چهار فرآورده دارویی جدید امروز با حضور وزیر بهداشت در مراسمی به مناسب سی امین سالگرد انقلاب اسلامی رونمایی می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار می شود از دست اندرکاران تولید 30 فرآروده دارویی به مناسبت سی امین سالگرد انقلاب اسلامی نیز تقدیر می شود.

در این میان 4 داروی جدید که پیش از این مشخصاتی از آنها عنوان شده بود نیز برای اولین بار معرفی می شوند.

اینترفرون بتا 1a مشابه ربیف، اینترفرون 1B مشابه بتافرون و اریتروپویتین بتا از جمله این داروها هستند که امروز در مراسمی رونمایی می شوند.

داروی خوراکی ام اس که ماده اولیه آن برای اولین بار در کشور تولید شده است نیز امروز معرفی می شود. این دارو در ارزیابی هایی که انجام گرفته اثربخشی مشابه داروهای تزریقی را دارد اما به دلیل آغاز نشدن مراحل ارزیابی بالینی تنها از ماده اولیه رونمایی می شود.

این داروها معادل 100 میلیون دلار صرفه جویی ارزی به همراه دارند و برخی از آنها در سال جاری وارد بازار دارویی کشور می شوند.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی با قابلیت افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی با محل نصب آن در داخل دهان، دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط گروهی از محققان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ساخته شد.

دکتر مجید رحمانی از اعضای این گروه تحقیقاتی با بیان اینکه مشکل بسیاری از دندانپزشکان برای نصب پروتز در دهان عدم تطابق پروتز ساخته شده با دندان قالب گیری شده است، گفت: برای نصب پروتز در دندان توسط دندانپزشک شیاری روی دندان ایجاد و پس از قالب گیری به لابراتوار منتقل و مدلهای گچی دندان ساخته می شود. سپس با استفاده از فلزهای کوپینگ روکش دندان به دست خواهد آمد اما در این روند بر اثر حباب های گچ و تغییرات ابعادی گروتز، نامنظمی هایی در پروتز ساخته شده ایجاد می شود که مانع از نشستن صحیح پروتز در دهان خواهد شد.

وی با بیان اینکه عدم تطابق کامل پروتز در داخل دهان باعث مشکلات زیادی شده و روکشهای پروتز قابلیت خود را از دست داده و سبب از بین رفتن دیگر دندانهای فرد نیز می شوند، گفت: علاوه بر این، نقاطی که باعث می شوند پروتز به طور صحیح در دهان ننشیند فشارهایی را روی دندان مجاور وارد می کنند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران اضافه کرد: اگر چه در ایمپلنتهای دندانی ممکن است مشکل پوسیدگی وجود نداشته باشد اما عدم نشست کامل پروتز در مکان خود باعث می شود که نیروی زیادی به ایمپلنت وارد شده که منجر به شکستگی آن و یا تخریب استخوان اطراف می شود.

رحمانی افزود: با کمک  دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" که با همکاری جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی ساخته شده با استفاده از اختلاف فاز الکتریکی و ایجاد جرقه، درجه حرارتی حدود 3 هزار درجه ایجاد می شود و طی مراحل نقاط نامنظم پروتز حذف می شود و در هنگام نصب توسط دندانپزشک با تطابق بسیار بالایی روی دندان می نشیند و مانع از مشکلات روش های قبلی می شود که البته به دلیل این که ایمپلنت ها خود رسانای الکتریسته هستند این دستگاه عملکرد بهتری در ایمپلنت ها دارد.

رحمانی با اشاره به اینکه مبتکر ساخت این دستگاه دکتر علیرضا نژاد کمالی داوری است، افزود: حدود 7 سال پیش مراحل ابتدایی کار انجام شد و در آن زمان نیز دستگاه بسیار ساده ای ساخته شد اما به دلایل مختلفی کار مسکوت ماند تا این که با ورود وسیع ایمپلنت های دندانی به بازارهای ایران این کار پیگیری شده و دستگاه تکامل یافته کنونی ساخته و ثبت شد.

وی خاطرنشان کرد: هفت سال پیش هیچ نمونه خارجی برای این دستگاه وجود نداشت اما پس از انتشار مقالات تحقیقاتی این دستگاه در مجلات دانشگاه مشهد، کشور آمریکا تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد ولی در حال حاضر دستگاهی مشابه با این دستگاه که مختص کار دندانپزشکی باشد در جهان وجود ندارد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص تولید انبوه دستگاه اظهار داشت: امیدواریم بعد از انتشار مستند اطلاعات دستگاه تولید انبوه آن آغاز شود.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
کوپلمیر خطی ارائه شده از سوی محقق دانشگاه صنعتی شریف، تحولی نوین در فناوری انتقال نانویی داروها در بدن در داخل کشور را ایجاد کرد.

