بندرعباس - خبرگزاری مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هم اکنون چهار ماهواره دیگر توسط متخصصان توانمند ایرانی در حال ساخت است.

دکتر سید محمد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: جزئیات این چهار ماهواره پس از آماده سازی نهایی مرحله به مرحله اعلام خواهد شد.

وزیر ارتباطات در خصوص آخرین وضعیت ماهواره "امید" نیز گفت: این ماهواره هم اکنون در حال انجام ماموریت خود است و مشکل خاصی ندارد.این ماهواره در حال ارسال سیگنال به ایستگاههای ارتباطی بر روی زمین است.

وی تاکید کرد: با قابلیتهایی که ایجاد شده تلاش می کنیم وزن و ارتفاع ماهواره هایی که پرتاپ می کنیم، افزایش پیدا کند.

اختلالات شبکه های ارتباطی موقت است

سلیمانی در خصوص علت اختلالات شبکه های ارتباطی در چند وقت اخیر گفت: عمده اختلالاتی که به وجود آمده است به خاطر ارتقا و توسعه شبکه است که مقطعی بوده و به مرور زمان به حالت پایدار می رسد.

سلیمانی زیرساختهای ارتباطی در استان هرمزگان را به دلیل ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس مناسب ارزیابی کرد و گفت: با مشارکت بخش خصوصی اقدامات خوبی جهت توسعه همه جانبه شبکه های ارتباطی در دست انجام است.


دسته ها : هوافضا
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محقق دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از هیدروژن ابر جاذب، رزینهای زیست سازگار تولید کرد که این دستاورد گام بلندی به سوی حذف فلزات سمی و سنگین از محیطهای آبی کشور به حساب می آید.

دکتر روح الله سلیمان مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این فناوری ماده ای موسوم به "پلی ساکاریت" به عنوان پایه اصلی در نظر گرفته شد. این ماده همان "صعلب" است که در صنایع بستنی سازی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه برای ساخت این رزینها از هیدروژن ابر جاذب استفاده شد، افزود: این ماده از قابلیتهای بالا برای شناسایی و حذف فلزات سنگین و سمی از فاضلابها و رودخانه ها و محدوده های آبی برخوردار است و با استفاده از آن می توان فلزات سنگین و سمی نظیر کادمیوم، جیوه، سرب، نیکل و مس را از فاضلابها و محدوده های آبی خارج کرد.

سلیمان به بیان مزایای رزینهای تولید شده پرداخت و ادامه داد: زیست سازگار بودن این فناوری یکی از مهمترین جنبه های این فناوری است به گونه ای که نه تنها خطری برای محیط زیست ندارد بلکه خطراتی نظیر فلزات سنگین و سمی را از محیط های آبی دور می کند.

مجری طرح با اشاره به این اینکه در کشور هنوز استفاده از این تکنیک برای تصفیه سازی آب و فاضلاب و حذف فلزات سنگین آغاز نشده است به مهر گفت: در کشورهایی نظیر آمریکا و ژاپن این فناوری به مرحله تولید صنعتی رسیده و به صورت گسترده از آن استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه مقالاتی از این تحقیق در چندین نشریه ISI منتشر شده است، خاطرنشان کرد: برای تولید نیمه صنعتی این محصول جدید به بودجه ای بالغ بر 500 تا 600 میلیون ریال نیاز است تا حجمی در حدود یک کیلوگرم از این محصول تولید شود.

سلیمان با بیان اینکه این طرح به مرحله آزمایشگاهی و عملیاتی رسیده است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان بتوان زمینه را برای تولید صنعتی این محصول و محصولات مشابه فراهم ساخت.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان مرکز رشد بین المللی قشم موفق به تولید دستگاه تعویض اتوماتیک روغن موتور برای خودروهای سواری و سنگین شدند.

علی عنایتی از محققان مرکز رشد بین المللی قشم در گفتگو با خبرنگار مهر این دستگاه را قابل استفاده برای خودروهای نسل جدید ذکر کرد و گفت: در خودروهای نسل جدید برای تعویض روغن باید از بالای سیستم اقدام شود که این امر می تواند خطراتی برای محیط زیست ایجاد کند از این رو دستگاه تعویض روغنی را طراحی و تولید کردیم که قادر است با کمترین میزان انرژی بالاترین راندمان را داشته باشد.

