کارشناس پژوهشکده نیمه هادی پژوهشگاه مواد و انرژی از موفقیت محققان این پژوهشگاه در تولید برق از امواج و جزر و مد دریا خبر داد و گفت: بالشتکها و محورهای متصل به آنها در ساحل دریا با امواج دریا به حرکت در آمده که در نتیجه این حرکت برق تولید می شود.
حمزه امینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: محققان این پژوهشگاه موفق شدند به دانش فنی تولید برق از امواج دریا و جزر و مد دست یابند.وی دراین باره توضیح داد: در ساحل دریا بالشتکهایی نصب شد که با امواج دریا و یا در زمان جزر و مد به حرکت در می آیند.امینی با بیان اینکه به این بالشتکها محورهای خاصی نصب شده است، افزود: با به حرکت در آمدن این بالشتکها محورها نیز حرکت می کند که این امر موجب تولید برق می شود.وی با تاکید بر اینکه پایلوت این طرح در پژوهشگاه راه اندازی شده است، اظهار داشت: با راه اندازی این طرح در پژوهشگاه موفق به تولید برق شدیم.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
محققان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی سیستم غوطه وری فرا صوتی (C-Scan) تولید کردند که قادر است با تصویربرداری دو بعدی از قطعات عیوب آنها را بدون تخریب با دقتی در حد یک میکرون آشکار سازی کند.
مهدی زیقمی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این سیستم همانند دستگاه سونوگرافی عمل می کند، گفت: این سیستم برای تست قطعات صنعتی به کار برده می شود و قادر است با تصویربردای دو بعدی از قطعه عیوب آن را آشکارسازی کند.وی به عملکرد این دستگاه اشاره کرد و افزود: این دستگاه شامل دو بازوی حرکتی و یک پراب آلتوسونیک است. قطعه داخل مخزن جایگزین می شود و پراب هم بر روی قطعه قرار می گیرد سپس به وسیله دو بازوی حرکتی سطح قطعه روبش می شود.وی ادامه داد: این بازوها امواجی را به داخل قطعه ارسال می کنند که با بازگشت این امواج تصویر رنگی دو بعدی از قطعه ایجاد می شود که با استفاده از این تصویر می توانیم وضعیت قطعه و میزان و نوع عیوب آنها را مشخص کنیم.زیقمی با تاکید بر اینکه این سیستم قادر است بسته به نوع قطعه انواع عیوب را آشکار سازی کند، اظهار داشت: از این سیستم می توان برای تست انواع قطعات فلزی و کامپوزیتی، اتصالات چسبی و قطعات ریخته گری استفاده کرد و عیوبی چون ناخالصی ها، ناهمگونیها، ترکها و غیره را می توان تشخیص داد.مجری طرح با بیان اینکه این سیستم در اکثر صنایعی که با فلز و کامپوزیت سرو کار دارند، کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: از این سیستم می توان برای تست قطعات مورد استفاده در صنایع نفت، گاز، خودروسازی و نظامی استفاده کرد.زیقمی به ویژگیهای این سیستم اشاره و اضافه کرد: از آنجایی که این سیستم دارای دو بازوی حرکتی است دقتی در حدود یک میکرون دارد و با نصب روشهای جدیدی برای تهیه تصاویر، مزیتهایی را نسبت به نوع مشابه این سیستم ایجاد کردیم.به گفته مجری طرح، این سیستم به ثبت رسیده است و با حمایت مسولان وارد فاز صنعتی خواهد شد.