دکتر توکلی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر کوپلیمر خطی را ماده ای دانست که با سامانه دفاعی بدن انطباق دارد و گفت: این انطباق پذیری به علت وجود دو ماده "اسید سیتریک" و "پلی اتیلن گلایکل" در ساختار این ماده است.

وی به مزایای کوپلیمر اشاره کرد و افزود: این مواد کاملا زیست سازگار بوده و تخریب پذیر هستند از این رو کوپلیمر خطی که با استفاده از آنها تولید می شود که از بعد زیستی کاملا تأیید شده است.

توکلی ادامه داد: کوپلیمر تولید شده در ابعاد نانویی حدود 8/1 تا 2/2 نانومتر است که به دلیل برخورداری از ساختاری شاخه ای، شکل قابلیت حمل دارو را دارد. 

مجری طرح استفاده از این فناوری را در دارورسانی، مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: از بین بردن سلولهای سرطانی از جمله اهداف ما در این تحقیق بوده است. نکته مهم درخصوص این ماده خاصیت آهسته رهایش آن است که با استفاده از این ویژگی مهم می توان داروها را در بدن به آهستگی و تدریجا منتشر کرد تا اثرگذاری دارو به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

وی همچنین استفاده از این کوپلیمر خطی را در جلوگیری موقتی از خونریزی موثر دانست و گفت: به طور کلی پلیمرها باید در محیطهای آبی نگهداری شوند. اما زمانی که این کوپلیمر از محیط آبی خارج می شود به صورت ژلی در می آید که می توان از آن در محل خونریزی استفاده کرد و به دلیل زیست سازگاری، بدون هیچ گونه مشکلی جذب بدن می شود.

مجری طرح با بیان اینکه این ماده به جز کاربردهای پزشکی و حمل دارو به قسمتهای مختلف بدن می توان در صنایع مختلف از جمله صنایع نظامی استفاده کرد، ادامه داد: در مراحل تکمیلی این طرح اقدام به افزودن نانو ذرات طلا به این ماده کردیم و در حال حاضر توانستیم نانو ذرات طلا را در لابه لای شاخه های آن قرار دهیم.

توکلی با بیان اینکه بیش از 5/1 سال بر روی این پروژه با همکاری دو تن از دیگر محققان داخلی کار کرده است گفت: بالغ بر 25 میلیون ریال بر روی این طرح هزینه شخصی کرده ایم و در این میان برای ارائه دستاوردی با قابلیتهای بالا، آنالیزهای آن را نیز به استرالیا ارسال کردیم.

این محقق دانشگاه شریف ادامه داد: این فناوری به تازگی در قالب اختراع رسمی در کشور به ثبت رسیده است و امیدواریم با حمایت مسئولان به زودی در قالب طرحهای صنعتی ارائه شود.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ساخت دستگاه مکمل پرتو افکنهای خطی در درمان سرطان، ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری تولید دستگاه "مالتلیف کولیماتور - multileaf collimator" در درمان سرطان پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد تقی بحرینی طوسی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سرطان یکی از بیماری هایی است که در دنیا و در ایران از عوامل عمده مرگ محسوب می شود و جز بیماریهای صعب العلاج است که برای درمان از  پرتو درمانی، شیمی درمانی یا ترکیب این دو با جراحی مورد استفاده قرار می گیرد که در مواردی نیز پاسخگوی درمان نیست.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ایران مراکز رادیو تراپی و تاسیساتی که مورد استفاده قرار می گیرد محدود هستند و علاوه بر آن واردات این دستگاه ها نیاز به ارز بالایی دارد و ساخت مالتلیف کولیماتور ها " multileaf collimator " نیازمند تکنولوژی پیچیده ای است که به صورت دستگاه مکمل بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی نصب و اشعه آن را کنترل و هدایت می کنند.

دکتر بحرینی اظهار داشت: کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان و ژاپن در ساخت این تکنولوژی دست دارند و ما بقی کشورها وارد کننده هستند و می توان گفت کشور ما پنجمین کشوری است که به این تکنولوژی دست می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به قیمت تمام شده این نمونه آزمایشی گفت: با حسب عدم در نظر گرفتن حق الزحمه و با حداکثر صرفه جویی و عدم بکار بردن جنس مخصوص ابزار و تیغه ها مبلغ  25 میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده است.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: در ساخت نمونه واقعی آن در ایران این قیمت به حدود 150 تا 200 میلیون تومان می رسد که باز هم قیمتی معادل ربع قیمت انواع خارجی است ولی مزیت عمده این طرح این است که ما به دانش این تکنولوژی دست یافتیم و علاوه بر آن صرفه جویی های ارزی به دنبال دارد چرا که قیمت خارجی این دستگاه در بخش سخت افزاری و نرم افزاری حدود 625 هزار دلار است.
 