وی این دستگاه را برقی دانست و افزود: این دستگاه به صورت فول اتومات می تواند روغن خودروها را در مدت 3 دقیقه تعویض کند.

عنایتی با بیان اینکه این دستگاه قابل استفاده در خودروهای سواری و سنگین است، اظهار داشت: خودروهای سنگین برای تعویض روغن در جاده ها مجبورند روغنهای اضافی را در محیط زیست رها کنند که این دستگاه این روغنها را در خود ذخیره می کند.

وی به مزیتهای این دستگاه در مقایسه با نمونه های ساخته شده در سایر کشورها اشاره کرد و اضافه کرد: این دستگاه در کشورهایی چون ترکیه و آلمان و چین تولید می شود ولی این دستگاه از آنجایی که اتوماتیکی ماموریتهای لازم را انجام می دهد دارای سرعت بالایی است.

عنایتی میزان مصرف برق این دستگاه را کمتر از یک آمپر دانست و ادامه داد: این دستگاه در حال حاضر مراحل پایانی را پشت سر می گذارد و آماده تجاری سازی شده است.

به گفته وی این دستگاه در ایران کاربردهای شخصی ندارد.


دسته ها : صنعت
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
خط تولید باطری های بدون نیاز به نگهداری (MF) با استفاده از پیشرفته ترین فناوری روز دنیا و با تنوع تولید باطری هایی با توان 38 تا 100 آمپر ساعت در شرکت باطری سازی نیرو وابسته به وزارت دفاع به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، برای راه اندازی خط تولید این باطری ها در کشور 7 میلیون و 700 هزار یورو سرمایه گذاری ارزی و صد میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی انجام شده است.

با راه اندازی خط تولید باطری های جدید MF ظرفیت تولید باطری این شرکت به سه میلیون دستگاه در سال خواهد رسید که یک میلیون دستگاه از این ظرفیت از نوع باطری های جدید MF خواهد بود.

شرکت باطری سازی نیرو در سال 1362 با هدف تامین نیاز باطری های خودرویی کشور اقدام به راه اندازی خط تولید باطری های استارتری با ظرفیت 300 هزار دستگاه کرد و در حال حاضر با در اختیار داشتن گسترده ترین شبکه توزیع باطری خودرو در ایران توان تولید 3 میلیون دستگاه باطری در سال را دارد. 


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی با قابلیت افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور افزایش تطابق پروتزها و ایمپلنت های دندانی با محل نصب آن در داخل دهان، دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" توسط گروهی از محققان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ساخته شد.

دکتر مجید رحمانی از اعضای این گروه تحقیقاتی با بیان اینکه مشکل بسیاری از دندانپزشکان برای نصب پروتز در دهان عدم تطابق پروتز ساخته شده با دندان قالب گیری شده است، گفت: برای نصب پروتز در دندان توسط دندانپزشک شیاری روی دندان ایجاد و پس از قالب گیری به لابراتوار منتقل و مدلهای گچی دندان ساخته می شود. سپس با استفاده از فلزهای کوپینگ روکش دندان به دست خواهد آمد اما در این روند بر اثر حباب های گچ و تغییرات ابعادی گروتز، نامنظمی هایی در پروتز ساخته شده ایجاد می شود که مانع از نشستن صحیح پروتز در دهان خواهد شد.

وی با بیان اینکه عدم تطابق کامل پروتز در داخل دهان باعث مشکلات زیادی شده و روکشهای پروتز قابلیت خود را از دست داده و سبب از بین رفتن دیگر دندانهای فرد نیز می شوند، گفت: علاوه بر این، نقاطی که باعث می شوند پروتز به طور صحیح در دهان ننشیند فشارهایی را روی دندان مجاور وارد می کنند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران اضافه کرد: اگر چه در ایمپلنتهای دندانی ممکن است مشکل پوسیدگی وجود نداشته باشد اما عدم نشست کامل پروتز در مکان خود باعث می شود که نیروی زیادی به ایمپلنت وارد شده که منجر به شکستگی آن و یا تخریب استخوان اطراف می شود.

رحمانی افزود: با کمک  دستگاه "اسپارک اروژن دندانپزشکی" که با همکاری جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی ساخته شده با استفاده از اختلاف فاز الکتریکی و ایجاد جرقه، درجه حرارتی حدود 3 هزار درجه ایجاد می شود و طی مراحل نقاط نامنظم پروتز حذف می شود و در هنگام نصب توسط دندانپزشک با تطابق بسیار بالایی روی دندان می نشیند و مانع از مشکلات روش های قبلی می شود که البته به دلیل این که ایمپلنت ها خود رسانای الکتریسته هستند این دستگاه عملکرد بهتری در ایمپلنت ها دارد.