دسته ها : صنعت
شنبه بیست و یکم 10 1387
 
اختصاصی مهر / دستیابی ایران به دانش فنی تولید سیستم کنترل دیجیتالی توربین نیروگاهها معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از دستیابی محققان این پژوهشگاه به دانش فنی تولید سیستم دیجیتالی کنترل توربینها و ژنراتورهای نیروگاهها خبر داد و گفت: تلاش می شود دانش فنی این سیستم برای تولید انبوه به شرکتهای سازنده واگذار شود. مهندس فرخ امینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گاورنرهاسیستمی هستند که با تغییر بار، سرعت دوران توربینها و ژنراتورها را کنترل و ثابت نگه می دارد، گفت: این سیستمها در توربین های گازی، بخاری و آبی مورد استفاده قرار می گیرند. وی اضافه کرد: در نیروگاههای قدیمی از سیستمهای مکانیکی استفاده می شد که با پیشرفت دانش نرم افزاری، گاورنرهای مکانیکی به دیجیتالی تبدیل شد. معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو با اشاره به دستیابی محققان پژوهشگاه به دانش فنی ساخت سیستم گاورنردیجیتال تاکید کرد: این سیستمها قابلیت زیادی نسبت به نوع مکانیکی دارند که از آن جمله می توان به قابلیت کنترل سیستم با استفاده نرم افزار اشاره کرد.امینی در ادامه توسعه و بومی سازی دانش فنی مرتبط با صتعت برق و تجاری سازی نتایج تحقیقات از طریق واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی را از اهداف این پژوهشگاه دانست و خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه تاکنون به 30 دانش فنی در زمینه محصولات مورد نیاز صنعت برق دست یافته است که 15 مورد آن به تولید انبوه رسیده است.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
در گفتگو با مهر اعلام شد: تولید پوششهای نانوذرات اکسید تیتانیوم توسط محققان ایرانی پوششهای نانو ذرات اکسید تیتانیوم به روش سل- ژل با هدف ایجاد پوشش تیتانیوم بر روی فولاد برای ایجاد مقاومت در برابر خوردگی تولید شد. علی شانقی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح از طریق فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی اجرا شد، افزود: یکی از مهمترین قسمتهای این پروژه تهیه سل-ژل است که با بدست آمدن آن می توان برای فاز صنعتی اقدام کرد.مجری طرح با اشاره به مزایای روش سل ژل نسبت به سایر روشها اظهار داشت: با روش سل-ژل می توان غلظت، درصد مواد و واکنش فرایندها را راحت تر کنترل کرد. وی به مزایای این ماده پرداخت و گفت: کوچک شدن ذرات تیتانیوم نواقص موجود در سطح فولاد مانند ناهمواری و ترکها را تا 70 درصد برطرف می کند. ضمن آنکه درمقاومت سطوح در برابر خوردگی افزایش قابل ملاحظه ای ایجاد می کند.شانقی در ادامه به کاربردهای این ماده اشاره کرد و به مهر گفت: نانو ذرات تیتانیوم به دلیل دارا بودن خاصیت آب گریزی می تواند در صنعت خودرو سازی برای تولید آینه ها و شیشه های ضد مه و بخار مورد استفاده قرار گیرد. مجری طرح ادامه داد: این ماده به دلیل آنتی باکتریال و انطباق پذیری می تواند در تولید پلاتین مورد نیاز برای مصارف پزشکی نیز مورد بهره برداری قرار گیرد. به گفته وی استفاده از این ماده در سنسورها موجب افزایش طول عمر مفید آنها می شود از این رو می توان در سنسورهایی که در محیطهای آلوده مانند پتروشیمی استفاده می شود، از این ماده بهره برد.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