استاد گروه فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی مشهد انگیزه ساخت این دستگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: به دلیل نبود این تکنولوژی درکشور و نیاز مبرم مردم به درمان با حداقل آسیب مخصوصاَ در اشعه درمانی این طرح به عنوان طرح پروژه دکترای دکتر ناصری تعریف و بخشی از هزینه های آن نیز از محل جایزه طرح قبلی که در جشنواره رازی مقام آورده بود، تامین شد و این طرح در دو بخش دستیابی به سخت افزار و نرم افزار این تکنولوژی به انجام رسید.

دکتر بحرینی به نحوه عملکرد این دستگاه اشاره کرد و عنوان داشت: برخی از انواع سرطان که به صورت غده و بافت حجمی هستند و در درمان آنها از اشعه دستگاههای شتاب دهنده خطی استفاده می شود متاسفانه در برخورد اشعه سلولهای سالم نیز دچار آسیب می شوند که این دستگاه با نحوه عملکرد خود آسیب را به حداقل ممکن می رساند.

وی افزود: غده سرطانی از ابعاد مختلف اسکن می شود و تصاویر به دستگاه داده می شود و نقش آن شکل دهی به میدان اشعه است و تصاویر مقطعی پردازش و به این سیستم منتقل می شود و بخش نرم افزاری در غالب فرمانهایی به تیغه های مالتلیف منتقل می شوند تا در نهایت بتوانند شکل میدان ایجاد شده منطبق بر ناحیه تومرال باشد و هرچه تعداد تیغه ها بیشتر باشد شکل تشکیل شده بسیار به ناحیه تومرال شبیه تر است.

دکتر بحرینی ادامه داد: این دستگاه به صورت جداگانه بارها با موفقیت آزمایش شده ولی به دلیل نبود نمونه واقعی با جنس خاص تیغه های تنگستنی هنوز بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی در حال انجام پرتو افکنی به بدن موجود زنده مورد آزمایش قرار نگرفته است و تعداد تیغه های بکار رفته در این مالتلیف 52 تیغه بسیار نازک و کوچک است که با کمک موتورهای ویژه تنظیم کننده شکل ناحیه تومورال را به خود می گیرند.  

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: البته با فاصله زمانی، دستگاهی مشابه با شش تیغه و با تفاوتهایی در دانشگاه شهید بهشتی ساخته و طراحی شده و امیدوارم این گونه فعالیتها در مراکز متعدد کشور بیشتر شود و به نتیجه برسد زیرل ا نگیزه ها در کشور ما و در بین جوانان زیاد است ولی سازمانهایی که وظیفه دارند تحقیقات را تشویق کنند توفیق کافی در این امر را به دست نیاورده اند. 

دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شاهد از اجرای موفقیب آمیز طرح "مطالعات مولکولی و ایمونولوژی جانبازان شیمیایی" خبر داد که در آینده نزدیک نه تنها به روشهای درمانی و تشخیصی مصدومان شیمیایی کمک می کند بلکه می تواند نقطه عطفی در تحقیقات پایه پزشکی ایران باشد.

دکتر طوبی غضنفری به عنوان  مجری این پروژه در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر پیشرفتهای پزشکی ایران در طول 30 سال انقلاب اسلامی به توانمندی پزشکان و متخصصان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ما در دوران جنگ در شرایطی قرار گرفتیم که اتکای علمی و پزشکی کشور به خارج قطع شد و مردم ایران دریافتند که باید به داشته های خود و به توانمندی جوانانش تکیه کنند و خود باوری درس بزرگی بود که امام راحل برای رسیدن به استقلال به عنوان شعار محوری انقلاب  اسلامی به ما آموخت.

وی در خصوص ضرورت پرداختن به مطالعات بنیادی در حوزه درمان جانبازان شیمیایی اضافه کرد: وقتی که برای اولین بار در دفاع مقدس نیروهای رزمنده و مردم شهرهای مرزی ایران با بمبهای شیمیایی دشمن مواجه شدند نه تنها در داخل بلکه در خارج کشور نیز اطلاعات بهداشتی-درمانی در این زمینه وجود نداشت. ما یک باره با مشکلی مواجه شدیم که علم و متخصصی برای آن وجود نداشت. پزشکان ما در زمان جنگ توانستند بر اساس همان روحیه انقلابی وخود باوری به پروتکل های درمانی فوری برای نجات مصدومان برسند و عوارض زودرس آن را بهبود بخشند.