رحمانی با اشاره به اینکه مبتکر ساخت این دستگاه دکتر علیرضا نژاد کمالی داوری است، افزود: حدود 7 سال پیش مراحل ابتدایی کار انجام شد و در آن زمان نیز دستگاه بسیار ساده ای ساخته شد اما به دلایل مختلفی کار مسکوت ماند تا این که با ورود وسیع ایمپلنت های دندانی به بازارهای ایران این کار پیگیری شده و دستگاه تکامل یافته کنونی ساخته و ثبت شد.

وی خاطرنشان کرد: هفت سال پیش هیچ نمونه خارجی برای این دستگاه وجود نداشت اما پس از انتشار مقالات تحقیقاتی این دستگاه در مجلات دانشگاه مشهد، کشور آمریکا تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد ولی در حال حاضر دستگاهی مشابه با این دستگاه که مختص کار دندانپزشکی باشد در جهان وجود ندارد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص تولید انبوه دستگاه اظهار داشت: امیدواریم بعد از انتشار مستند اطلاعات دستگاه تولید انبوه آن آغاز شود.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
تلاش دو تن از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف با ارائه عملی فناوری دزدگیر ماهواره ای به بار نشسته است تا بدین وسیله گام بلندی در راستای قطع وابستگی کشور به فناوریهای تولید شده در کشور برداشته شود.

مهندس محمدرضا زمانی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فناوری دزدگیر ماهواره ای موجود در کشور بر اساس بهره برداری از نمونه های خارجی و عمدتا گران قیمت شرکتهای مطرح بین المللی ارائه می شود، گفت: مدلهای خارجی که هم اکنون در کشور مورد استفاده قرار می گیرند مشکلات کاربردی خاص خود را دارند و از این رو در پروژه ای که با همکاری رضا فرشی، از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده است، بخش قابل توجهی از این نارسایی برطرف شده و در عین حال تلاش شده تا کارآیی های آن نیز افزوده شود.

وی با اشاره به اینکه این فناوری در دو نسخه ارائه شده است، افزود: نسخه اول این فناوری به صورت آنلاین و قادر است گزارش لحظه به لحظه از محل قرار داشتن خودرو و هر سامانه ای که این فناوری در آن نصب شده است را ارائه کند. پردازشگر اطلاعات را از GPS دریافت کرده و به سامانه  GSM منتقل می کند و داده های پردازش شده به شماره های تلفن همراهی که برای سامانه از پیش تعریف شده است نظیر پلیس، بیمه و از همه مهمتر مالک خودرو ارسال می کند.

زمانی با بیان اینکه نسخه دوم به صورت آفلاین عمل می کند، خاطر نشان کرد: در این نسخه حرکت خودرو و سامانه های مشابه بر روی کارت حافظه قابل انتقال سامانه و داده های مرتبط با موقعیت لحظه به لحظه خودرو بر روی کارت حافظه ثبت می شود و پس از قرار دادن آن در دستگاه کارت خوان، افراد از موقعیت و محل تردد خودرو در ساعات گذشته مطلع می شوند.

این محقق به جزئیات این فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این دستگاه شامل سامانه "GPS" و یک پردازشگر مرکزی است. پردازشگر اطلاعات دریافتی از سامانه GPS را که شامل موقعیت لحظه به لحظه خودرو است در قالب اعداد و ارقام و مختصات و جغرافیایی دریافت می کند. این داده ها در ادامه به سامانه GSM نصب شده در دستگاه منتقل شده و در نهایت کاربر می تواند گزارش لحظه به لحظه ای از وضعیت خودروی خود داشته باشد.

وی در خصوص کاربردهای دزدگیر ماهواره ای خاطر نشان کرد: این دزدگیر برای محافظت از خودروها به کاربرده می شود ضمن آنکه برای نظارت بر فعالیت خودروهای دولتی، تانکرهای حامل سوخت و مواردی نظیر آن نیز کاربرد دارد. همچنین مراکزی چون شرکتهای حمل و نقل جاده ای و درون شهری و شرکتهای خدمات رسان آمبولانس می توانند از خدمات این فناوری برای مأموریتهای مورد نظر بهره مند شوند. 