اختصاصی مهر / موفقیت ایران در دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری محققان کشورمان در پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری موفق به طراحی و تولید مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد. مهندس فرخ امینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خواص بتن پلیمری گفت: تولید شیشه و پرسلان (که در تولید بسیاری از مقره ها به کار می روند) نیاز به دمای بالایی دارد ولی بتن پلیمر در دمای معمولی تولید می شود ضمن آنکه دارای خواص عایقی بالایی نیز است..وی افزود: از این رو پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید این نوع مقره ها موفق به طراحی و تولبد مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد که پتانسیل بسیار بالایی برای رقابت با مقره های پرسلانی و شیشه ای دارند.امینی خواص مناسب عایقی این نوع مقره ها را عاملی برای وجود پتانسیل استفاده فراگیر این محصول ذکر کرد و ادامه داد: در ایران به دلیل نو بودن تکنولوژی و عدم آشنایی کافی دست اندرکاران صنعت برق، زمینه لازم برای استفاده از این مقره ها فراهم نشده است.وی در عین حال اظهار داشت: نمونه هایی از این مقره ها در خطوط توزیع استان هرمزگان که دارای رطوبت و دمای زیادی است و در زمره مناطق سنگین از نظر آب و هوایی قرار دارد نصب شده است که امید می رود با بدست آوردن نتایج مناسب، زمینه استفاده از آنها در سراسر کشور فراهم شود.معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از لزوم تدوین استاندارد مقره های بتن پلیمری خبر داد و افزود: وجود استاندارد برای فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استفاده از مقره های بتن پلیمری ضروری است لذا پژوهشگاه نیرو در حال پیگیری از دفتر استانداردهای وزارت نیرو برای تهیه و تدوین این استاندارد است.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
موفقیت محققان ایرانی در تولید آند پیل سوختی با استفاده از نانو پودر محققان ایرانی توانستند با استفاده از امواج مایکروویو، نانو پودر "رمت را برای استفاده در آند پیل سوختی تولید کنند. حامد محبی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر به ضرورت ایجاد فناوری پیل سوختی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ذخایر منابع سوخت فسیلی رو به اتمام است و آلایندگی­ سوخت­های فسیلی، توجه کشورها به سمت روشهای جدید تولید انرژی با راندمان بالا و آلودگی اندک جلب شده است و از آنجایی که ایران دارای ذخایرغنی گاز طبیعی است، دستیابی به این تکنولوژی به ویژه پیل­های سوختی اکسید جامد که می­توانند بطور مستقیم از گاز طبیعی استفاده کنند می تواند از مزیت نسبی در این زمینه برخوردار شود. وی با بیان اینکه پیل سوختی منبع انرژی است که انرژی شیمیایی را مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل می کند، گفت: از آنجایی که در پیل سوختی احتراقی انجام نمی گیرد از این رو این توانایی را دارد که انرژی را با راندمان بالا و بدون آلودگی تولید کند.مجری طرح پیل سوختی را شامل سه قسمت آند، کاتد و الکترولیت ذکر کرد و اظهار داشت: الکترولیت وظیفه هدایت یون اکسیژن، کاتد وظیفه تبدیل اکسیژن به یون اکسیژن و آند وظیفه اکسید کردن سوخت را بر عهده دارد.
محبی با بیان اینکه آند مهمترین قسمت پیل سوختی است، افزود: در این طرح با استفاده از فناوری نانو هدایت یونی و خصوصیات الکتروکاتالیستی آند افزایش داده یافت که این امر موجب افزایش راندمان و کارایی پیل سوختی خواهد شد.
مجری طرح توضیح داد: در این پروژه برای ساخت آند پیل سوختی، با استفاده از روش سنتز احتراقی به همراه امواج مایکروویو، نانو پودر سرمت (کامپوزیت فلز نیکل و زیرکونیای پایدار شده با ایتریا) با موفقیت تولید شد.
وی به ویژگیهای این روش پرداخت و ادامه داد: آند سنتز شده با روشهای رایج به دلیل ماهیت فرایندها (انجام فاز جامد و یا عدم انتشار همگن انرژی در ماده) دارای همگنی مطلوبی نیستند ولی با استفاده از امواج مایکروویو و اختلاط مواد اولیه در فاز مایع، انرژی به طور همگن در تمام حجم ماده منتشر می شود و در نهایت ماده ای بسیار یکنواخت تولید می شود. ضمن آنکه برای انجام این فرایند نیازی به تجهیزات پیچیده و گران قیمت نیست.
