندگی در آن می شوند.

وی گفت: دستگاه در داخل محفظه گذاشته می شود و شرایط محیطی از قبیل دما، رطوبت و ... بر آن اعمال می شود و خراش پذیری پلیمر بر اساس میزان انرژی شکست بررسی می شود. به گفته دکتر احمدی انرژی شکست، مقدار انرژی لازم برای شکست یک قطعه پلاستیکی است.

مجری طرح افزود: در اندازه گیری قابلیت خراش پذیری پلیمرها عوامل متعددی از قبیل دما، فشار محیط، نوع ساینده، تیزی و ... موثر هستند که اندازه گیری این عوامل مشکل است اما به راحتی می توان به جای اندازه گیری خراش پذیری، میزان انرژی شکست لازم را در آزمایشگاه اندازه گیری کرد.

به گزارش مهر، این استاد دانشگاه در مورد نحوه آزمون خراش گفت: پلیمرهای ضد خراش باید به نحوی طراحی شوند که در تمامی شرایط آب و هوایی مقاومت مناسبی در برابر خراش پذیری داشته باشند.

وی به کاربرد این پدیده در قطعات ایمپلنت مثلا به عنوان مفاصل مصنوعی در بدن انسان نیز اشاره کرد و گفت: در این صورت پلیمرها باید ضد فرسایش باشند تا ضمن سبکی ایجاد خرده این پلاستیکی در بدن نکنند که باعث ایجاد آماس و عفونت شود.

مجری طرح به مزایای اقتصادی ساخت پلیمرهای ضد خراش و فرسایش اشاره کرد و گفت: کاهش فرسایش در صنعت تایرسازی و تولید تایرهای مقاوم، عمر متوسط آنها را افزایش داده و موجب صرفه جویی اقتصادی می شود.

دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386
X