مجری طرح به برنامه های آتی برای تکمیل این فناوری اشاره کرد و ادامه داد: به منظور توسعه این فناوری قرار است حسگرهای  ضربه ای در این طرح نصب شود. با نصب این حسگرها، فناوری ابداعی عملا به دزدگیر خبررسان قابل اطمینان تبدیل می شود.

وی با اشاره به اینکه تلاشهایی برای ثبت این فناوری آغاز شده، افزود: این طرح را به وزارت صنایع که باید حامی محققان جوان باشد، ارائه کردیم اما تا کنون هیچ پاسخی نگرفتیم با این حال به آینده امیدواریم.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
کوپلمیر خطی ارائه شده از سوی محقق دانشگاه صنعتی شریف، تحولی نوین در فناوری انتقال نانویی داروها در بدن در داخل کشور را ایجاد کرد.

دکتر توکلی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر کوپلیمر خطی را ماده ای دانست که با سامانه دفاعی بدن انطباق دارد و گفت: این انطباق پذیری به علت وجود دو ماده "اسید سیتریک" و "پلی اتیلن گلایکل" در ساختار این ماده است.

وی به مزایای کوپلیمر اشاره کرد و افزود: این مواد کاملا زیست سازگار بوده و تخریب پذیر هستند از این رو کوپلیمر خطی که با استفاده از آنها تولید می شود که از بعد زیستی کاملا تأیید شده است.

توکلی ادامه داد: کوپلیمر تولید شده در ابعاد نانویی حدود 8/1 تا 2/2 نانومتر است که به دلیل برخورداری از ساختاری شاخه ای، شکل قابلیت حمل دارو را دارد. 

مجری طرح استفاده از این فناوری را در دارورسانی، مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: از بین بردن سلولهای سرطانی از جمله اهداف ما در این تحقیق بوده است. نکته مهم درخصوص این ماده خاصیت آهسته رهایش آن است که با استفاده از این ویژگی مهم می توان داروها را در بدن به آهستگی و تدریجا منتشر کرد تا اثرگذاری دارو به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

وی همچنین استفاده از این کوپلیمر خطی را در جلوگیری موقتی از خونریزی موثر دانست و گفت: به طور کلی پلیمرها باید در محیطهای آبی نگهداری شوند. اما زمانی که این کوپلیمر از محیط آبی خارج می شود به صورت ژلی در می آید که می توان از آن در محل خونریزی استفاده کرد و به دلیل زیست سازگاری، بدون هیچ گونه مشکلی جذب بدن می شود.

مجری طرح با بیان اینکه این ماده به جز کاربردهای پزشکی و حمل دارو به قسمتهای مختلف بدن می توان در صنایع مختلف از جمله صنایع نظامی استفاده کرد، ادامه داد: در مراحل تکمیلی این طرح اقدام به افزودن نانو ذرات طلا به این ماده کردیم و در حال حاضر توانستیم نانو ذرات طلا را در لابه لای شاخه های آن قرار دهیم.

توکلی با بیان اینکه بیش از 5/1 سال بر روی این پروژه با همکاری دو تن از دیگر محققان داخلی کار کرده است گفت: بالغ بر 25 میلیون ریال بر روی این طرح هزینه شخصی کرده ایم و در این میان برای ارائه دستاوردی با قابلیتهای بالا، آنالیزهای آن را نیز به استرالیا ارسال کردیم.

این محقق دانشگاه شریف ادامه داد: این فناوری به تازگی در قالب اختراع رسمی در کشور به ثبت رسیده است و امیدواریم با حمایت مسئولان به زودی در قالب طرحهای صنعتی ارائه شود.


دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
محققان پارک علم و فناوری خراسان موفق به تولید قفل نرم افزار شدند که به صورت تحت وب و کاربردی می توان از آن استفاده کرد.

رامین فریور محقق این پارک در گفتگو با خبرنگار مهر، در این باره گفت: نرم افزارهایی که تولید می شود باید دارای قفل سخت افزاری و نرم افزاری باشند تا از کپی آن جلوگیری شود و چون در کشور قانون کپی رایت رعایت نمی شود استفاده از این قفلها ضروری است.