دسته ها : صنعت
سه شنبه هفدهم 10 1387
تولید رآکتور و سانتریفیوژ دور بالا برای سنتز نانوزئولیت در کشور محققان کشورمان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت راکتور و سانتریفیوژ دور بالا برای انجام پروژه های نانو زئولیت در مقیاس آزمایشگاهی شدند. دکتر حسین کاظمیان مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، ناپایداری ذاتی نانو زئولیتها در شرایط واکنش را یکی از مشکلات جدی سنتز زئولیتها ذکر کرد و گفت: این عامل باعث شده تا طراحی و ساخت پایلوت قبل از صنعتی کردن فرآیند ساخت زئولیتها از اهمیت بیشتری نسبت به سایر مواد برخوردار شوند که متاسفانه با توجه به پتانسیلی که برای مصرف زئولیت در صنایع استراتژیک نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع شوینده، کنترل آلاینده های محیط زیست و نیز تولید اکسیژن و نیتروژن از هوا دارد ولی آزمایشگاههای اختصاصی و مجهز برای بررسی همه جانبه زئولیتها تاکنون در کشور ایجاد نشده است.وی افزود: از این رو گروه تحقیق و توسعه ما به عنوان اولین گروه تخصصی متمرکز بر روی دانش و فناوری زئولیتها در کشور، توانست اولین مینی پایلوت زئولیت شامل راکتور، سانتریفیوژ دور بالا و دستگاه تولید آب صنعتی از روش تقطیر را در مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران راه اندازی کند.کاظمیان راکتور را یکی از مهمترین قسمتهای هر پایلوت دانست و افزود: این راکتور از استیل زنگ نزده ساخته شده و به دلیل محدودیت مالی با استفاده از یک پمپ، خوارک دهی، خارج کردن محصول از راکتور و مخلوط کردن مواد حین انجام واکنش انجام می گیرد و قادر است زئولیتهای X ، Y، A و P را که در دمای 80 تا 100 درجه سانتیگراد سنتز می شوند با موفقیت تولید کند. به گفته مجری طرح، استفاده از یک پمپ به دلیل محدودیت منابع ابتکاری درخور توجه است ولی منجر به کاهش عمر مفید آن می شود. همچنین برای سنتز برخی از زئولیتها که نیاز به دمای بیش از 160 درجه سانتیگراد است به دلیل مشکلات ناشی از نشت احتمالی در فشارهای عملیاتی، مناسب نیست.وی با بیان اینکه دوغاب حاصل از فرآیند راکتور حاوی مواد با ارزشی مانند سیلیس، سود و آلومینیم است اظهار داشت: این مواد از یک سو از نظر اقتصادی مواد با ارزشی هستند و از سوی دیگر خطراتی را برای محیط زیست در بر دارند که باید جداسازی شده و به چرخه سنتز بازگردند.مجری طرح ادامه داد: برای جداسازی این مواد دستگاه سانتریفیوژ با ظرفیت 40 کیلوگرم و 1200 دور در دقیقه به منظور جداسازی مواد در مینی پایلوت طراحی و راه اندازی شده است. وی با اشاره به این مطلب که جداسازی نانو زئولیتها نیاز به سانتریفیوژ با دور بسیار بالاتر ( تا 20 هزار دور در دقیقه) دارد، افزود: طراحی این نوع سانتریفیوژ نیز در این گروه انجام شده است و هم اکنون مراحل میانی ساخت خود را می گذراند که به دلیل کمبود منابع مالی به کندی پیش می رود. کاظمیان خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز روزافزون مراکز دانشگاهی به سیستم های آزمایشگاهی سنتز نانو زئولیت ها، این گروه انواع راکتورهای آزمایشگاهی مورد نیاز برای سنتز در شرایط آب- گرمایی(Hydrothermal) را برای سنتز زئولیتها در محیطهای گرمایی مختلف و به ویژه مایکروویو طراحی و ساخته است که هم اکنون در حال خدمت رسانی به دانشجویان و مراکز دانشگاهی است.وی همچنین طراحی دستگاه آب صنعتی را از دیگر اقدامات دانست و خاطر نشان کرد: آب شهر برای انجام واکنشهای سنتز در پایلوت به دلیل وجود املاح مناسب نیست که برای این منظور سیستم تولید آب 3 بار تقطیر طراحی شد که قادر است حدود 3 و نیم تا 4 لیتر در ساعت آب demineralized مورد نیاز راکتور را تولید کند.مجری طرح به برنامه های خود برای بازیافت مواد از راکتورهای سنتز زئولیت و به صفر رساندن ضایعات برای جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی اشاره کرد و به مهر گفت: کاهش آلاینده های محیط زیست وقتی معنا دارد که استانداردهای تدوین شده در این زمینه ضمانت اجرایی داشته باشد ولی وقتی برای آنالیز پسماند مایع صنعتی باید هفته ها در انتظار استفاده از دستگاه آنالیز باشیم عملا کسی به دنبال مسائل زیست محیطی نمی رود.

