فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از طراحی هواپیماهای رادار گریز و همچنین آزمایش موشک جدید هوا به هوا در ارتش خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر امیر سرتیپ خلبان شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص دستاوردهای این نیرو گفت: با توجه به فرمان مقام معظم رهبری مبنی برسال نو آوری وشکوفایی ، ما در مرحله پایان طراحی هواپیماهای رادار گریز در ایران وهمچنین آزمایش موشک جدید هوابه هوا در ارتش هستیم  که تاکنون مرحله طراحی هواپیمای رادار گریز ایران به پایان رسیده و این هواپیماها اکنون در مرحله ساخت نمونه اولیه ،البته در حجم کوچکتر می باشند.

وی افزود: این هواپیماها پس از انجام آزمایش های لازم وارد بخش واقعی تر خواهند شد و امیدواریم بخش تحقیقاتی این کار تا پایان امسال انجام شود و سپس وارد بخش تولید شویم.تلاشگران جهادخودکفایی نیروی هوایی ا.ج.ا.ایران هم اکنون در حال ساخت نمونه کوچک این هواپیماهای رادار گریز هستند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین درباره موشک حرارتی هوا به هوای جدید که ساخت ایران است و مورد آزمایش قرار گرفته نیز گفت: یکی از موشکهای هوا به هوای حرارتی که ساخت آن در نیروی هوایی انجام شده ،آزمایش شده و تست گرم این موشک در یکی از میادین نظامی ما صورت گرفته است . پرتاب این موشک به این صورت است که از طریق یکی از هواپیماها به سمت هدفی شلیک می شود و موشک هدف را تعقیب می کند،این موشک در رزمایش اخیر در شمال غرب کشور به گونه دیگری آزمایش شد و اکنون تست گرم آن انجام شده است ،کار ما در بخش تحقیقات انجام شده و تولید انبوه این موشک به بخش صنایع داخلی وزارت دفاع سپرده خواهد شد .برد نهایی این موشک حرارتی هوا به هوا  بیش از 100 کیلومتر است ،برد این موشک حرارتی در این پرتاب بیش از 40 کیلومتر است که با توجه به ،ارتفاع ،تغییر  تا برد کیلومتر100هم ارتقا ءپیدا می کند.

وی در خصوص اینکه نوع و شکل جنگها بویژه با حمله آمریکا به عراق، عوض شده است، در پاسخ به این سئوال که نیروی هوایی چه تمهیداتی برای رویارویی احتمالی با این نوع جنگها اندیشیده است، اظهار داشت: نیروی هوایی  یک نیروی واکنش سریع است و ارتباطی با نوع و شکل جدید جنگها در عصر حاضر ندارد. در دوران جنگ تحمیلی نیز از این بعد و ویژگی نیروی هوایی ،  بارها استفاده شد. در جنگهای امروزی هم قدرت و مزیتهای نیروی هوایی موجب توجه بیشتری است.

شاه صفی خاطر نشان کرد: نیروی هوایی ا.ج.ا ایران به دلیل سوق الجیشی بودن و حساسیتی که منطقه  خاورمیانه دارد و وجود منافع ما در این منطقه، بویژه در خلیج فارس و نیز نیاز دنیای غرب به انرژی موجود در این منطقه و همچنین حضور ایران در این منطقه حساس و سیاست مستقلی که در پیش گرفته و الگوی جهانی از یک کشور مستقل ارائه کرده ، سعی دارد با تکیه بر خودکفایی و خود اتکایی ، خود را در حد امکان به بهترین سامانه های آفندی و پدافندی روز دنیا مجهز کند . ما معتقدیم به دلیل حساسیت هایی که گفته شد ، نه تنها نیروی هوایی بلکه کل آحاد کشور و قسمتهای گوناگون فنی ، دفاعی و حتی سیاسی ما باید خود را با شکل و نوع جدید جنگها و تحولات روز دنیا آشنا و هماهنگ کنند.

این فرمانده ارشد ارتش در باره وضعیت گذشته ، حال و آینده ی نیروی هوایی نیز گفت: امروز با انجام 120سورتی پرواز،آزمایش های بی سابقه ،محول کردن ماموریتهای جدید به انواع مختلف هواپیما و انجام پروازهای بلند مدت به مسافت 2هزار کیلومتر نشان میدهد که آمادگی نیروی هوایی ارتش بالاست،هم اکنون در شرایط بسیار حساسی قرار داریم واز بعد نظامی باید آمادگی ما صد چندان شود.

وی افزود: روند گذشته نیروی هوایی یک روند درخشان و پربار ، چه در زمان انقلاب و چه در زمان جنگ تحمیلی بوده و این بر کسی پوشیده نیست . شهامت ، شجاعت ، ایثار و ازخودگذشتگی که کارکنان شریف نیروی هوایی در زمان انقلاب از خود نشان دادند ، درواقع باعث کسب افتخار برای این نیرو شد.