این متخصص ایمونولوژی، روشهای درمانی فوری مصدومان شیمیایی را عامل نجات آنها خواند و در عین حال به بروز عوارض تأخیری مصدومیت ناشی از گازهای شیمیایی پس از 20 سال از پایان جنگ اشاره کرد و گفت: متاسفانه این عوارض که در اعضای مختلف بدن به ویژه ریه، چشم، پوست و اعصاب و روان بروز نموده با عوارض شناخته شده در دیگر بیماریها متفاوت است، حتی اگر ظاهر این عوارض شبیه دیگر بیماریها باشد پاسخ به درمان های رایج و شناخته شده در آنها متفاوت است.

دکترغضنفری افزود: در خصوص مطالعات پایه باید گفت تا کنون تحقیقات پراکنده و متعددی صورت گرفته ولی کافی و جوابگوی این مشکل نبوده به خصوص اینکه بیشتر این مطالعات در مورد عوارض زودرس انجام شده است.

وی شکاف بین مطالعات پایه و بالینی در کشور را دلیل اصلی این موضوع دانست و انجام مطالعات گسترده و همه جانبه پایه ای در مورد عوارض دیررس گازهای شیمیایی را امری ضروری جهت حل مشکلات بالینی برشمرد.

این متخصص ایمونولوژی، ناشناخته بودن پاتوفیزیولوژی و مکانیزم های مولکولی و پایه ای را علت عدم درمان قطعی مجروحان شیمیایی دانست و تاکید کرد: انجام این مطالعات نه تنها به حل این مشکل اساسی در حوزه بهداشت و درمان کشور کمک خواهد کرد بلکه سبب می شود ایران در این حوزه تحقیقاتی و درمانی سرآمد باشد.

دکتر غضنفری ضمن تأکید برهزینه بر بودن این تحقیقات و ضرورت حمایت همه جانبه اینگونه طرحهای ملی و کاربردی توسط نهادهای دولتی و مردمی افزود: بدون شک این حمایتها می تواند ما را در توسعه دانش محور و رسیدن به اهداف بلند برنامه چشم انداز 20 ساله کشور کمک کند.

دانشیار دانشگاه شاهد از اجرای موفق طرح تحقیقاتی جامع "مطالعات مولکولی و ایمونولوژی جانبازان شیمیایی" خبر داد و گفت: در پاسخ به این نیاز ملی طرح تحقیقاتی جامعی جهت بررسی همه جانبه مشکلات دیررس مصدومان شیمیایی و یافتن مکانیزمهای مولکولی و پایه ای که در بروز عوارض دیررس بالینی نقش دارند به همت دانشگاه شاهد و پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان طراحی و به اجرا گذاشته شد. 

دکتر غضنفری افزود: در مطالعات مصدومان شیمیایی همکاری های بین بخشی پایه و بالینی در بالاترین سطح وجود دارد که می تواند الگویی برای دیگر تحقیقات پزشکی در کشور باشد.

وی به مهر گفت: ما برای شناسایی مکانیزمهای مولکولی که هم در تشخیص و هم در درمان و ارائه پروتکل درمانی به متخصصان بالینی کمک کند نیاز به مطالعات عمیق پایه داشتیم که از سال 83 این مطالعات با جمع آوری تمام مطالعات انجام شده در داخل و خارج کشور آغاز شد و از سال 85 پس از طراحی پروژه و ایجاد بسترهای لازم جهت اجرای دقیق آن در سطح گسترده به طور عملیاتی شروع شد.

وی افزود: این مطالعه در مرحله اول برای جانبازان شیمیایی سردشت و در مراحل بعدی برای جانبازان شدید چشمی(اردیبهشت 86 در مشهد مقدس) و جانبازان شدید ریوی سراسر کشور( مهر 1386در اصفهان) انجام شد. در این طرح ملی بیش از 100 نفر از پژوهشگران و اساتید برجسته و صاحب نظر از دانشگاههای مختلف همکاری دارند.

مجری این پروژه ملی با بیان اینکه این بررسی ها برای اولین بار در دنیا صورت می گیرد، اضافه کرد: در این بررسی جامع  تمامی پاسخ های سیستم ایمنی که دفاع اصلی بدن در برابر بیماریها را تشکیل می دهند در خون و عضوهای درگیر و در سطح  مولکولی مورد هدف قرار گرفت.