دسته ها : صنعت
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387
اختصاصی مهر / موفقیت ایران در دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری محققان کشورمان در پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید مقره های بتن پلیمری موفق به طراحی و تولید مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد. مهندس فرخ امینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خواص بتن پلیمری گفت: تولید شیشه و پرسلان (که در تولید بسیاری از مقره ها به کار می روند) نیاز به دمای بالایی دارد ولی بتن پلیمر در دمای معمولی تولید می شود ضمن آنکه دارای خواص عایقی بالایی نیز است..وی افزود: از این رو پژوهشگاه نیرو با دستیابی به دانش فنی تولید این نوع مقره ها موفق به طراحی و تولبد مقره های 20 کیلو ولت بتن پلیمری با خواص عایقی بالا شد که پتانسیل بسیار بالایی برای رقابت با مقره های پرسلانی و شیشه ای دارند.امینی خواص مناسب عایقی این نوع مقره ها را عاملی برای وجود پتانسیل استفاده فراگیر این محصول ذکر کرد و ادامه داد: در ایران به دلیل نو بودن تکنولوژی و عدم آشنایی کافی دست اندرکاران صنعت برق، زمینه لازم برای استفاده از این مقره ها فراهم نشده است.وی در عین حال اظهار داشت: نمونه هایی از این مقره ها در خطوط توزیع استان هرمزگان که دارای رطوبت و دمای زیادی است و در زمره مناطق سنگین از نظر آب و هوایی قرار دارد نصب شده است که امید می رود با بدست آوردن نتایج مناسب، زمینه استفاده از آنها در سراسر کشور فراهم شود.معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از لزوم تدوین استاندارد مقره های بتن پلیمری خبر داد و افزود: وجود استاندارد برای فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استفاده از مقره های بتن پلیمری ضروری است لذا پژوهشگاه نیرو در حال پیگیری از دفتر استانداردهای وزارت نیرو برای تهیه و تدوین این استاندارد است
دسته ها : صنعت
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387
در گفتگو با مهر اعلام شد: تولید پوششهای نانوذرات اکسید تیتانیوم توسط محققان ایرانی پوششهای نانو ذرات اکسید تیتانیوم به روش سل- ژل با هدف ایجاد پوشش تیتانیوم بر روی فولاد برای ایجاد مقاومت در برابر خوردگی تولید شد. علی شانقی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح از طریق فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی اجرا شد، افزود: یکی از مهمترین قسمتهای این پروژه تهیه سل-ژل است که با بدست آمدن آن می توان برای فاز صنعتی اقدام کرد.مجری طرح با اشاره به مزایای روش سل ژل نسبت به سایر روشها اظهار داشت: با روش سل-ژل می توان غلظت، درصد مواد و واکنش فرایندها را راحت تر کنترل کرد. وی به مزایای این ماده پرداخت و گفت: کوچک شدن ذرات تیتانیوم نواقص موجود در سطح فولاد مانند ناهمواری و ترکها را تا 70 درصد برطرف می کند. ضمن آنکه درمقاومت سطوح در برابر خوردگی افزایش قابل ملاحظه ای ایجاد می کند.شانقی در ادامه به کاربردهای این ماده اشاره کرد و به مهر گفت: نانو ذرات تیتانیوم به دلیل دارا بودن خاصیت آب گریزی می تواند در صنعت خودرو سازی برای تولید آینه ها و شیشه های ضد مه و بخار مورد استفاده قرار گیرد. مجری طرح ادامه داد: این ماده به دلیل آنتی باکتریال و انطباق پذیری می تواند در تولید پلاتین مورد نیاز برای مصارف پزشکی نیز مورد بهره برداری قرار گیرد. به گفته وی استفاده از این ماده در سنسورها موجب افزایش طول عمر مفید آنها می شود از این رو می توان در سنسورهایی که در محیطهای آلوده مانند پتروشیمی استفاده می شود، از این ماده بهره برد.
