اختصاصی مهر / موفقیت ایران در دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری محققان کشورمان در پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری موفق به طراحی و تولید مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد. مهندس فرخ امینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خواص بتن پلیمری گفت: تولید شیشه و پرسلان (که در تولید بسیاری از مقره ها به کار می روند) نیاز به دمای بالایی دارد ولی بتن پلیمر در دمای معمولی تولید می شود ضمن آنکه دارای خواص عایقی بالایی نیز است..وی افزود: از این رو پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید این نوع مقره ها موفق به طراحی و تولبد مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد که پتانسیل بسیار بالایی برای رقابت با مقره های پرسلانی و شیشه ای دارند.امینی خواص مناسب عایقی این نوع مقره ها را عاملی برای وجود پتانسیل استفاده فراگیر این محصول ذکر کرد و ادامه داد: در ایران به دلیل نو بودن تکنولوژی و عدم آشنایی کافی دست اندرکاران صنعت برق، زمینه لازم برای استفاده از این مقره ها فراهم نشده است.وی در عین حال اظهار داشت: نمونه هایی از این مقره ها در خطوط توزیع استان هرمزگان که دارای رطوبت و دمای زیادی است و در زمره مناطق سنگین از نظر آب و هوایی قرار دارد نصب شده است که امید می رود با بدست آوردن نتایج مناسب، زمینه استفاده از آنها در سراسر کشور فراهم شود.معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از لزوم تدوین استاندارد مقره های بتن پلیمری خبر داد و افزود: وجود استاندارد برای فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استفاده از مقره های بتن پلیمری ضروری است لذا پژوهشگاه نیرو در حال پیگیری از دفتر استانداردهای وزارت نیرو برای تهیه و تدوین این استاندارد است.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
برای کاهش تکه برداری محقق شد/ طراحی نرم افزار هوشمند کمک تشخیصی سرطان سینه توسط محققان کشور نرم افزار هوشمند کمک تشخیصی سرطان سینه زنان برای کاهش نیاز به تکه برداری (بیوپسی) در دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و تدوین شد. به گزارش خبرگزاری مهر، هدیه کتال محسنی پژوهشگر طرح گفت: در این تحقیق با کمک برنامه نویسی به زبان مطلب و هوش مصنوعی، برخی ویژگی های توده های سرطانی که در دید چشمی توسط متخصصان رادیولوژی چندان قابل تمایز نیست مورد توجه قرار گرفت و نرم افزار ایجاد شده پس از دریافت فایل تصویر ماموگرافی با دقت 90 درصد قابلیت جداسازی انواع بدخیم و خوش خیم غده های سینه را دارد.وی اهمیت این طرح را در کمک به متخصص رادیولوژی و پزشک ذکر کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از توده های مشکوک برای تکه برداری (بیوپسی) در نظر گرفته می شوند، در حالی که 60 درصد از آنها خوش خیم تشخیص داده می شود از این رو با استفاده از نرم افزار طراحی شده در این پژوهش، پزشک معالج می تواند اطمینان بیشتری از تشخیص خود یافته و برخی از این نمونه برداری ها را به معاینات بعدی موکول کند.این پژوهشگر افزود: با تکمیل این پژوهش در پزشکی از راه دور نیز تکنسین های رادیولوژی می توانند تشخیص اولیه را با دقت و اطمینان بیشتری تعیین کنند.این تحقیق در رساله کارشناسی ارشد فیزیک با راهنمایی دکتر سعید ستایش در دانشگاه صنعتی امیر کبیر انجام شده است.