وی کاهش و پیشگیری از عوارض بالینی و ارائه پارامترهای آزمایشگاهی مناسب برای تشخیص و شناسایی عوارض مختلف مصدومیت شیمیایی با گاز خردل را از اهداف اولیه این تحقیق برشمرد و گفت: ما به دنبال روش های آزمایشگاهی- تشخیصی هستیم که این عوارض را به موقع شناسایی کرده و با ارائه پروتکل های درمانی مناسب و کارآمد از تشدید این عوارض جلوگیری کنیم که با شناسایی چنین پارامترهایی امکان ارزیابی دقیق و سریع درمانهای مورد استفاده نیز فراهم خواهد شد.

دکتر طوبی غضنفری از چاپ بخشی از نتایج این مطالعات در یک شماره کامل ژورنال بین المللی"توکسین ریویوز" خبر داد و گفت: تاکنون16 مقاله از این نتایج در مجلات معتبر ملی و بین المللی پذیرفته شده که برخی چاپ شده و برخی به زودی منتشر خواهد شد و دهها مقاله دیگر نیز جهت ارسال به مجلات معتبر علمی- پژوهشی داخلی و خارجی در دست تهیه است.

استاد ایمونولوژی دانشگاه شاهد با بیان اینکه متاسفانه بیش از 300 بار جبهه ها و برخی از مناطق مرزی کشور ما در زمان دفاع مقدس مورد حملات شیمیایی قرار گرفته اند، تأکید کرد: ما با توکل بر خدا و استفاده از سرمایه های فکری و انسانی خود تهدیدی مثل عوارض ناشی از جنگ را تبدیل به فرصت کرده و ضمن ایجاد پیشرفت علمی و بالا بردن سهم ایران اسلامی در تولید دانش در آینده می توانیم به قطب علمی دنیا در این زمینه تبدیل شویم.

غضنفری از همکاری بسیار شایسته مردم شریف و مهربان سردشت و جانبازان همیشه سرافراز با مجریان این طرح وسیع سپاسگزاری کرد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک از طریق نتایج این تحقیقات روشهای درمانی موثرتری برای درمان مشکلات جانبازان شیمیایی و پیشگیری از عوارض مصدومیت شیمیایی به دست آید.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان پارک فناوری همدان موفق به دستیابی به روش دیجیتالی بی حسی نخاعی شدند که کمترین ضایعات نخاعی را ایجاد می کند.

میلاد آزاد منش محقق پارک فناوری همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر دو روش برای بی حسی نخاعی در دنیا وجود دارد، گفت: روشهای موجود مکانیکی است ولی این روش دیجیتالی است که با کمترین ضایعات عصبی و نخاعی بی حسی های لازم را برای بیماری ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه این روش بی حسی برای برخی جراحیها چون سزارین استفاده می شود، افزود: این روش شامل سوزن و یک دستگاه کنترل کننده است. این سوزنها طوری طراحی و ساخته شده اند که می تواند مواد بیهوشی را با سرعت بیشتری در نخاع تزریق کند.

آزاد منش با اشاره به مزایای این روش اظهار داشت: در روشهای دیگر باید متخصص مربوط باید حضور داشته باشد و از آنجایی که دهم میلیمتر هم در کار آنها تاثیر می گذارد لذا باید با دقت بالایی اقدام به بی حسی کنند چرا که خطا در حین کار ضایعات عصبی جبران ناپذیری را ایجاد می کند.

وی ادامه داد: ولی در این روش بی حسی به صورت دیجیتالی و با دقت بالا انجام می شود. از این رو ضایعات نخاعی به حداقل ممکن می رسد.

 