شاه صفی خاطر نشان کرد: نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس نیز با رشادتهای فراوانی که از خود نشان دادند، به افتخارات خود که در زمان پیروزی انقلاب کسب کرده بودند، افزودند. همچنین در جریان جنگ تحمیلی و بعد از آن نیز شاهد بودیم ، کارکنان نیروی هوایی با تعمیر ، نگهداری و به روز نگه داشتن ادوات و تجهیزات خود و سازماندهی مجدد آنها و همچنین در بعد آموزشی ، تلاش بسیار وسیعی انجام دادند. در بعد سازندگی، کارکنان شریف این نیرو، خودشان، فکر و خلاقیت را باور کردند و با عملکرد خود این امر را به منصه ی ظهور رساندند که علی رغم تحریم، می توان روی پای خود ایستاد و نیازها را برآورده کرد.

این فرمانده ارشد ارتش افزود: به نظر بنده در طول مدت بعد از پیروزی انقلاب و با وجود جنگ تحمیلی هشت ساله ، عزیزانمان در نیروی هوایی توانسته اند رسالت بزرگ خود را به نحو احسن به اجرا برسانند . این کار با وجود کمبودهایی که در این زمینه وجود داشته انجام شده و ارزش کار را بیشتر کرده است.

به گفته شاه صفی نیروی هوایی در گذشته پرونده درخشانی داشته و مدارک و اسناد موجود بیانگر این موضوع است . اما امروز تمامی ساخت و سازها و آموزشهای نیروی هوایی در داخل کشور انجام می شود و این روند ادامه دارد . با این مزیت که در حال حاضر برنامه ریزی و سازندگی در نیروی هوایی به صورت کاملا علمی ونهادینه در حال انجام می باشد و کارها همگی بر روی اصول علمی و عملی استوار شده و نتیجه اش نیز خوب و راضی کننده بوده است. ما امروز دانشگاه هوایی شهید ستاری را داریم که کار دانش آموزان جوان و آینده ساز نیروی هوایی در آن ، با کمک سایر دانشگاهها و الگو گیری علمی از آنها  به نحو احسن در حال اجراست.

وی خاطر نشان کرد: ما در این دانشگاه با انجام کار علمی و بر اساس نیاز نیروی هوایی به تربیت افراد در ابعاد مختلف خلبانی و ، فنی ، مدیریتی و ... می پردازیم. همچنین فرماندهی آموزشهای هوایی شهید خضرایی نیز با استفاده از امکانات موجود واساتید مجرب ، تلاش وافری در جهت تامین و آموزش کارکنان جوان در سطوح مختلف که مورد نیاز نیروی هوایی است، انجام می دهد. بنابراین در حال حاضر ، آموزش و بازسازی با روند خیلی خوبی در حال اجراست. برای آینده هم با توجه به اینکه نیروی جوان ، پر انرژی و تحصیل کرده ی فارغ التحصیل از دانشگاه هوایی شهید ستاری و آموزشهای هوایی شهید خضرایی به بدنه ی نیروی هوایی اضافه خواهد شد، من آینده بسیار خوبی را برای نیروی هوایی پیش بینی می کنم. جوانان تحصیل کرده عزیز ما پس از ورود به نیروی هوایی، در کنار پیشکسوتان این نیرو قرار گرفته و از تجربه ی آنها در کنار تحصیلات علمی و آکادمیک خود استفاده کرده و ما به این عزیزان بسیار امیدوار هستیم. انشاء ا... آینده ی نیروی هوایی متعلق به جوانان این نیرو است وبا تلفیق علم و تجربه ، آینده ی نیروی هوایی ، آینده ای روشن خواهد بود.

شاه صفی در پاسخ به این سئوال که یکی ازعوامل مهم ا فزایش بهره وری در یک نیرو یا سازمان نیروی انسانی است، شما به عنوان فرمانده نیروی هوایی چه راهکارهایی برای جایگزینی کارکنان بازنشسته و استفاده از تجارب نیروهای کیفی که در حال انجام خدمت هستند، دارید اظهار داشت: در این زمینه معتقدم که نیروهای جوانی که به بدنه ی نیروی هوایی اضافه می شوند ، نیروهای کیفی و قابل اتکایی هستند. در کنار آنها نیز متخصصین پیشکسوت که انسانهایی خوشفکر و زحمتکش بوده و دوران دفاع مقدس را نیز پشت سرگذاشته اند وجود دارند. قبل از پیروزی انقلاب ، به دلایل خاص در یک برهه از زمان استخدامهای زیادی انجام شد و حالا که سی سال از آن زمان گذشته ، کارکنان آن سالها در حال بازنشستگی هستند. البته  نیروهای جوان کیفی ما جای خالی آنها را پر خواهند کرد و ما از نیروهای کیفی قدیمی که به وجود آنان نیاز است  خواهیم خواست که در کنار جوانها بمانند و تجربیات خود را به آنها منتقل کنند. در حال حاضر ، تدبیری اندیشیده شده است مبنی بر اینکه جوانان در کنار افراد قدیمی ، در قسمتهای مختلف نیروی هوایی قرار داده شوند تا از تجربیات افراد قدیمی تر در کارهایشان استفاده کنند.

فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش در ادامه سخنان خود گفت: جوانان فارغ التحصیل در نیروی هوایی جوانهایی بسیار فکور و دارای پشتکار و لایق هستند که علم خود را با تجربه  قدیمی ها تلفیق کرده و نتیجه و بازده خوبی از آن بدست خواهند آورد. همچنین برای جبران کمبود احتمالی نیرو از بحث خرید خدمت نیروهای کیفی بازنشسته یا خارج از بدنه  نیروی هوایی نیز می توانیم استفاده کنیم. در ضمن از توانمندیهای صنعتی و علمی دانشگاههای خارج از ارتش نیز برای جبران کمبودهای احتمالی و افزایش سطح بهره وری در نیروی هوایی استفاده خواهیم کرد. در این زمینه ، یک مثلث علمی از کارکنان ورزیده و خوش فکر و مبتکر نیروی هوایی ، علم و دانش اساتید و دانشگاهها و ظرفیت صنعتی موجود در صنایع کشور بوجود آمده و الحمد ا... امروز با استفاد ه از تعامل میان اضلاع این مثلث ما پیچیده ترین سامانه ها را در داخل خود نیرو طراحی کرده و از آنها در جهت اهداف عالی نیروی هوایی استفاده می کنیم.

این فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش در پایان سخنان خود با بیان اینکه دشمن در حال حاضر نگاه دزدانه به کشور دارد، گفت: در صورتی که آمادگی خود را حفظ نکرده و تساهل کنیم، دشمن کار خود را انجام خواهد داد، دشمنان پرواز هواپیماهای ما را زیرنظر دارند تا ببینند چه ماموریتهایی به آنها محول می‌شود .نشاندن هواپیماهای بیگانه وهواپیماهای دیگری که در یکی از یگانهای جنوبی ما نشست ،باعث شد حساب دیگری روی نیروی هوایی باز شود ،نیروی مسلح قوی باعث می‌شود انرژی هسته ای و سایر پروژه های بزرگ کشور به سرانجام برسد.نیروی هوایی ارتش با همسویی کامل با راهبرد دفاعی کشور از جمله تفکیک پدافند از آفند،در کنار سایر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آماده تر از هر زمان ممکن ،از اصول خود که دفاع از اسلام و تمامیت ارضی ایران است ،کوتاه نخواهد آمد وبا قدرت هرچه تمام تر از این اصول دفاع و حمایت می‌کند وما به عنوان بخشی ازنیروهای مسلح بدون توجه به شعارها و تهدیدات،بایستی از آمادگی کامل برخورداربوده  تا بتوانیم با توانایی های تجهیزاتی و تاکتیکی خود در مقابل هر گونه تهدیدی که امنیت کشور را به خطر می انداز مقابله کنیم.

دسته ها : نظامی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
سه داروی اینترفرون بتا 1a (رسیژن)، اینترفرون بتا 1b، اریتروپوئتین بتا و ماده موثره فینگولیمود که در درمان بیماری ام اس و کم خونی ناشی از نارسایی کلیه کاربرد دارد امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسمی که امروز با حضور وزیر بهداشت، معاون غذا و دارو، جمع کثیری از صاحبان صنایع دارویی و داروسازان کشور در محل تالار امام بیمارستان امام خمینی برگزار شد از سه دارو و یک ماده موثره رونمایی شد.

"فینگولیمود" یک داروی بسیار موثر در پیشگیری از عود حملات ناتوان کننده در بیماران مبتلا به ام است که با مصرف یک بار در روز از عود مجدد بیماری تا 50 درصد در بیماران مبتلا جلوگیری می شود.

این دارو هم اکنون در فاز سوم مطالعات بالینی است و قرار است به زودی و پس از ارزیابی نهایی سازمان غذا و داروی آمریکا وارد بازار شود. محققان کشور ما توانسته اند با دستیابی به دانش فنی ساخت ماده اولیه این دارو با تکیه بر توانمندی های ملی ایران اولین کشوری است که بلافاصله پس از تایید نهایی این دارو توسط نهادهای ذیربط قادر به تهیه و تولید فرم ژنریک این دارو به عنوان تنها رقیب مشابه داروی خارجی در دنیا خواهد بود.

تمام مراحل ساخت این دارو از مواد اولیه تا فرم نهایی در داخل کشور، تولید و تامین و بدون کمک به بیگانگان تامین می شود.

اینترفرون بتا 1a با نام "رسیژن" از خانواده داروهای مبتنی بر بیوتکنولوژی محسوب می شوند و نمونه ایرانی داروی ربیف است که برای استفاده بیماران ام اس وارد بازار دارویی کشور می شود.

همچنین اینترفرون بتا 1b نیز در درمان بیماری ام اس موثر است. اینترفرون های بتا معادل پروتئین های طبیعی بدن هستند که به روش مهندسی ژنتیک ساخته می شوند. این داروها در مبارزه با ویروس ها و تنظیم سیستم ایمنی مفید بوده و به صورت تزریقی استفاده می شود. 

"اریتروپوئتین بتا" دارویی است که با تحریک گیرنده های خود در سلولهای مادر مولد گویچه های قرمز در مغز استخوان، تکثیر و تمایز اریتروئیدها را تحریک می کند و بر این اساس برای درمان کم خونی ناشی از نارسایی مزمن کلیوی در بیماران دیالیزی و کم خونی علامتی با منشاء کلیوی در بزرگسالان و کودکانی که هنوز تحت دیالیز نیستند، کاربرد دارد.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
کمربند ویژه درمان کمردرد توسط دکتر مجتبی کامیاب عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اختراع و به ثبت جهانی رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجتبی کامیاب عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در توضیح این اختراع گفت: این کمربند ویژه عضلات عمقی شکم و تنه را هدف می گیرد که عموم تحقیقات جدید دال بر اهمیت این عضلات در پیشگیری و درمان کمردرد است.