دسته ها : پزشکی
سه شنبه هفدهم 10 1387

اختصاصی مهر / تولید نانوپودر هیدروکسی آپاتیت با باکتری ایرانی برای ترمیم استخوان محققان کشورمان موفق به تولید نانو پودر هیدروکسی آپاتیت با استفاده از یک سویه باکتری بومی ایرانی با نام "سراشیا" شدند که برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده استخوان و پوشش دهی کاشتنیهای استخوانی به کار می رود. مهندس بابک مستغاثی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هیدروکسی آپاتیت کاربرد گسترده ای در پزشکی و دندانپزشکی دارد، گفت: نانوساختارهای هیدروکسی آپاتیت سازگاری زیستی بهتر و خواص مکانیکی مطلوب تری نسبت به نمونه های میکرومتری در محیط بدن از خود نشان می دهد. این کارایی مطلوب زمانی بهینه است که ذرات نانومتری هیدروکسی آپاتیت از اندازه و شکل یکنواخت و کمترین میزان آگلومره شدن (به هم چسبیدن) برخوردار باشند. وی تولید نانو هیدروکسی آپاتیت را با استفاده از یک سویه باکتری بومی ایرانی با نام "سراشیا" ذکر کرد و افزود: نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت به کمک روش رسوب دهی زیستی تولید شد که نسبت به نمونه های تولید شده به روشهای دیگر از شکل و اندازه یکنواخت تری برخوردار است ضمن آنکه میزان جسبندگی ذرات بسیار کمتر است. مجری طرح خاطرنشان کرد: استفاده از باکتری در تولید نانوذرات هیدروکسی آپاتیت روشی ارزان و دوست دار محیط زیست است که به تولید نانوپودر با خواص بهینه و شباهت شگفت انگیز به هیدروکسی آپاتیت موجود در ساختار استخوان بدن انسان منجر می شود.وی تاکید کرد: به دلیل خواص بسیار مطلوب پودر حاصل شده از این نانو ذرات هم می توان به طور بسیار مناسبی در کاربردهای قدیمی هیدروکسی آپاتیت مانند بازسازی بافت استخوانی و پوشش دهی کاشتنی های پزشکی و هم کاربردهای نوین هیدروکسی آپاتیت نانومتری چون انتقال دارو و ژن به داخل سلول استفاده کرد. مستغاثی نزدیک بودن ساختار شیمیایی نمونه تولید شده به هیدروکسی آپاتیت موجود در ساختار بخش معدنی استخوان و دندان از مهمترین ویژگیهای این ماده نام برد و اظهار داشت: در مرحله بعد پارامترهای تولید هیدروکسی آپاتیت توسط باکتری مورد بررسی قرار گرفت و شرایط بهینه برای تولید بیشینه نانوذرات با بیشترین کیفیت به دست آمد. مجری طرح اندازه ذرات تولید شده را به طور متوسط 27 نانومتر دانست و با اشاره به کاربردهای این ماده ادامه داد: نانو پودر هیدروکسی آپاتیت که با کیفیت بالا به دست آمد برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده استخوان، پوشش دهی کاشتنی های استخوانی و به عنوان داربست مهندسی بافت استخوان به کار رود. وی این پروژه را گام مهمی در حوزه بیونانوتکنولوژی و گسترش مرزهای دانش دانست و به مهر گفت: با استفاده از نانو پودرهای هیدروکسی آپارتیت تولید شده، طرح "انتقال ژن به سلولهای موجود در بدن" در دست مطالعات مقدماتی است.

 

 
دسته ها : پزشکی
سه شنبه هفدهم 10 1387
موفقیت محققان ایرانی در تولید آند پیل سوختی با استفاده از نانو پودر محققان ایرانی توانستند با استفاده از امواج مایکروویو، نانو پودر "رمت را برای استفاده در آند پیل سوختی تولید کنند. حامد محبی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر به ضرورت ایجاد فناوری پیل سوختی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ذخایر منابع سوخت فسیلی رو به اتمام است و آلایندگی­ سوخت­های فسیلی، توجه کشورها به سمت روشهای جدید تولید انرژی با راندمان بالا و آلودگی اندک جلب شده است و از آنجایی که ایران دارای ذخایرغنی گاز طبیعی است، دستیابی به این تکنولوژی به ویژه پیل­های سوختی اکسید جامد که می­توانند بطور مستقیم از گاز طبیعی استفاده کنند می تواند از مزیت نسبی در این زمینه برخوردار شود. وی با بیان اینکه پیل سوختی منبع انرژی است که انرژی شیمیایی را مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل می کند، گفت: از آنجایی که در پیل سوختی احتراقی انجام نمی گیرد از این رو این توانایی را دارد که انرژی را با راندمان بالا و بدون آلودگی تولید کند.مجری طرح پیل سوختی را شامل سه قسمت آند، کاتد و الکترولیت ذکر کرد و اظهار داشت: الکترولیت وظیفه هدایت یون اکسیژن، کاتد وظیفه تبدیل اکسیژن به یون اکسیژن و آند وظیفه اکسید کردن سوخت را بر عهده دارد.
محبی با بیان اینکه آند مهمترین قسمت پیل سوختی است، افزود: در این طرح با استفاده از فناوری نانو هدایت یونی و خصوصیات الکتروکاتالیستی آند افزایش داده یافت که این امر موجب افزایش راندمان و کارایی پیل سوختی خواهد شد.
مجری طرح توضیح داد: در این پروژه برای ساخت آند پیل سوختی، با استفاده از روش سنتز احتراقی به همراه امواج مایکروویو، نانو پودر سرمت (کامپوزیت فلز نیکل و زیرکونیای پایدار شده با ایتریا) با موفقیت تولید شد.
وی به ویژگیهای این روش پرداخت و ادامه داد: آند سنتز شده با روشهای رایج به دلیل ماهیت فرایندها (انجام فاز جامد و یا عدم انتشار همگن انرژی در ماده) دارای همگنی مطلوبی نیستند ولی با استفاده از امواج مایکروویو و اختلاط مواد اولیه در فاز مایع، انرژی به طور همگن در تمام حجم ماده منتشر می شود و در نهایت ماده ای بسیار یکنواخت تولید می شود. ضمن آنکه برای انجام این فرایند نیازی به تجهیزات پیچیده و گران قیمت نیست.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
X