دسته ها : پزشکی
يکشنبه سیزدهم 11 1387
نخستین کارخانه تولید بیوایمپلنت های استخوانی در امور پزشکی به روش مهندسی بافت با حضور وزیر صنایع در منطقه ازادکیش به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان منطقه آزاد کیش ، مهدی گلستانی مدیر عامل کارخانه " همانند ساز بافت" با اشاره به اینکه ، این کارخانه به عنوان نخستین کارخانه تولید بیوایمپلنت استخوانی در منطقه خاورمیانه شناخته می شود، افزود: فاز اول آن با هزینه ای بالغ بر 84 میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفت و فازهای بعدی آن طی سال آینده و با هزینه نهایی حدود 120 میلیارد ریال در خط تولید قرار خواهد گرفت.وی با اعلام اینکه تمامی دست اندرکاران ، متخصصان و پزشکان کارخانه " همانند ساز بافت" ازکارشناسان ایرانی هستند،گفت: ماشین آلات، لوازم و دستگاه های تخصصی این کارخانه، از کشورهای آمریکا و انگلیس خریداری شده است.وی با اعلام اینکه سالانه بیش از یک میلیون شکستگی استخوان در کشور به وقوع می پیوندد، گفت: تولید گراف های استخوان جهت پر شدن استخوان های خرد شده ، تولید برخی استخوان های مخصوص آسیب های دندانی و کیست های استخوانی در فاز اول تولیدات این کارخانه قرار دارد.به گفته گلستانی ،استفاده از تولیدات این شرکت زمان التیام و بهبودی را در برخی از شکستگی ها، به میزان 20 تا 60 درصد سرعت می بخشد.مدیر عامل شرکت " همانند ساز بافت" همچنین تصریح کرد: تولیدات آینده این شرکت در فازهای بعدی، تهیه گراف های پوستی برای ترمیم سوختگی ها و زخم های مزمن، تولید دریچه قلب و پوشش ترمیم برخی بیماری های قلبی می باشد.شرکت " همانند ساز بافت" وابسته به سازمان گسترش نوسازی و صنایع ایران در زمینی به وسعت ده هزار متر مربع در فاز 3 شهرک صنعتی کیش به فعالیت مشغول است.
دسته ها : پزشکی
دوشنبه هفتم 11 1387
رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی بیمارستان شهید لبافی نژاد از بهبود وضعیت بینایی 7 بیمار به کمک پیوند سلول های بنیادی به قرنیه چشم خبر داد و گفت: افرادی که این پیوند برای آنها انجام شده با توجه به شدت ضایعه، درجاتی از بینایی خود را به دست آورند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی جوادی روز گذشته در حاشیه همایش کاربردهای سلولهای بنیادی در طب ترمیمی در جمع خبرنگاران افزود: روشی که اکنون با همکاری پژوهشکده رویان انجام می شود این است که یک میلیمتر از چشم سالم فرد برداشته می شود و پس از کشت به چشم معیوب پیوند زده می شود که با این روش، 7 مورد در ایران با موفقیت انجام شد.جوادی گفت: افراد پیوند شده با توجه به شدت ضایعه درجاتی از بینایی خود به دست آورده اما بینایی کامل بدست نیاوردند البته چشم آرامش خود را بدست آورده است. این کار در مراحل اولیه تحقیقاتی قرار دارد و به کمک دو مرکز بیمارستان شهید لبافی نژاد و پژوهشکده رویان انجام می شود.وی با اشاره به کارکرد چشم خاطرنشان کرد: برای دیدن، چشم باید کاملاً سالم باشد، هر کدام از بخشهای چشم مشکل داشته باشند، بینایی به خوبی انجام نمی گیرد و یکی از شرایط آن نیز کارکرد مطلوب سلول های سطحی اپی تلیالی در سطح قرنیه است.رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی بیمارستان شهید لبافی نژاد اضافه کرد: سلول های سطح قرنیه باید به طور مرتب توسط سلول های زایا تولید شوند که اگر این کار به خوبی صورت نگیرد، قرنیه دچار آسیب می شود.وی خاطرنشان کرد: سلول های بنیادی زایا در چشم ممکن است به هر دلیلی کارکرد خود را از دست بدهند. بخشی از این دلایل بیماری مادرزادی "آنی ریدیا"، آسیب چشم به دلیل حوادث ناشی از شغل و یا اعمال جراحی موجب کمبود سلولهای بنیادی می‌شوند و وقتی که سلولهای بنیادی قرنیه چشم کم شود، در نهایت رگ خونی وارد قرینه شده و قرنیه کدر می شود و فرد بسته به شدت کمبود با کاهش دید مواجه می شود.جوادی اضافه کرد: برای رفع این کمبود، باید سلول های بنیادی را جایگزین کرد که برای این کار از سه روش استفاده می شود. در روش اول از چشم سالم با محدودیت 90 تا 120 درجه از 360 درجه محیط کره چشم جهت پیوند به چشم معیوب استفاده می شود که پیوند موفقیت آمیزی خواهد بود.وی گفت: در روش دوم باید از فرد دیگری سلول دریافت کرد که این روش نیز تا حدی موفقیت آمیز است و در روش سوم نیز از کاربرد کشت سلول های بنیادی استفاده می شود.
دسته ها : پزشکی