وی خاطرنشان کرد: انقباض صحیح این عضلات دشوار است و برای بهبود عملکرد آنها نیاز به انقباض های خفیف اما مکرر است. "ارتومایندر" برنامه صحیح انقباض ها را به فرد یادآوری می کند و در صورت انقباض ناقص یا نادرست به وسیله لرزش سطحی برای فرد بازخورد فراهم می آورد. از دیگر قابلیت های این وسیله این است که علاوه بر ثبت دفعات انقباض، درستی و نادرستی هر انقباض را به درمانگر نشان می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه 80 درصد مردم حداقل یکبار در عمرشان کمردرد را تجربه می کنند، گفت: کم تحرکی، نداشتن فعالیت و ورزش روزانه باعث شده که 35 درصد شاغلان سالانه حداقل یک روز کاری را به دلیل کمردرد از دست بدهند.

کامیاب اضافه کرد: علاوه بر نرمش و فعالیت روزانه تناسب اندام، روحیه مناسب و رعایت ارگونومی (طرز صحیح انجام فعالیتها از جمله طرز نشستن) می تواند در کاهش بروز درد تاثیر گذار باشد.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان از تجاری شدن چند طرح در سطح داخلی و بین المللی خبر داد و گفت: محققان این مرکز موفق به طراحی دستگاه پخت مکانیزه نان و نمایشگر تمام رنگی شهری شدند که در برخی از کشورها نیز به فروش رسیده اند.

حمید رضا صالحی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دو مرکز رشد شامل مرکز رشد "جامع" و مرکز رشد ICT در این مرکز مستقر هستند، گفت: در حال حاضر حدود 120 شرکت فناور در این مراکز حضور دارند که با ارائه خدمات مالی و تخصصی شامل آزمایشگاه از آنها حمایت می شود.

وی قابلیت تجاری سازی را از اولویتهای پذیرش ایده در این مرکز ذکر کرد و افزود: طی 4 سال فعالیت، تعداد 10 شرکت دوره های رشد را به پایان رساندند و وارد بازار شدند و بعضی از شرکتها موفق شدند محصولات خود را در برخی از کشورها چون ترکیه، عراق، کانادا، ترکمنستان به فروش برسانند و برخی از محصولات نیز توسط ارگانهایی چون شهرداری و وزارت نفت طی قراردادهایی خریداری شدند.

صالحی مقدم دستگاه پخت مکانیزه پخت نان و نمایشگر تمام رنگی را از جمله طرحهایی ذکر کرد که در سطح بین المللی تجاری سازی شده اند.

وی گفت: دستگاه پخت مکانیزه نان قادر است کلیه مراحل پخت نان از مرحله تهیه خمیر تا پخت را به صورت مکانیزه انجام دهد و تغییری در طعم و کیفیت آن ایجاد نکند.

مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان ادامه داد: این محصول از سوی برخی کشورها چون عراق، افغانستان، ترکمنستان و کانادا خریداری شده است. 

وی به تولید نمایشگر تمام رنگی اشاره کرد و اظهار داشت: نمایشگرهای تمام رنگی شهری به منظور تبلیغات در سطح شهر استفاده می شود که مجریان طرح توانستند محصول خود را در کشور ترکیه به فروش برسانند. این مانیتور برای یکی از ورزشگاههای ترکیه نصب و راه اندازی شد.

صالحی مقدم با اشاره به دیگر دستاوردها گفت: محققان این مرکز موفق به طراحی و ساخت پستهای "کمپکت" برق شدند. این پستها ترانسهای بزرگ برق را به ترانسهایی با حجم کمتر تبدیل کرده است.

به گفته مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان این ترانسها علاوه بر اینکه فضای کمتری را اشغال می کنند با هزینه کمتری نصب و راه اندازی می شوند.

وی با بیان اینکه این پستها قابل استفاده در شرکتهای برق است، خاطرنشان کرد: تاکنون شرکتها برق این پستها را از خارج خریداری می کردند که توسط یکی از شرکتهای مستقر در این مرکز نمونه سازی شد. این دستاورد با تایید و مجوز شرکت برق در مجتمعها، اماکن و کارخانه های بزرگ نصب و راه اندازی می شود.

مدیر مرکز رشد پارک فناوری خراسان مشکلات مدیریتی را از جمله محدویتهای بخش پژوهشی کشور دانست و با تاکید بر اینکه دست اندرکاران امر باید دید واقع بینانه تری نسبت به بعد مدیریتی داشته باشند، گفت: تجربه ثابت کرده است که با همین امکانات موجود و مدیریت صحیح می توان کارهای بزرگی انجام داد. طرح ایجاد پارکهای فناروی و مراکز رشد نمونه ای از این دست است که با امکانات موجود توانست علاوه بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان، اشتغال زایی خوبی ایجاد کند.