وی به جرئیات این قفل اشاره کرد و افزود: برای این منظور توانستیم قفلهای سخت افزاری تولید کنیم که همراه نرم افزار یک USB ارائه می شود این USB به کاربر امکان کپی کردن و استفاده از این نرم افزار را می دهد.

فریور ادامه داد: این USB دارای حافظه است که برای خود سیستم استفاده می شود در این حافظه جانبی تنها الگوریتمها و اطلاعات نرم افزار ذخیره می شود و تنها افرادی که Usernam و  Password داشته باشند می توانند به این اطلاعات دست یابند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این محققان این طرح موفق به تولید قفلی شدند که قادر است کل سخت افزار ویندوز را قفل  کند. این قفل دارای  Username و  Password است و اجازه ورود به ویندوز را به فرد دیگری غیر از کاربر نمی دهد.

این محقق به مزایای این قفل اشاره و خاطر نشان کرد: با استفاده از این قفل می توان کل سیستم را Lock کرد، ضمن آنکه می توان برای شناسایی امضای دیجیتال از آن استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه این قفل برای کلیه نرم افزارها کاربرد دارد، گفت: این قفل را می توان برای کلیه زبانهای برنامه نویسی از جمله زبانهای ویژوال بیسیک و C الگوریتمهای خاص آن را  تعریف و استفاده کرد.

فریور این قفل را جدیدترین  فناوری در این حوزه ذکر کرد و ادامه داد: قفل به صورت تحت وب و کاربردی تولید شده است ضمن آنکه می توان به صورت شبکه نیز از آن استفاده کرد. علاوه بر اینها این نرم افزار قابلیت آن را دارد که دائما به روز شود.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ساخت دستگاه مکمل پرتو افکنهای خطی در درمان سرطان، ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری تولید دستگاه "مالتلیف کولیماتور - multileaf collimator" در درمان سرطان پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد تقی بحرینی طوسی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سرطان یکی از بیماری هایی است که در دنیا و در ایران از عوامل عمده مرگ محسوب می شود و جز بیماریهای صعب العلاج است که برای درمان از  پرتو درمانی، شیمی درمانی یا ترکیب این دو با جراحی مورد استفاده قرار می گیرد که در مواردی نیز پاسخگوی درمان نیست.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ایران مراکز رادیو تراپی و تاسیساتی که مورد استفاده قرار می گیرد محدود هستند و علاوه بر آن واردات این دستگاه ها نیاز به ارز بالایی دارد و ساخت مالتلیف کولیماتور ها " multileaf collimator " نیازمند تکنولوژی پیچیده ای است که به صورت دستگاه مکمل بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی نصب و اشعه آن را کنترل و هدایت می کنند.

دکتر بحرینی اظهار داشت: کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان و ژاپن در ساخت این تکنولوژی دست دارند و ما بقی کشورها وارد کننده هستند و می توان گفت کشور ما پنجمین کشوری است که به این تکنولوژی دست می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به قیمت تمام شده این نمونه آزمایشی گفت: با حسب عدم در نظر گرفتن حق الزحمه و با حداکثر صرفه جویی و عدم بکار بردن جنس مخصوص ابزار و تیغه ها مبلغ  25 میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده است.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: در ساخت نمونه واقعی آن در ایران این قیمت به حدود 150 تا 200 میلیون تومان می رسد که باز هم قیمتی معادل ربع قیمت انواع خارجی است ولی مزیت عمده این طرح این است که ما به دانش این تکنولوژی دست یافتیم و علاوه بر آن صرفه جویی های ارزی به دنبال دارد چرا که قیمت خارجی این دستگاه در بخش سخت افزاری و نرم افزاری حدود 625 هزار دلار است.
 
استاد گروه فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی مشهد انگیزه ساخت این دستگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: به دلیل نبود این تکنولوژی درکشور و نیاز مبرم مردم به درمان با حداقل آسیب مخصوصاَ در اشعه درمانی این طرح به عنوان طرح پروژه دکترای دکتر ناصری تعریف و بخشی از هزینه های آن نیز از محل جایزه طرح قبلی که در جشنواره رازی مقام آورده بود، تامین شد و این طرح در دو بخش دستیابی به سخت افزار و نرم افزار این تکنولوژی به انجام رسید.

دکتر بحرینی به نحوه عملکرد این دستگاه اشاره کرد و عنوان داشت: برخی از انواع سرطان که به صورت غده و بافت حجمی هستند و در درمان آنها از اشعه دستگاههای شتاب دهنده خطی استفاده می شود متاسفانه در برخورد اشعه سلولهای سالم نیز دچار آسیب می شوند که این دستگاه با نحوه عملکرد خود آسیب را به حداقل ممکن می رساند.