شنبه بیست و یکم 10 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: داروی"هورمون رشد انسانی نو ترکیب" با حضور معاون غذایی و دارویی وزیر بهداشت و دیگر مسئولان استانی در مشهد به بهره برداری و تولید انبوه رسید.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر رسول دیناروند ظهر امروز در مراسم بهره برداری از این دارو در محل داروسازی ثامن گفت: با توجه به اینکه در سال نوآوری و شکوفایی قرار داریم هر دستاوردی که اتفاق بیفتد موجب خوشحالی برای ایران و مردم کشور می شود.وی اظهار داشت: وجود امام رضا (ع) در کشور نه فقط برای مردم مشهد، بلکه برای کل کشور و تشیع منشاء خیر و برکت است و تمام موفقیت های کشور در هر زمینه ای را مدیون وجود این امام در کشور هستیم.وی ادامه داد: پیشرفت هایی که ایران در حوزه علمی در سالهای اخیر داشته است آنقدر زیاد و چشمگیر بوده که دوست و دشمن به آن اعتراف می کنند.معاون غذایی و دارویی وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که در سالهای اخیر ایران با وجود مؤسساتی چون دارو سازی ثامن و ... پیشرفت های زیادی داشته و این پیشرفت ها باعث کم شدن فاصله ما با کشورهای پیشرفته شده تصریح کرد: تولید علم در حوزه بیوتکنولژی در هشت سال گذشته در کشور 35 برابر و در دنیا 3.5 برابر شده که این جای امیدواری در رسیدن به چشم انداز 20 ساله کشور و موفقیت ایران در منطقه را دارد.وی با بیان این مطلب که برای خرید بعضی از داروها ارز زیادی از کشور خارج می شود، گفت: با تولیدات این داروها در کشور حدود 50 درصد از خروج ارز در کشور جلوگیری می شود و می توان بازار منطقه را در دست گرفت و احتیاجات و مشکلات دارویی کشورهای همسایه را حل کرد.دکتر دیناروند افزود: با تولید فراوان دارو در کشور مردم راحتتر و بهتر به داروهای مورد نیاز خود دسترسی دارند و کمبودهای کشو در زمینه دارو حل می شود و دیگر احتیاجی به وارد کردن دارو از کشورهای خارجی نخواهد بود.وی تصریح کرد: حدود هشت محصول نو ترکیب تولید داخل کشور در بازار وجود دارد و حدود شش محصول دیگر تولید شده و در مراحل مختلف ارزیابی و کنترل کیفیت است که این داروها اغلب داروهای پروتئینی هستند که در مورد بیماران خاص کاربرد دارد.مدیرعامل شرکت دارو سازی ثامن هم در ادامه این مراسم گفت: داروی حیاتی "هورمون رشد انسانی نوترکیب" برای اولین بار در کشور به دست پژوهشگران و محققان ایرانی ساخته و تولید شده که تا ماههای آینده وارد بازار کشور می شود.سید احمد کاخکی ادامه داد: این دارو اغلب برای کودکان بین 7 تا11 سال که مبتلا به کمبود ترشح هورمون رشد هستند استفاده و کاربرد دارد.وی در رایطه با میزان تولید این دارو در کشور گفت: ظرفیت تولید این داروسازی معادل 100 درصد نیاز کشور است و برای سال اول حدود 50 درصد بازارهای کشور را در دست خواهد گرفت.مدیرعامل شرکت دارو سازی ثامن ادامه داد: "هورمون رشد انسانی نو ترکیب" با نام تجاری"ثام تروپین" و به شکل پودر"لیو فیلیزه" برای تزریق تولید و وارد بازار می شود.کاخکی افزود: "هورمون رشد انسانی نو ترکیب" صنعتی بیولوژیک است که از نظر ساختمانی مشابه و معادل مهمترین عامل در هورمون رشد هیپوفیزی انسان است که این فرآورده، زنجیره پلی پپتیری شامل 191 اسید آمینه می باشد که بین موقعیتهای 53 و 156 و همچنین 182 و 189 دارای اتصال دی سولفید است.
دسته ها : پزشکی
شنبه بیست و یکم 10 1387
برای کاهش تکه برداری محقق شد/ طراحی نرم افزار هوشمند کمک تشخیصی سرطان سینه توسط محققان کشور نرم افزار هوشمند کمک تشخیصی سرطان سینه زنان برای کاهش نیاز به تکه برداری (بیوپسی) در دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و تدوین شد. به گزارش خبرگزاری مهر، هدیه کتال محسنی پژوهشگر طرح گفت: در این تحقیق با کمک برنامه نویسی به زبان مطلب و هوش مصنوعی، برخی ویژگی های توده های سرطانی که در دید چشمی توسط متخصصان رادیولوژی چندان قابل تمایز نیست مورد توجه قرار گرفت و نرم افزار ایجاد شده پس از دریافت فایل تصویر ماموگرافی با دقت 90 درصد قابلیت جداسازی انواع بدخیم و خوش خیم غده های سینه را دارد.وی اهمیت این طرح را در کمک به متخصص رادیولوژی و پزشک ذکر کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از توده های مشکوک برای تکه برداری (بیوپسی) در نظر گرفته می شوند، در حالی که 60 درصد از آنها خوش خیم تشخیص داده می شود از این رو با استفاده از نرم افزار طراحی شده در این پژوهش، پزشک معالج می تواند اطمینان بیشتری از تشخیص خود یافته و برخی از این نمونه برداری ها را به معاینات بعدی موکول کند.این پژوهشگر افزود: با تکمیل این پژوهش در پزشکی از راه دور نیز تکنسین های رادیولوژی می توانند تشخیص اولیه را با دقت و اطمینان بیشتری تعیین کنند.این تحقیق در رساله کارشناسی ارشد فیزیک با راهنمایی دکتر سعید ستایش در دانشگاه صنعتی امیر کبیر انجام شده است.