صالحی مقدم با اشاره به این مطلب که در حال حاضر سرانه اشتغال از طریق مراکز رشد و پارکهای فناوری یک چهارم سرانه اشتغالی است که وزرات کار برای ایجاد هر نفر شغل اعلام کرده است، گفت: این نشان می دهد که لازم است با مدیریت و کار علمی به سراغ برنامه ریزی در زمینه اشتغال زایی برویم.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
استادیار مرکز تحقیقات ویروس شناسی گیاهی با بیان اینکه محققان کشور طی مطالعاتی موفق به تولید برخی ژنهای مقاوم گندم در برابر ویروس موزائیک رگه ای گندم شدند، گفت: مطالعات در مورد این ویروس در ابعاد مختلف ویروس شناسی همچنان ادامه دارد.

دکتر محمود معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: وجود این ویروس در سال 1965 در ایران گزارش شد و طی 10 سال گذشته مطالعات وسیعی بر روی آن انجام شده است.

وی با بیان اینکه این ویروس در برخی سالها خسارتهای بسیار زیادی به گندم وارد کرده است، افزود: ویروس موزائیک گندم در تمام مناطق گندم خیز کشور وجود دارد ولی در قسمتهای مرکز آمریکا و استرالیا به دلیل میزان خسارتهایی که وارد کرده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

معصومی با تاکید بر اینکه این ویروس توسط یک کنه به نام "اریوفید" به طبیعت منتقل می شود، اظهار داشت: این کنه بسیار ریز و میکروسکوپی است که توسط باد در طبیعت پخش می شود.

وی از کنترل انتشار این ویروس خبر داد و اضافه کرد: با اجرای راهکارهای ارائه شده توسط پژوهشگران این مرکز، اپیدمی دو ساله این ویروس در مزارع منطقه ارسنجان استان فارس کنترل شد.

به گفته این محقق، بر اساس فرضیه ای که اخیرا با مطالعات انجام شده در این مرکز ارائه شده، زادگاه اصلی این ویروس و میزبان آن یعنی گندم منطقه هلال حاصلخیز (شمال غرب ایران، ترکیه، قسمتهایی از بین النهرین و سوریه) است و ویروس و میزبان در طی میلیونها سال هم تکاملی داشته اند.

استادیار مرکز تحقیقات ویروس شناسی گیاهی ادامه داد: بر این اساس احتمال یافتن ارقام مقاوم در بین توده های بومی گندم در ایران بسیار زیاد است و این امر با مطالعه ارقام تجاری و هزار لاین بومی ایران که از طرف بخش غلات موسسه تهیه و اصلاح نهال و بذر در اختیار این مرکز قرار گرفت میسر شد که در نهایت موفق به تولید برخی از ژنهای مقاوم برای گندم در برابر این ویروس شدیم که گزارشهایی از آن نیز در مجلات معتبر علمی منتشر شد.

وی تاکید کرد: مطالعات در مورد این ویروس در ابعاد مختلف ویروس شناسی از نظر جنبه های مولکولی، اصلاح ارقام مقاوم و اپیدمیولوژی همچنان ادامه دارد.


دسته ها : کشاورزی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با محاسبه و مدل سازی یکی از عضلات اصلی لگن، روش اسب درمانی را به شکل ریاضی تحلیل و آزمایش کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا رحیمی بیدگلی، اسب درمانی (هیپوتراپی) را روشی مطلوب برای بازتوانی ذکر کرد و گفت: در این شیوه شباهت بین حرکت راه رفتن اسب و راه رفتن انسان، ترتیب پذیری و هوش اسب در پذیرفتن و اجرای فرامین مربی و برقراری ارتباط روانی بیمار و اسب اثر سودمندتری در مقایسه با ابزارهای عادی توانبخشی دارد.

وی افزود: این روش سالهاست در کشورهای صنعتی به کار گرفته شده است ولی محاسبات ریاضی و مدل سازی آن انجام نشده بود از این رو در چارچوب پایان نامه دکتری مهندسی پزشکی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان قصد ما این بود که علاوه بر معرفی این رشته درمانی، مبانی ریاضی آن را نیز به دست بیاوریم.

پژوهشگر طرح، اسب سواری با نظارت و هدایت گروه پزشکی را جایگزین راه رفتن عادی ذکر کرد و گفت: در این روش سیستم عصبی، عضلانی بیماران دوباره فعال شده و عملکرد طبیعی خود را به دست می آورد. بخشهایی هم که فعالیت خود را از دست داده اند وظایف خود را به بخشهای سالم واگذار می کنند.

وی افزود: با بررسی های انجام شده مشخص شد که در حدود 45 بیماری که درمان بیشتر آنها نیز دشوار است به اسب درمانی جواب می دهند.

جمشیدی گفت: بازتوانی بیماران از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می کند که ضعف حرکتی به تدریج به بیماریهای دیگری نظیر تغییر شکل اندامها، مشکلات گوارشی، عصبی و اعصاب و روان نیز منجر می شود.

این روش پس از طی مراحل ریاضی و مدل سازی طی دو سال در یک بیمار آزمایش شده و محققان در صدد هستند تا با افزایش نمونه های مورد بررسی و جمع بندی نتایج، زمینه آموزش گروه درمانگر و تاسیس و راه اندازی این روش درمانی در کشور فراهم شود.

این پژوهش در رساله دکتری مهندسی پزشکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با راهنمایی دکتر احمد رضا عرشی و دکتر مصطفی رستمی انجام شده است.