وی افزود: غده سرطانی از ابعاد مختلف اسکن می شود و تصاویر به دستگاه داده می شود و نقش آن شکل دهی به میدان اشعه است و تصاویر مقطعی پردازش و به این سیستم منتقل می شود و بخش نرم افزاری در غالب فرمانهایی به تیغه های مالتلیف منتقل می شوند تا در نهایت بتوانند شکل میدان ایجاد شده منطبق بر ناحیه تومرال باشد و هرچه تعداد تیغه ها بیشتر باشد شکل تشکیل شده بسیار به ناحیه تومرال شبیه تر است.

دکتر بحرینی ادامه داد: این دستگاه به صورت جداگانه بارها با موفقیت آزمایش شده ولی به دلیل نبود نمونه واقعی با جنس خاص تیغه های تنگستنی هنوز بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی در حال انجام پرتو افکنی به بدن موجود زنده مورد آزمایش قرار نگرفته است و تعداد تیغه های بکار رفته در این مالتلیف 52 تیغه بسیار نازک و کوچک است که با کمک موتورهای ویژه تنظیم کننده شکل ناحیه تومورال را به خود می گیرند.  

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: البته با فاصله زمانی، دستگاهی مشابه با شش تیغه و با تفاوتهایی در دانشگاه شهید بهشتی ساخته و طراحی شده و امیدوارم این گونه فعالیتها در مراکز متعدد کشور بیشتر شود و به نتیجه برسد زیرل ا نگیزه ها در کشور ما و در بین جوانان زیاد است ولی سازمانهایی که وظیفه دارند تحقیقات را تشویق کنند توفیق کافی در این امر را به دست نیاورده اند. 

دسته ها : پزشکی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
مشهد - خبرگزاری مهر: سه دستگاه زنده یاب فوق پیشرفته برای نخستین بار در کشور در نمایشگاه دستاوردهای سی ساله خراسان رضوی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر مهدی علیزاده بیرجندی ظهر امروز در حاشیه رونمایی از سه دستگاه زنده یاب پیشرفته افزود: این دستگاهها شامل بیورادار، زنده اندسکوپ و دلسارتری بوده که توسط وزارت کشور خریداری و در اختیار هلال احمر قرار گرفته است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی تصریح کرد: این دستگاهها در هنگام وقوع حوادثی نظیر زلزله، سیل و حوادث خاص به نوعی کاربرد تخصصی داشته و قادر است مصدومین گرفتار در زیر آوار را شناسایی کند.

وی در خصوص بیورا دار گفت: توان عملیاتی تیم های امداد و نجات در این استان با بهره گیری از این دستگاه افزایش می یابد.

علیزاده افزود: بیورادار برای عملیات زنده یابی در عمق هفت متر، سطح 30 متر و در بتن یک متر بوده و در برف و باران نیز کارایی دارد.

دکتر علیزاده بیرجندی بیان کرد: بیوردار مجهز به آنالیز فرکانس قلب و انسان بوده و قادر به تشخیص مصدوم زیر آوار فاقد هوشیاری ولی دارای حیات است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: دستگاه زنده اندسکوپ نوع دیگری از دستگاه های زنده یاب است که قابلیت تصویربرداری با کیفیت عالی حتی در تاریکی و در عمق 5/7 متری زمین و آب را دارد.

علیزاده بیان کرد: این دستگاه دارای کابل مجهز به دوربین و چراغ بوده و می تواند تصاویر زیر خاک را ضبط و عکسبرداری کرده و بر روی صفحه مانیتور تایپ و در اختیار کاربر قراردهد.

دکتر علیزاده بیرجندی گفت: دستگاه زنده یاب، دلسارال دی تری قادر است با استفاده از شش گیرنده صوتی افراد زیر آوار را ردیابی کند.

وی اظهار داشت: این دستگاه با بهره گیری از میکروفن های خیلی حساس می تواند ارتباط دو سویه ای با فردی که در زیر آوار بوده و حیات دارد در منطقه وسیعی برقرار کند.