دسته ها : پزشکی
سه شنبه هفدهم 10 1387

اختصاصی مهر / تولید نانوپودر هیدروکسی آپاتیت با باکتری ایرانی برای ترمیم استخوان محققان کشورمان موفق به تولید نانو پودر هیدروکسی آپاتیت با استفاده از یک سویه باکتری بومی ایرانی با نام "سراشیا" شدند که برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده استخوان و پوشش دهی کاشتنیهای استخوانی به کار می رود. مهندس بابک مستغاثی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هیدروکسی آپاتیت کاربرد گسترده ای در پزشکی و دندانپزشکی دارد، گفت: نانوساختارهای هیدروکسی آپاتیت سازگاری زیستی بهتر و خواص مکانیکی مطلوب تری نسبت به نمونه های میکرومتری در محیط بدن از خود نشان می دهد. این کارایی مطلوب زمانی بهینه است که ذرات نانومتری هیدروکسی آپاتیت از اندازه و شکل یکنواخت و کمترین میزان آگلومره شدن (به هم چسبیدن) برخوردار باشند. وی تولید نانو هیدروکسی آپاتیت را با استفاده از یک سویه باکتری بومی ایرانی با نام "سراشیا" ذکر کرد و افزود: نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت به کمک روش رسوب دهی زیستی تولید شد که نسبت به نمونه های تولید شده به روشهای دیگر از شکل و اندازه یکنواخت تری برخوردار است ضمن آنکه میزان جسبندگی ذرات بسیار کمتر است. مجری طرح خاطرنشان کرد: استفاده از باکتری در تولید نانوذرات هیدروکسی آپاتیت روشی ارزان و دوست دار محیط زیست است که به تولید نانوپودر با خواص بهینه و شباهت شگفت انگیز به هیدروکسی آپاتیت موجود در ساختار استخوان بدن انسان منجر می شود.وی تاکید کرد: به دلیل خواص بسیار مطلوب پودر حاصل شده از این نانو ذرات هم می توان به طور بسیار مناسبی در کاربردهای قدیمی هیدروکسی آپاتیت مانند بازسازی بافت استخوانی و پوشش دهی کاشتنی های پزشکی و هم کاربردهای نوین هیدروکسی آپاتیت نانومتری چون انتقال دارو و ژن به داخل سلول استفاده کرد. مستغاثی نزدیک بودن ساختار شیمیایی نمونه تولید شده به هیدروکسی آپاتیت موجود در ساختار بخش معدنی استخوان و دندان از مهمترین ویژگیهای این ماده نام برد و اظهار داشت: در مرحله بعد پارامترهای تولید هیدروکسی آپاتیت توسط باکتری مورد بررسی قرار گرفت و شرایط بهینه برای تولید بیشینه نانوذرات با بیشترین کیفیت به دست آمد. مجری طرح اندازه ذرات تولید شده را به طور متوسط 27 نانومتر دانست و با اشاره به کاربردهای این ماده ادامه داد: نانو پودر هیدروکسی آپاتیت که با کیفیت بالا به دست آمد برای ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده استخوان، پوشش دهی کاشتنی های استخوانی و به عنوان داربست مهندسی بافت استخوان به کار رود. وی این پروژه را گام مهمی در حوزه بیونانوتکنولوژی و گسترش مرزهای دانش دانست و به مهر گفت: با استفاده از نانو پودرهای هیدروکسی آپارتیت تولید شده، طرح "انتقال ژن به سلولهای موجود در بدن" در دست مطالعات مقدماتی است.

 

 
دسته ها : پزشکی
سه شنبه هفدهم 10 1387
X