دسته ها : پزشکی
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
محققان دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از روغنهای خوراکی و چربیهای گیاهی موفق به تولید سوخت بیودیزل شدند که این سوخت زیستی و تجدیدپذیر است و در موتورهای دیزلی به کار برده می شود.

مهدی فیض الهی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: بیودیزل سوخت طبیعی و زیستی است که به دلیل استفاده از مواد طبیعی، تجدیدپذیر است و می تواند جایگزین سوخت گازوئیل باشد.

وی این سوخت را قابل استفاده در موتورهای دیزلی دانست و افزود: مواد اولیه این سوخت تری گلیسیرید شامل روغنهای خوراکی و غیر خوراکی و پسماندهای آنها و همچنین چربیهای گیاهی است که به تازگی روغن جلبک نیز به مواد اولیه این سوخت اضافه شده است.

فیض الهی به نحوه تولید این سوخت اشاره کرد و اظهار داشت: این روغن بعد از طی مراحل اولیه وارد فاز واکنش می شود که طی انجام واکنشهایی "میتیل استل" با عنوان تجاری بیودیزل تولید می شود.

مجری طرح با بیان اینکه بیو دیزل تولید شده پس از خالص سازی قابل استفاده است، ادامه داد: گلیسرین محصول فرعی این فرآیند است که پس از تصفیه در صنایع آرایشی و بهداشتی و نظامی به کار برده می شود.

وی به بیان ویژگیهای بیو دیزل پرداخت و با تاکید بر اینکه این سوخت هیچ تغییری در موتور ایجاد نمی کند، ادامه داد: بیودیزل هم به صورت خالص قابل استفاده است و هم می توان با هر نسبتی با گازوئیل ترکیب شود. 

فیض الهی خاطرنشان کرد: بیودیزل سوخت پاکی است که چون دارای اکسیژن است هنگام احتراق CO کمتری تولید می کند و بر خلاف گازوئیل "سولفور" ندارد.

وی کاهش میزان هیدروکربن نسوخته را از دیگر مزایای این سوخت نام برد و اضافه کرد: چون مواد اولیه این سوخت از مواد طبیعی است در هنگام احتراق هیدروکربن نسوخته آن کاهش می یابد ضمن آنکه "آروماتیک" ندارد و عدد "ستان" و فلش بویت بالایی دارد. عدد ستان کیفیت سوخت را نشان می دهد.

مجری طرح تاکید کرد: این نوع سوخت در کشور به تولید نرسیده است ولی در دنیا از این سوخت استفاده می شود. به طوری که در آلمان B5 یعنی 5 درصد بیودیزل و 95 درصد گارزوئیل عرضه می شود که این میزان در برخی موارد به 20 درصد بیودیزل هم می رسد.

فیض الهی به تجاری شدن این طرح اشاره کرد و افزود: با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و شرکت نفت قراردادی در زمینه تولید بیودیزل بسته شده است. 

وی از راه اندازی "بیوپالایشگاه" خبر داد و گفت: این پالایشگاه به منظور تولید این سوخت راه اندازی می شود که برای این امر در حال پنانسیل سنجی هستیم و امیدواریم تا در سال آینده این پالایشگاه راه اندازی شود.

دستگاه تولید بیودیزل

این محقق دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه کلیه سیستمهای مورد نیاز برای تولید این سوخت در داخل کشور طراحی و تولید شده است، اظهار داشت: سیستم طراحی شده یک دستگاه آزمایشگاهی است که از چند روش قادر است کلیه مراحل خالص سازی و تغلیظ برای تولید بیودیزل را انجام دهد.

وی این دستگاه را شامل میکسر، هواساز، مکنده مواد اولیه، جدا ساز و آب شویی ذکر کرد و افزود: مهمترین بخش این سیستم خالص سازی و انجام واکنش فرایند است که توسط این سیستم اجرا می شود.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
مجری طرح رصدخانه ملی ایران با اشاره به ساخت تلسکوپ ملی با همکاری محققان کشور گفت: با توجه به تحولات 10 سال آینده در علم نجوم ساخت تلسکوپ 3 متری در دستور کار قرار گرفت که با همکاری مشترک ایران و دانشگاه "لوند" سوئد این طرح اجرا می شود.

دکتر رضا منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر به طرح ساخت تلسکوپ ملی اشاره کرد و گفت: در اوایل دهه 80 طرح ساخت تلسکوپ ملی رده 2 متری (2 تا 4 متری) به دولت ارائه شد که با تاخیر، اجرای این طرح به پژوهشکده نجوم ابلاغ شد.

وی افزود: با توجه به شرایط منطقه و تحولات جهانی در نهایت ساخت تلسکوپ 3 متری که یک تلسکوپ متوسط است، تصویب شد و اجرای آن در دستور کار قرار گرفت.

دلایل انتخاب تلسکوپ 3 متری 

منصوری در خصوص دلایل انتخاب تلسکوپ 3 متری گفت: در ابتدای کار بر روی ساخت تلسکوپهای یک، 2 و 5 متری از لحاظ میزان بازدهی و هزینه های ساخت مطالعه شد و نتایج این بررسیها نشان داد که مناسب ترین تلسکوپ برای کشور ما تلسکوپ 3 متری است که با استفاده از آن می توانیم مقالات علمی تولید و با همکاری سایر کشورها پروژه های تحقیقاتی تعریف و اجرا کنیم.