دسته ها : صنعت
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387
اختصاصی مهر / موفقیت محققان کشور در تولید نانوکامپوزیت آلومینا مولیبدن نانو کامپوزیت آلومینا مولیبدن به روش آلیاژسازی مکانیکی توسط محققان کشورمان در دانشگاه صنعتی اصفهان تولید شد. اکبر حیدرپور مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، آلومینا را نوعی سرامیک دانست و گفت: مشکل اصلی سرامیک ها، استحکام پایین آنها در برابر ضربه است که با ایجاد ساختار کامپوزیتی و ریز کردن ساختار تا حد نانومتر این محدودیت اصلاح می شود.حیدرپور با بیان اینکه در این طرح نانو کامپوزیتهای آلومینا-مولیبدن با استفاده از روش آسیاب کاری مکانیکی تولید شد، افزود: برای این منظور پودر آلومینیم واکسید مولیبدن آسیاب شد تا از واکنش بین آنها نانو کامپوزیت مذکور بدست آید. مجری طرح با اشاره به این مطلب که توزیع نانو ذرات فلزی در کامپوزیتها موجب افزایش بهبود خواص مکانیکی می شود، افزود: سختی، چقرمگی مناسب، چگالی نسبتا کم، مقاومت در برابر حرارت و دیرگداز بودن از ویژگیهای این ماده است ضمن آنکه دارای خاصیت کاتالیستی است و می تواند در برخی از صنایع مورد استفاده قرار گیرد.حیدری ادامه داد: این ماده برای مصارفی از قبیل ساخت اجزای موتور اتومبیل، توریبن‌های گازی، مبدل‌های حرارتی و سیستم‌های احتراق مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تفاضای زیادی برای مصرف پوشش‌ها و کامپوزیت‌های سرامیکی سخت و مقاوم به دماهای بالا و اکسیداسیون در صنایع هوا فضا نیز وجود دارد. وی همچنین از چاپ کتابی در زمینه نانومواد خبر داد و گفت: جلد اول این کتاب منشر شده و جلد دوم آن نیز در حال چاپ است.
دسته ها : صنعت
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387
اختصاصی مهر / دستیابی ایران به دانش فنی تولید سیستم کنترل دیجیتالی توربین نیروگاهها معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو از دستیابی محققان این پژوهشگاه به دانش فنی تولید سیستم دیجیتالی کنترل توربینها و ژنراتورهای نیروگاهها خبر داد و گفت: تلاش می شود دانش فنی این سیستم برای تولید انبوه به شرکتهای سازنده واگذار شود. مهندس فرخ امینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گاورنرها (governor) سیستمی هستند که با تغییر بار، سرعت دوران توربینها و ژنراتورها را کنترل و ثابت نگه می دارد، گفت: این سیستمها در توربین های گازی، بخاری و آبی مورد استفاده قرار می گیرند. وی اضافه کرد: در نیروگاههای قدیمی از سیستمهای مکانیکی استفاده می شد که با پیشرفت دانش نرم افزاری، گاورنرهای مکانیکی به دیجیتالی تبدیل شد. معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو با اشاره به دستیابی محققان پژوهشگاه به دانش فنی ساخت سیستم گاورنردیجیتال تاکید کرد: این سیستمها قابلیت زیادی نسبت به نوع مکانیکی دارند که از آن جمله می توان به قابلیت کنترل سیستم با استفاده نرم افزار اشاره کرد.امینی در ادامه توسعه و بومی سازی دانش فنی مرتبط با صتعت برق و تجاری سازی نتایج تحقیقات از طریق واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی را از اهداف این پژوهشگاه دانست و خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه تاکنون به 30 دانش فنی در زمینه محصولات مورد نیاز صنعت برق دست یافته است که 15 مورد آن به تولید انبوه رسیده است.

دسته ها : صنعت
پنج شنبه بیست و چهارم 5 1387
X