دسته ها :
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی از افتتاح آزمایشگاه پلیمر و راه اندازی خط آزمایشی نان ترکیبی در دهه فجر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ارژنگ جوادی امروز در نشستی خبری از افتتاح آزمایشگاه تخصصی پلیمر خبر داد و گفت: با توجه به توسعه روز افزون سیستمهای آبیاری تحت فشار و ظرفیت سازی برای بهره برداران و کشاورزان یجاد آزمایشگاه تست پلیمر ضروری به نظر می رسید.

وی افزود: آزمایشگاه تخصصی مهندسی پلیمر یکی از پیشرفته ترین آزمایشگاههای کشور است که به منظور انجام تست و آزمونهای قطعات، اجزا و اتصالات پلاستیکی و لاستیکی به بهره برداری می رسد.

جوادی با بیان اینکه تاکنون انجام تستهای کیفی برای این قطعات در کشور مقدور نبوده است، افزود: این آزمایشگاه قادر است کلیه قطعات و اتصالات آبیاری را با دقت بالا مورد بررسی قرار دهد و پس از تایید، گواهینامه ملی تایید و استانداردهای لازم را برای این ادوات صادر کند.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه این آزمایشگاه کلیه تستهای قطعات پلیمری را انجام می دهد اظهار داشت: فاز اول راه اندازی این آزمایشگاه منحصر به تستهای سیستمهای آبیاری کشاورزی است.

دستیابی کشور به دانش فنی تولید نانهای ترکیبی

وی همچنین از راه اندازی خط آزمایشی تولید نان ترکیبی در استان خراسان خبر داد و اضافه کرد: از یک سال قبل تحقیقات در این زمینه آغاز شده است و توانستیم به دانش فنی تولید نانهای ترکیبی دست یابیم که قرار است خط آزمایشی آن راه اندازی شود.

جوادی در این باره توضیح داد: در نانهای ترکیبی از آردهای سیب زمینی و ذرت به عنوان جایگزین بخشی از آرد گندم (تا 20 درصد) استفاده می شود.

 وی به مزایای این نان اشاره کرد و ادامه داد: این روش به طور غیر مستقیم در کاهش اثرات خشکسالی موثر است به گونه ای که چنانچه دراثر خشکسالی تولید گندم با مشکلاتی مواجه شود می توان از سایر محصولاتی که در کشور تولید می شود مانند سیب زمینی و ذرت استفاده کرد.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کاهش ضایعات نان، افزایش ارزش غذایی، ایجاد تنوع غذایی، ماندگاری بیشتر از مزایای این نان ترکیبی است. علاوه بر این می توان کاربردهای ثانویه سیب زمینی را افزایش داد.

وی تاکید کرد: این خط تولید در استان خراسان به عنوان قطب علمی تولید نان راه اندازی می شود و تا سال آینده برای 5 استان اولویت دار که احتمال خشکسالی در آن مناطق وجود دارد راه اندازی می شود.

بهبود آبیاری

جوادی اطلاح شیوه های آبیاری سنتی و توسعه روشهای نوین آبیاری را دو رویکرد مهم این سازمان نام برد و گفت: در بخش اصلاح آبیاری سنتی برنامه های روش کم آبیاری در محصولات آفتابگردان، چغندر قند، سیب زمینی، گندم و پنبه، رگلاژ و قطعه بندی مناسب زمین، استفاده از آبهای نامتعارف و شور و توسعه سیستمهای آبیاری کم فشار در این حوزه اجرا شده است.

وی به برنامه های بخش توسعه روشهای نوین آبیاری اشاره و خاطرنشان کرد: در این بخش با اولویت آبیاری تحت فشار روشهایی اجرا شد که موفق به افزایش راندمان آبیاری تا دو برابر شدیم به طوری که از راندمان 37 درصدی آبیاری سنتی به بیش از 70 درصد در ابیاری تحت فشار رسیدیم.

ذرت دانه ای و کاهش مصرف سم

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه به دانش فنی سیستم آبیاری تحت فشار و نحوه مدیریت در محصول ذرت دانه ای دست یافته ایم، اضافه کرد: در سال آینده این سیستم به سازمانهای ترویج اعلام و اجرا می شود.

وی همچنین اعلام کرد: با استفاده از روشهای نوین موفق شدیم میزان مصرف سم را به میزان 50 درصد کاهش دهیم ضمن آنکه با بررسی هایی که انجام شد سمپاشی هوایی در مزارع نیز حذف شد.


دسته ها : کشاورزی
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
X