رئیس انجمن فیزیک ایران با تاکید بر اینکه هر چه از تلسکوپهای 2 متری به سمت 4 متری می رویم به لحاظ تکنولوژیکی پیچیده تر و از لحاظ هزینه، سنگین تر می شود به مهر گفت: از این رو با در نظر گرفتن تحولات علمی 10 سال آینده در این رشته علمی و سند چشم انداز که قرار است سهمی از تولیدات علمی در این حوزه را داشته باشیم، ساخت تلسکوپ 3 متری انتخاب مناسبی است.



دکتر رضا منصوری - مجری طرح رصدخانه ملی ایران

منصوری به نحوه ساخت این تلسکوپ اشاره کرد و ادامه داد: برای ساخت این ابزار نجومی چند راه در پیش رو داشتیم. یا باید ساخت و نصب آن را به یکی از شرکتهای خارجی سفارش می دادیم یا خودمان می ساختیم و نصب می کردیم و یا اینکه مدیریت ساخت آن را بر عهده می گرفتیم. 

وی با اشاره به توانمندیهای علمی داخل کشور تاکید کرد: از میان این راهکارها، روش مدیریت ساخت را انتخاب کردیم چرا که  ساخت کلیه بخشهای تلسکوپ در داخل کشور غیر قابل دفاع بود چون دانش فنی آن را نداشتیم ولی با مدیریت این پروژه، زیرساختهای لازم در کشور برای اجرای پروژه های علمی در این حوزه و سایر حوزه ها ایجاد می شود.

تولید 80 درصد بخشهای مکانیکی تلسکوپ ملی توسط محققان داخل کشور

رئیس انجمن فیزیک ایران با تاکید بر اینکه طراحی و ساخت تلسکوپ در دانشگاه "لوند" سوئد انجام می شود به مهر گفت: بخش اپتومکانیکی که مسئول حرکت تلسکوپ است، بسیار حساس است که با توجه به اینکه دانش فنی آن در کشور وجود ندارد در دانشگاه "لوند" اجرا می شود ولی بیش از 80 درصد از بخشهای مکانیکی که شامل بخشهایی چون نگهدارنده تلسکوپ و گنبد است در داخل کشور تولید خواهد شد.

راه اندازی تلسکوپ ملی در 5 تا 7 سال آینده

منصوری با بیان اینکه این تلسکوپ 5 تا 7 سال آینده راه اندازی می شود، ادامه داد: بخش طراحی این تلسکوپ پیشرفتهای زیادی کرده است و در حال حاضر در حال مذاکره با دو شرکت اروپایی برای خرید شیشه خام تلسکوپ هستیم که پس از نهایی شدن مذاکرات، شیشه خریداری شده برای صیقل دادن و شکل دهی آینه های تلسکوپ ارسال می شود.

وی به مشکلات اجرایی این پروژه پرداخت و گفت: هر چند که از سوی سطوح بالاتر دولتی و مدیریتی حمایتهای مناسبی از اجرای این طرح شده است ولی در سطوح پایینی هنوز به ضرورت اجرای این طرح اعتقادی ندارند که امیدواریم با مذاکراتی که در این زمینه می شود به ضرورت راه اندازی رصد خانه و ساخت تلسکوپ واقف شوند.


دسته ها : هوافضا
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
محققان دانشگاه صنعتی بابل پیل سوختی بیولوژیکی را طراحی و تولید کردند که با استقاده از مواد زاید برای کاربردهای پزشکی الکتریسیته تولید می کند.

مصطفی رحیم زاده پژوهشگر دانشگاه صنعتی بابل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای این دانشگاه در حوزه پیلهای سوختی گفت: محققان این دانشگاه با طراحی و تولید پیل سوختی 500 واتی توان اسمی توانستند قراردادهایی با صنایع دفاعی و نظامی منعقد کنند.

وی به پروژه ساخت پیل سوختی بیولوژیکی اشاره کرد و افزود: این پیل سوختی که در این دانشگاه طراحی و تولید شده به ثبت رسیده است.

رحیم زاده با بیان اینکه این پیل سوختی از مواد دور ریختنی و ضایعات، انرژی الکتریکی تولید می کند اظهار داشت: باکتریهای موجود در این ضایعات به سیستم تزریق می شود و دستگاه آنها را تبدیل به الکترون و پروتون می کند. خروجی آن جریان الکتریسیته و تولید آب به طور همزمان است.

وی با بیان اینکه مواد زاید استفاده شده در این پیل سوختی می تواند انواع ضایعات کارخانه ها باشد، ادامه داد: با توجه به اینکه در نزدیکی ما کارخانه نیشکر وجود دارد از پساب این کارخانه ها که حاوی ملاس است استفاده شد. میکروبهای خاص این پسابها برای کشت و آزمایش شناسایی و سپس این میکروبها در شرایط بی هوازی کشت و پرورش داده شدند تا بتوان از آنها الکتریسته تولید کرد.

این محقق به مزایای این طرح پرداخت و اضافه کرد: دفع پسابهای کارخانه ها از معضلات زیست محیطی هستند و از سوی دیگر این پسابها حاوی مواد مغذی هستند. از این رو در اجرای این طرح علاوه بر اینکه از ضایعات استفاده بهینه شده است از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه این پیل در مرحله آزمایشگاهی است، خاطرنشان کرد: هدف از تولید این پیل تولید برق شهر نبوده بلکه به منظور کاربردهای پزشکی و نظامی طراحی و تولید شده است.

رحیم زاده ساخت سنسورها را از کاربردهای پزشکی این طرح ذکر کرد و گفت: با استفاده از این پیل می توان سنسور "گلوکز"  تولید کرد که قادر است میزان قند خون را اندازه گیری کند.


دسته ها : صنعت
چهارشنبه بیست و سوم 11 1387
 
رئیس مرکز پژوهشی هدایت گران اندیشه از راه اندازی رصدخانه "کوثر 1" خبر داد و گفت: علاوه بر اینها رصدخانه های رادیویی کوثر 2 و 3 راه اندازی خواهد شد.

محمد آکوچکیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رصدخانه "کوثر 1" گفت: این رصدخانه یکی از رصدخانه های آماتوری- حرفه ای است که از راه دور کنترل می شود.

وی با بیان اینکه ساختمان و گنبد این رصدخانه توسط مهندسان ایرانی طراحی شده است، افزود: تجهیزاتی که در این رصدخانه نصب شده است توانستیم طرحهای پژوهشی چون رصد بارشهای شهابی، پژوهش درباره دنباله دارها، پژوهشهای مربوط به فناوریهای ستاره شناسی، تصویربرداری و جمع آوری داده ها را اجرا کنیم.

آکوچکیان پخش زنده اینترنتی و تولید نرم افزارهای شبیه سازی را از اقدامات این رصدخانه دانست و اظهار داشت:  این تجهیزات محققان این رصدخانه را قادر ساخته است تا داده های لازم برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را ارائه دهند.

رئیس مرکز پژوهشی هدایت گران اندیشه از ایجاد رصدخانه های کوثر 2 و 3 خبر داد و اضافه کرد: این رصدخانه ها از نوع رادیویی است که برای اهداف رصد خورشید بهره برداری می شود.

وی به بیان جزئیات این رصدخانه ها پرداخت و خاطرنشان کرد: این رصدخانه دارای آنتن بشقابی 3 تا 5 متری است که برای ثبت و تحلیل امواج رادیویی خورشید از آن بهره برداری می شود.

آکوچکیان تاکید کرد: در فاز اول این رصدخانه ها برای رصد خورشید برنامه ریزی شده اند ولی در فازهای بعد قرار است برای مطالعات و دریافت امواج کهکشانها پروژه هایی را تعریف کنیم.

وی به محل تاسیس این رصدخانه ها اشاره کرد و اظهار داشت: رصدخانه کوثر 1 در سمت شرق اصفهان در منطقه "قجاوند" راه اندازی شده است و رصدخانه های کوثر 2 و 3 در جنوب اصفهان در منطقه "مرق" ایجاد خواهند شد. 

دسته ها : هوافضا
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره مصباح از نوع ماهواره های تحقیقاتی و فنی برای ذخیره و ارسال مجدد داده ها است، گفت: این ماهواره که با همت متخصصان داخلی طراحی و مشارکت یک کشور خارجی ساخته شده در حال حاضر آماده پرتاب است.

رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر ماهواره مصباح را ماهواره ای تحقیقاتی و فنی دانست و گفت: این ماهواره به صورت مشترک با متخصصان داخل کشور از سوی مرکز تحقیقات مخابرات ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و با مشارکت کشوری خارجی مراحل ساخت نمونه های آزمایشگاهی و مهندسی و در نهایت ساخت نمونه های فضایی آن انجام شده است.

وی افزود: به منظور صحت کارکرد بر روی این ماهواره آزمایشهای مختلفی چون آزمایشهای محیطی و عملکردی انجام شد که پس از احراز تایید صحت کارکرد، این ماهواره در حال حاضر آماده پرتاب است.



رضا تقی پور رئیس سازمان فضایی ایران

تقی پور به مشخصات کلی این ماهواره اشاره کرد و اظهار داشت: ماهواره مصباح یک ماهواره مخابراتی است که قادر است از بعضی نقاط دنیا اطلاعات را جمع آوری و به زمین ارسال کند که به آن store and forward یا ذخیره و ارسال مجدد گفته می شود.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه این ماهواره از نوع ماهواره های ذخیره و ارسال مجدد (store and forward) است، به مهر گفت: در ساخت این ماهواره از فناوریهای پیشرفته استفاده شده است و با توجه به اینکه جزء اولین ماهواره هایی است که در داخل کشور طراحی شده و با مشارکت خارجی ساخته شده است، می توانیم آن را گام مهمی در دستیابی به فناوریهای فضایی در کشور قلمداد کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال این ماهواره در جشنواره بین المللی خوارزمی به عنوان طرح برتر معرفی می شود ابراز امیدواری کرد که با تجربیات کسب شده بتوانیم در آینده گامهای مهمتری در زمینه فناوریهای فضایی برداریم.


دسته ها : هوافضا
دوشنبه بیست و یکم 11 1387
X